Папа долази идуће године у Црну Гору

Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, посетиће ЦГ идуће године, потврђено је на састанку папе и премијера ЦГ Душка Марковића, саопштено је из Владе ЦГ .

Регион 14.12.2019 | 14:28
Папа долази идуће године у Црну Гору
Посета папе Црној Гори имаће историјски значај, саопштили су из Владе.

Папа Фрања је на састанку са Марковићем похвалио политике које ;Црна Гора остварује, а тичу се екуменизма, културе, екологије и хуманизације у свим сферама друштвених односа, навели су из Владе.

Премијер је у Ватикан отишао на позив државног секретара Пјетра Паролина.

Како је речено из владе, посета Марковића је раније договорена, али долази у осетљивом тренутку када Влада планира да усвоји Закон о слободи вероисповести који се односи и на имовину Католичке цркве у Црној Гори.

Поглавар Римокатоличке цркве је у писму које је летос добио од српског патријарха Иринеја посебно апострофирао забинутост поводом предлога новог закона.

Закон о верским слободама мора да буде донесен по демократским принципима, да га прихвате све верске заједнице, казао је поглавар папа у писму Иринеју, који је објављено на сајту Митрополије Црногорско-приморске.

Влада Црне Горе усвојила је Предлог закона о слободи вероисповести, који подразумева да све верске заједнице морају доказати да су пре 1918. били власници црквене имовине, иначе ће им бити одузета, а којем се оштро противила Српска православна црква.

Опозиција је тражила да се Закон о коме иначе треба да се расправља 24. децембра на Католички Божић повуче, а Демократе су због тога напустиле Одбор за реформу изборног законодавства који је био пред финалним договором изборних услова. ;

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

стара лола

14.12.2019 14:31

Црногорци узели лову и обецали са 10 година да се покатолице поцело је поцело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.15.12.2019

15.12.2019 12:58

стара лола-милогорци су увек били такви,таквићу изумрети као издаице свога рода.