Захвалност грађанима на поштовању мјера

Одборници Скупштине општине Угљевик данас су добили информацију о предузетим мјерама и активностима на сузбијању епидемије изазване вирусом корона на територији ове општине.

Република Српска 26.05.2020 | 12:49
Захвалност грађанима на поштовању мјера

Начелник општине Угљевик Василије Перић након прве сједнице СО након епидемије изазване корона вирусом захвалио је грађанима ове општине јер су поштовали прописане мјере заштите које су препуручили републички и општински штабови за ванредне ситуације у борби против овог опаког вируса.

„Здравствени радници, ватрогасци, припадници цивилне заштите, полицајци, испектори и сви други дали су огроман допринос у борби против короне вируса“, нагласио је Перић.

Он је додао да ће се помоћи угљевичким привредницима који су били оштећени мјерама борбе против  вируса корона.

„Половином мјесеца марта и у мјесецу априлу 66 предузетничких  радњи и 12 предузећа су  зауставили пословну активност, и зато ћемо им у складу са могућностима помоћи из буџета општине Угљевик", најавио је Перић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић изразио је задовољство јер су јавне установе, службе а нарочито грађани показали спремност у борби против вируса корона.

„На данашњем засједању усвојени су и извјештаји о раду начелника општине Угљевик као и општинске управе за 2019. годину те раду Скупштине општине и скупштинских комисија за протеклу годину“, рекао је Симић.

Одборници су усвојили извјештај о раду општинских инспектора и комуналне полиције за протеклу годину: тржишног инспектора, урбанистичко-грађевинског инсектора, Комуналне полиције, инспектора за храну и здравствену заштиту и инспектора за рад  примили информацију о извршењу прољећне сјетве на подручју општине Угљевик. 

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар