ЦГ: Отворићемо границе у складу са одлукама ЕУ

Све мере које је донело Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) и активности надлежних органа допринеле су високом нивоу заштите здравља и живота грађана, саопштено је након седнице НКТ-а.

Регион 29.06.2020 | 07:14
ЦГ: Отворићемо границе у складу са одлукама ЕУ

"Национално координационо тело је професионално и непристрасно анализирало епидемиолошке податке који су стизали из појединих држава и доследно доносило одлуке са циљем заштите здравља и живота грађана Црне Горе и странаца у нашој земљи. Путеви импортације корона вируса у нашу земљу услед неодговорности појединаца и развој епидемиолошке ситуације у државама региона потврдили су да смо и овог пута донели исправне одлуке у интересу грађана Црне Горе и јавног здравља", констатовано је на седници.

Навели су да је у оквиру анализе епидемиолошке ситуације у Црној Гори НКТ информисано да је број тестирања на корона вирус у односу на број становника у Црној Гори међу највишима у региону и у складу са највишим европским стандардима.

Из НКТ-а је саопштено и да су одлучини да даљу политику отварања граница, "што је извесна потреба наше економије", усклади са политиком и одлукама Европске уније чим оне буду коначне и саопштене.

Анализирајући поједине, како се наводи у саопштењу, "дневнополитичке појаве у јавном простору" НКТ подсећа да је успех у првој фази одговора на корона вирус резултат укупног заједништва, солидарности и дисциплине, што је више пута саопштавано јавности.

"Истицање разлика, појаве спискова којима сведочимо и разних пребројавања нису пут за успех него пут за неуспех. То је сваком јасно", саопштено је након седнице НКТ.

"Морамо и сада бити солидарни и здружени јер је то услов за успех целог друштва", наводи се у саопштењу.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Раде

29.06.2020 05:19

Кога занима милова прција и тиранија. Не треба ици док га народ не сруси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна Горо

29.06.2020 05:56

какве Ви имате везе са ЕУ, трпате се гдје вам није мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

29.06.2020 06:41

ЦГ мала оаза, за велике прљаве послове. Уз заштиту НАТО, УСА и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е' Мило

29.06.2020 08:33

Кукала ти мајка 30.08.

ОДГОВОРИТЕ