Протест докторке због недостатка заштитне опреме

Британска докторка Минал Виз протествовала је данас испред канцеларије британског премијера Бориса Џонсона, како би истакла проблем мањка заштитне опреме за здравствене раднике који се боре против новог корона вируса.

Свијет 19.04.2020 | 22:52
Протест докторке због недостатка заштитне опреме

Виз је сама стајала испред кабинета у Даунинг стриту са маском за лице и транспарентом на коме је писало "Заштитите здравствене раднике", преноси АП.

Према њеним речима, протествовала је због рањивости здравствених радника, јер је у тој земљи најмање 50 радника преминуло након што су се заразили вирусом, укључујући и трудну медицинску сестру.

Виз, која је и сама трудна, рекла је да су здравствени радници у позицији да преклињу за заштитну опрему, као и да, када би имало довољно опреме, не би "њихове баке морале да шију маске, а пензионери донирају новац Националној здравственој служби".

"Влада је требало раније да се припреми и због тога смо у овој позицији", рекла је Виз.

Британски званичници рекли су да се труде да набаве опрему, као и да су 84 тоне опреме на путу ка Великој Британији.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алф

20.04.2020 04:06

Политицарима смањити плате докторима и сестрама повецати под хитно , смањити набавке скупих лимузина и употребу истих а та средства преусмјерити у куповину медицинске опреме и развој јавног здравства . Надам се да смо сада схватили да народу у Републици Српској висе треба врхумски обуцен љекар и медицинска сестра него рецимо Цицко Бјеица и да плата љекара треба бити веца од Цицкове . Такодје ваљда смо науцили из цороне да нам висе требају респиратори и медицинска опрема него нацелницима опстина лимузине . Боље је да плацамо здравствене раднике него хиљаде савјетника по јавној управи . Такодје овим коментаром позивам јавно било ког од народних посланика да када се парламент врати по укидању вандредног стања у парламенту предлози сљедеци закон . Најиме у овој борби против вируса на послу је заразено и умрло неколико љекара и медицинских техницара те не би било лосе усвојити неки закон који би њиховим породицама дао нека одредјена права слицна породицама погинулих бораца из рата . Типа супругама и дјеци пензије да се ослободе дјеца им сколарине стипендије ослобадјање од плацања партиципације предност при запосљавању њиховој дјеци да им се плате троскови сахране и слицно. Ипак су они полозили зивоте за здравље свога народа . Др Лазо из Ниса зар он није херој . Такивх је било и код нас . Ипак њихове породице треба обезбједити и то кроз доносење закона . Они то сигурно заскузују . Нема таквих пуно али их има па сам сигуран да се у будјету могу наци средства за обезбједјење њихових породица . Породица насих хероја у бјелом заразених на послу преминулих од овога вируса . Хајде Драско Вукане позицијо опозицијо предлозите изгласајте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игре без граница

20.04.2020 08:13

Вукан, Драско, Јелена, Видиц И јос понеки опозиционар, у висе наврата су предлагали одредјена законска рјесења, за побољсање зивота, рада у РС, увијек за народ, све постено И транспарентно. Медјутим, ста год паметно, праведно, реално И хумано за све, Они предлозе, заарлауце накарадна позиција, њиховим задузеним букацима, брука овог народа, спрдају СЕ са насим незавидним стањем. Најтрагицније у свему, сто пробрана резимска, плаценицка И полтронска вецина, ојацана доказаним И такодје "масно плаценим" папцима, све глатко одбију. Док је оваквог концепта система власти, док је оваквог непостеног изборног закона, са отвореним манипулацијама гласања а подрзаних Цик-ом, док је оволико супљих тзв. факултета, који стампају/копирају дипломе разним интелектуалним дегенерицима, нема напријед. Цитајуци Васе приједлоге, схватили сте стање, прозивате цасне људе, медјутим не узимате у обзир састав гласацког скупстинског скупа, који све раде безмозгаски, искљуциво по наредјењу, да би надаље вегетирањем И статирањем у Скупстини примали незаслузене И огромне плате. Све на политицкој сцени је циста фарса, али је основни проблем, сто је њеним нуспродуктима посут народ, да се гуси И бори за елементарну опстанак.

Name

Xy

20.04.2020 13:12

Конацно. Сазријева и у народу. Годинама здравствени радници указују на проблеме у здравству, одлазак струцног кадра, висак немедицинског особља, дуговања у здравству, неспособност директора здравствених установа који се именују по политицкој припадности...... непризнавање струковних синдиката доктора и медицинских сестара који вец годинама покусавају да оказу на све те проблеме и нуде рјесања......Вазно је да су нам политицари сви задовољни и сви на броју, нико не одустаје и не одлази у Њемацку. Сви они и њихови савјетници могу у карантин, без њих се мозе, а сад знамо без кога се не мозе.

ОДГОВОРИТЕ