MOZZART donirao sredstva UKC i Crvenom krstu Banjaluke

Kompanija Mozzart je do sada donirala ukupno 150.000 KM bolnicama, penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 26.04.2020 | 17:00
MOZZART donirao sredstva UKC i Crvenom krstu Banjaluke

Kompanija Mozzart, u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja, uključila se i u borbu protiv virusa korona kroz podršku zdravstvenim ustanovama, penzionerima i licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe širom Republike Srpske.

Nakon donacija usmjerenih zdravstvenim ustanovama i građanima u Banjoj Luci, Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Foči, kompanija Mozzart donirala je, po drugi put, dodatnih 10.000 KM Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Takođe,

Crvenom krstu Banja Luka, Mozzart je donirao 5.000 KM za nabavku paketa pomoći građanima u stanju socijalne potrebe, koje su potom podijelili Mozzartovi volonteri.

Pored navedenih novčanih donacija, Mozzart je donirao 40 modernih televizora Univerzitetskom kliničkom centru i Crvenom krstu Banja Luka, kako bi pomogao i olakšao onima koji su trenutno u izolaciji zbog bolesti Covid-19.

„Mozzart nas je po drugi put iznenadio donacijom. Zaista smo mnogo zahvalni jer je u ovakvoj situaciji pomoć više nego doborodošla. Potrudićemo se i da televizore iskoristimo na najbolji mogući način, jer ne smijemo zaboraviti na psihološki aspekt izolacije. Još jednom veliko hvala kompaniji Mozzart“, naglasio je dr Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U Crvenom krstu Banja Luka, takođe, ne kriju zahvalnost i poručuju da je briga o ugroženim građanima izuzetno važna u ovom periodu. Pored novčanog iznosa i televizora, Mozzartovi volonteri su učestvovali u podjeli paketa i obilasku građana u stanju socijalne potrebe, čime su dali svoj doprinos u borbi protiv novonastale situacije.

„Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart što nas nije zaboravila u ovoj teškoj situaciji.

Neophodno je da više pažnje posvetimo građanima kojima je pomoć najpotrebnija, jer u kriznim situacijama njihov položaj je još teži. Iskreno se nadamo da će i druge kompanije slijediti primjer Mozzarta, koji u pravim trenucima pokazuje svoju društveno-odgovornu stranu“, navela je Željkica Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Banja Luka.

Osjećamo dužnost i potrebu da, koliko možemo, pomognemo najugroženijima i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nastavićemo svakodnevno, kroz različite vrste pomoći, davati svoj doprinos u borbi protiv virusa Covid-19, poručuju iz Mozzarta.

(BN)