Zahvalnost građanima na poštovanju mjera

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik danas su dobili informaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju epidemije izazvane virusom korona na teritoriji ove opštine.

Republika Srpska 26.05.2020 | 12:49
Zahvalnost građanima na poštovanju mjera

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić nakon prve sjednice SO nakon epidemije izazvane korona virusom zahvalio je građanima ove opštine jer su poštovali propisane mjere zaštite koje su prepuručili republički i opštinski štabovi za vanredne situacije u borbi protiv ovog opakog virusa.

„Zdravstveni radnici, vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, policajci, ispektori i svi drugi dali su ogroman doprinos u borbi protiv korone virusa“, naglasio je Perić.

On je dodao da će se pomoći ugljevičkim privrednicima koji su bili oštećeni mjerama borbe protiv  virusa korona.

„Polovinom mjeseca marta i u mjesecu aprilu 66 preduzetničkih  radnji i 12 preduzeća su  zaustavili poslovnu aktivnost, i zato ćemo im u skladu sa mogućnostima pomoći iz budžeta opštine Ugljevik", najavio je Perić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić izrazio je zadovoljstvo jer su javne ustanove, službe a naročito građani pokazali spremnost u borbi protiv virusa korona.

„Na današnjem zasjedanju usvojeni su i izvještaji o radu načelnika opštine Ugljevik kao i opštinske uprave za 2019. godinu te radu Skupštine opštine i skupštinskih komisija za proteklu godinu“, rekao je Simić.

Odbornici su usvojili izvještaj o radu opštinskih inspektora i komunalne policije za proteklu godinu: tržišnog inspektora, urbanističko-građevinskog insektora, Кomunalne policije, inspektora za hranu i zdravstvenu zaštitu i inspektora za rad  primili informaciju o izvršenju proljećne sjetve na području opštine Ugljevik. 

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar