Срушио се украјински авион са 170 путника, "нема преживјелих" (ФОТО)

Украјински авион "Боинг 737" са 170 људи на лету за Кијев срушио се након полијетања са аеродрома у Техерану, преноси РТ. нема преживјелих.

Свијет 08.01.2020 | 07:35
Срушио се украјински авион са 170 путника, "нема преживјелих" (ФОТО)

Свих 170 путника и чланова посаде погинуло је када се авион украјинске компаније срушио послије полијетања са техеранског аеродрома, саопштили су ирански и украјински званични извори.

"Према првим подацима, сви путници и чланови посаде су мртви", написао је председник Украјине Володимир Зеленски на Фејсбуку.

"Није извјесно да има преживјелих у авиону на лету лета ПС-752", рекао је званичник Црвеног полумјесеца Ирана.

Авион је највероватније пао због техничких проблема, преносе ирански медији, јер је вец́и дио ваздушног простора у региону чист због ноц́ашњих иранских ракетних напада на америчке базе у Ираку.

Пад се догодио усред озбиљне кризе која потреса овај регион после америчке акције у којој је убијен ирански генерал и иранске ракетне одмазде. ”Боинг” је месецима на мети озбиљних критика због проблема са ”макс” серијом путничких авиона из серије 737.

Информације са сајта „Флајт радар“ наводе на закључак да је летилица компаније „Јукрејин интернешенал“ на лету ПС752 нагло нестала с монитора контроле лета одмах након полетања са аердорома „Имам Хомеини“ око 6 сати ујутру по локалном времену.

Међу путницима погинулим у авионској несрећи у Ирану била су 82 држављана Ирана и 63 Канађана, као и држављани Украјине, Шведске, Авганистана, Њемачке и Велике Британије.

У паду украјинског авиона страдали држављани седам земаља

- Међу путницима погинулим у авионској несрећи у Ирану била су 82 држављана Ирана и 63 Канађана, као и држављани Украјине, Шведске, Авганистана, Њемачке и Велике Британије.

То је на Тwиттеру објавио украјински министар Вадим Пристајко.

Он је навео да је погинуло 11 Украјинаца, међу којима девет чланова посаде, 10 држављана Шведске, четворо путника из Авганистана, троје из Њемачке и троје из Британије, преноси Ројтерс.

Украјински "Интернатионал аирлинес" је објавио да на неодређено вријеме суспендује све летове за Техеран.

Та компанија је навела да је посљедња техничка провера авиона обављена у понедељак, додајући да раде све да би се утврдио узрок несреће.

Украјинска амбасада у Ирану је претходно саопштила да је проблем са мотором авиона узрок рушења украјинског авиона у Ирану, а не ракетни напад или тероризам.

Украјински авион, који се са 176 путника и чланова посаде срушио убрзо по полијетању са аеродрома у Техерану, није прогласио узбуну.

Авион се срушио само неколико сати након што је Иран извео ракетни напад на двије базе у Ираку у којој су смјештене америчке снаге, у знак одмазде због убиства иранског генерала Касема Сулајманија.

Портпарол иранске службе за саобраћај, Касем Биниаз, изјавио је да се један од мотора на авиону запалио.

У авиону се налазило 167 путника и девет чланова посаде, а полетио је за Кијев, главни град Украјине, преноси АП.

(Б92/Бета/Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лукас

08.01.2020 07:10

Која већ по реду несрећа тог Боинга 737.Кад будем путовао добро ћу гледати да тај тип авиона не буде у плану лета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

08.01.2020 09:03

Боинг 737 је један од најмногобројних авиона и оцјењен је као један од најсигурнијих на свијету, тип маx је дуга прица због недовољно испитаног софтвера али су добили забрану летења, ја сам у задњих мјесец дана два пута летио са 737-800 Раyанаир-овим и идаље мислим да је јако добар и сигуран авион

Name

јер..

08.01.2020 09:04

Украјинце нема ко да жали.. Мајко мила.

ОДГОВОРИТЕ