Црвено-бели лако савладали Цедевита-Олимпију

Кошаркаши Црвене звезде победили су синоћ у хали "Александар Николић" Цедевита Олимпију са 88:73 (28:11, 16:17, 18:18, 24:25), у 20. колу АБА лиге.

Кошарка 02.03.2020 | 00:31
Црвено-бели лако савладали Цедевита-Олимпију

Екипа са Малог Калемегдана дошла је до 13. победе у регионалној лиги и треће позције, док је словеначки тим тренутно на четвртом месту са скором 12-8.

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Јагодић-Куриџа са 18 поена, Били Берон и Кевин Пантер убацили су по 14.

У гостујућем тиму најбољу ролу имао је Микаел Хопкинс са 18 кошева, Јака Блажич додао је пет мање, а Доминик Атрис стао је на 10.

Већ на самом старту Берон и Јагодић-Куридза серијом од 8:0 најавили су да ће ово бити вече црвено-белих.

Звезда је брзо стекла двоцифрену предност против летаргичне гостујуће екипе, која је за пет минута игре постигла само четири поена.

Изабраници Драгана Шакоте у другу деоницу ушли су са 17 поена вишка, а одлично шутерско вече донело им је и плус 21, што је била највећа разлика у првом полувремену.

Већ на старту другог дела домаћи тим стекао је предност 22, захваљући расположеном Куриџи.

Кошаркаши Цедевита Олимпије успели су у једном тренутку да смање заостатак на минус 16, али Берон и Браун нису дозволили да се предност црвено-белих још више истопти.

Цедевита Олимпија је боље кренула у последњој деоници, а три минута пре краја меча поенима Артиса и Хопкинса свела је предност домаћег тима на девет поена.

Лазић је 90 секунди пре краја убацио важну тројку, за повратак на двоцифрену предности, што Цедевита Олимпија није успела да угрози.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар