Мјештани бањалучких села траже боље саобраћајнице

Мјештани неколико бањалучких села поново су се окупили како би послали поруку градским властима да даље траже да изградњу саобраћајнице од села Сарачица до Чокорских поља. Они су у претходних петнаестак дана прикупљали неопходне потписе како би се њихова иницијатива нашла пред одборницима у Скупштини Града Бањалука.

Република Српска 07.03.2020 | 20:45
Мјештани бањалучких села траже боље саобраћајнице

Више од деценије мјештани који живе на релацији Сарачица-Чокорска поља, чекају обнову пута на овој дионици. Кажу да им је било доста предизборних обећања и да овога пута неће допустити да све остане мртво слово на папиру. За њих је, поручују, ово најбтинији инфрастуктурни пројекат.

„Захтјев је пут и зато смо се окупили. Пут је пропао тотално. Свугдје сам прошао и најгори нам је пут. То треба да се ради, а не да се стално прича. Они само причају и причају, а нико ништа не ради. Мене не интересује, што ови неки кажу странка, нису ту битне странке, јер сви овај пут користимо и свима нам треба и требамо бити сложни да овај пут направимо“, каже мјештанин Тривун Мацановић.

„Ово је катастрофа. Горег пута ја мислим да нема у Републици Српској. Ми смо неких десетак километара од центра града, видите и сами како је. Ово је немогуће. Да ли је ико од градских власти долазио? Да да, они обавезно дођу пред изборе. Окупе нас овако и кажу биће и направићемо, урадићемо, има све у плану, али никада ништа од тога, као што и сами видите. Обећање лудом радовање“, каже Зоран Вучић.

Градски одбор ПДП-а Бањалука подржао је мјештане. Сматрају да градска власт мора адекватно реаговати на захтјеве својих суграђана.

„Ево већ некаквих 20 година од када је ова власт, ништа се није урадило, не само овдје, у овим мјестима, него у и другим мјесним заједницама. Већ сам рекао и на Скупштини града и на другим мјестима, ради се само центар града, жалосно је то. И ови људи живе и они желе да живе добро. Погледајте колико је само људи дошло, ово није први пут“, поручује одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука, Јово Савановић.

Након недавног окупљања мјештана ових бањалучких села, поједини медији објавили су саопштења из Стручне службе Скупштине града Бањалука како су захтјеви Иницијативног одбора неосновани, јер је сам пројекат у одмаклој фази реализације, као и да су средства у износу од 2,6 милиона марака обезбијеђена.

Из Иницијативног одбора за изградњу пута одговарају како су тврдње из Градске управе ироничне, јер сваки грађанин по закону има право да покрене иницијативу, уколико се не слаже са неким одлукама, а овдје је то 20-годишње обећавање изградње адекватне саобраћајнице.

„Закон о референдуму и грађанској иницијативи јасно кажу да ми то имамо право, али то је његова одлука и његове политичке опције. Оно што се инсистира у његовом одговору и на провладиним медијима јесте да су грађанску иницијативу покренули некакви чланови ПДП-а.

Дакле, ако је неко члан ПДП-а, онда он није грађанин. Ко су грађани? Дакле, грађанску иницијативу може да покрене сваки грађанин, па био он члан ПДП-а, СНСД-а или ДНС-а“, каже Иван Бегић.

План мјештана је да у уторак, 10. марта предају своје захтјеве Градској управи. Тада ће од надлежних тражити да им у писменој форми саопште тачан датум када ће се кренути са реализацијом пројекта. 

 

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Рале

07.03.2020 20:01

Засто и цавиц није са градјанима, ту је и његова вила, или се бједа мора борити за њега иако јој је покрао гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из Масе

08.03.2020 07:02

Осим Цавица људске "громаде" фали и она "велицина" Вукајловиц са ИQ као Цавиц..... Бозе ко нас води....

Name

Скептик

08.03.2020 09:27

Рале, није истина, Чавић није покрао гласове, сасвим регуларно и поштено је добио гласове на изборима као кандидат опозиције. Међутим, он је послије избора СЛАГАО И ПРЕВАРИО своје бираче и прешао на другу страну. Папак, прелетач...

Name

Ре скептик.

08.03.2020 12:22

То је јос горе и јадније.

Name

станко

07.03.2020 20:15

ПОКРЕНУЋЕМО И МИ ПЕТИЦИЈУ ЗА АСВАЛТИРАЊЕ У ОКОЛНИМ СЕЛИМА БИЈЕЉИНЕ ПА И САМОМ ГРАДУ ЈЕ ОГРОМАН БРОЈ НЕАСВАЛТИРАНИХ УЛИЦА ДА ЈЕДНОМ ИСТЈЕРАМО НА ЧИСТАЦ ЈЕЛ УЗИМАЈУ НАШЕ ПАРЕ УЗАЛУД КАД МИ МОРАМО ПЛАЋАТ АСВАЛТ ТРЕЋИНУ-ТРЕЋИНИ И ЈОШ ГЛАСАТ ЗА МИЋИЋА ДА НАМ ЊЕГОВ ПОТРЧКО ТОМИЦА АСВАЛТИРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасимир

07.03.2020 20:49

Ина и горих путева који су на километар од центра Бањалуке. Нпр Улица Јасимира Малчића која је име добила по момку који је погинуо у протеклом рату. Ова улица је пуна рупа. Рупе су прекривене неким плочама. Ова улица преко 40 година није обновљена, а Солунска улица која је тик мало прије до центра три пута за десет година. Значи, њихова дјеца више вриједе него дјеца ове улице. Безобразлук...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

07.03.2020 21:00

Ма дајте молим вас. Сви знате да је пројекат пред имплемњнтацијом. Кроз мјесец дана ће машине озаћи на терен а онда ће опозиционари рећи како је ето њихова иницијатива уродила плодом. Ма дајте, будите озбиљни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

08.03.2020 06:58

Бањалуцанин бас си неозбиљан, ако си бањалуцанин.

Name

Ноле

08.03.2020 07:16

Хвала бањалучанине, јесу ли ти то у секти тако рекли...

Name

Ре

08.03.2020 08:48

Нека тајкун направи кад зна доци нека И направи

Name

Ре БАЊАЛУЧАНИН

08.03.2020 08:54

ЧУЛИ ТИ ЉУДИНО ДА ЉУДИ КАЖУ ДА ИМ 20 ГОДИНА ОБЕЋАВАЈУ ПУТ ПА РЕКО ДА ТЕ ПИТАМ ЗНАШ ЛИ ТИ КО ВЛАДА СВЕ ТЕ ГОДИНЕ БАЊА ЛУКОМ ПА СЕ ДА ЗАКЉУЧИТИ ДА СИ И ТИ ПРИПАДНИК ПРОПАЛЕ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ БОЈИТЕ СЕ ГУБИТКА ВЛАСТИ И САД СЕ СЈЕТИЛИ МАШИНА И РАДОВА Е НЕЋЕ ВАМ ТО ПОМОЋИ

Name

несо бл

07.03.2020 22:57

Јесу ово мигранти?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

08.03.2020 10:33

Сто касније пут, то це касније доци у Бањалуку...

Name

Слобода

08.03.2020 06:17

Па рекао је милорад да це за изборе бити пецене прасетине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из Масе

08.03.2020 07:00

Осим Цавица људске "громаде" фали јос једна људска "велицина" онај Вукајловиц тобозе адвокат.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

08.03.2020 09:01

Драско,обецај овим сељацима подземну зељезницу,када додете на власт.То пролази код ових.

ОДГОВОРИТЕ