МОЗЗАРТ донирао средства УКЦ и Црвеном крсту Бањалуке

Компанија Моззарт је до сада донирала укупно 150.000 КМ болницама, пензионерима и грађанима у стању социјалне потребе у Републици Српској.

Република Српска 26.04.2020 | 17:00
МОЗЗАРТ донирао средства УКЦ и Црвеном крсту Бањалуке

Компанија Моззарт, у склопу свог друштвено одговорног пословања, укључила се и у борбу против вируса корона кроз подршку здравственим установама, пензионерима и лицима која се налазе у стању социјалне потребе широм Републике Српске.

Након донација усмјерених здравственим установама и грађанима у Бањој Луци, Приједору, Градишци, Добоју, Бијељини, Зворнику, Требињу, Источном Сарајеву и Фочи, компанија Моззарт донирала је, по други пут, додатних 10.000 КМ Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Такође,

Црвеном крсту Бања Лука, Моззарт је донирао 5.000 КМ за набавку пакета помоћи грађанима у стању социјалне потребе, које су потом подијелили Моззартови волонтери.

Поред наведених новчаних донација, Моззарт је донирао 40 модерних телевизора Универзитетском клиничком центру и Црвеном крсту Бања Лука, како би помогао и олакшао онима који су тренутно у изолацији због болести Цовид-19.

„Моззарт нас је по други пут изненадио донацијом. Заиста смо много захвални јер је у оваквој ситуацији помоћ више него добородошла. Потрудићемо се и да телевизоре искористимо на најбољи могући начин, јер не смијемо заборавити на психолошки аспект изолације. Још једном велико хвала компанији Моззарт“, нагласио је др Владо Ђајић, директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

У Црвеном крсту Бања Лука, такође, не крију захвалност и поручују да је брига о угроженим грађанима изузетно важна у овом периоду. Поред новчаног износа и телевизора, Моззартови волонтери су учествовали у подјели пакета и обиласку грађана у стању социјалне потребе, чиме су дали свој допринос у борби против новонастале ситуације.

„Веома смо захвални компанији Моззарт што нас није заборавила у овој тешкој ситуацији.

Неопходно је да више пажње посветимо грађанима којима је помоћ најпотребнија, јер у кризним ситуацијама њихов положај је још тежи. Искрено се надамо да ће и друге компаније слиједити примјер Моззарта, који у правим тренуцима показује своју друштвено-одговорну страну“, навела је Жељкица Илић, секретар Градске организације Црвеног крста Бања Лука.

Осјећамо дужност и потребу да, колико можемо, помогнемо најугроженијима и онима којима је помоћ најпотребнија. Наставићемо свакодневно, кроз различите врсте помоћи, давати свој допринос у борби против вируса Цовид-19, поручују из Моззарта.

(БН)