БЛ: Ајнтрахт ''на брзака'' савладао Бајер!

"Блицкриг" Ајнтрахта за главобољу "аспиринџија"! Лукаш Храдецки кандидовао се за одбрану кола, али је три пута вадио лопту из мреже у поразу Бајера на гостовању Ајнтрахту. Први пут већ у четвртом, а посљедњи пут у 80. минуту, послије асистенције Костића за Доста.  Левер правио шансе, Ајнтрахт решетао - осам екипа Бундеслиге у два бода! Асистенција Филипа Костића. . .

Фудбал 18.10.2019 | 22:50
БЛ: Ајнтрахт ''на брзака'' савладао Бајер!
Ајнтрахт  и Бајер Леверкузен отворили су осмо коло Бундеслиге узбудљивим дуелом у Франкфурту у којем су голмани Фредерик Ренев и Лукаш Храдецки имали пуне руке посла.

Први је сачувао своју мрежу, а други је упркос интервенцији којом се кандидовао за одбрану кола када је одбранио чак три пута вадио лопту из гола.

Бајер је са убједљивих 3:0 савладао „аспиринџије“, а сва је ријешено у првих 16. минута головима двоструког стријелца Гонзала Пасијенсије.

Португалац се већ у четвртом минуту уписао у стријелце након што је искористио додавање Да Косте и отхрвао се налету Александра Драговића, а у 16. минуту искористио је једанаестерац који је скривио вечерашњи трагичар Бајера.

Све је почело добрим продором српског репрезентативца Филипа Костића у шеснаестерцу, а потом је Драговић руком зауставио шут Пасијенсије, који је нешто касније био неумољив са бијеле тачке.

Храдецки је, као и Ренев, одлично бранио на овом мечу , а истакао се и одбранивши главом један покушај домаћих, међутим, десет минута прије краја и трећи пут је капитулирао.

Филип Костић одлично је проиграо Доста, који у паду шаље лопту у мрежу за коначних 3:0. И овај пут Драговић је био преслаб у дуелу.

До краја меча прилику је добио и Мијат Гаћиновић, док Дејан Јовељић није улазио у игру. 

Сјајан меч на отварању 8. кола Бундеслиге! Резултатски делује да је Ајнтрахт разбио Бајер Леверкузерн (3:0), али заправо гледали смо доста изједначену борбу, осим у првих двадесетак минута, који ће се испоставити кључним за коначан исход. У том периоду Гонсало Пасијенсија постигао је два гола и трасирао пут домаћину ка победи. Ако је Португалац јунак, онда се за Александра Драговића може рећи да је апсолутни трагичар. 

Аустријанац нашег порекла два пута је падао у кључним ситуацијама, а код другог поготка Ајнтрахта скривио је једанаестерац.

Занимљива ситуација у горњем делу табеле немачког шампионата после овог тријумфа чете Адија Хитера. Првих осам екипа "сјатило" се у само два бода разлике.

Левер је имао дупло више шутева у овкир гола (10:5), много већи посед лопте (64 одсто), чак и више изгледних прилика, али када практично кренете са два гола мањка тешко можете да се надате нечем добром. Као да су поспани ушли у утакмицу изабраници Петера Боша. Ајнтрахт је то искористио и с два брза гола стигао до огромне предности. Први гол Пасијенсија је постигао на диван пас Данија Да Косте, док је други, као што рекосмо, пао након што је Драговић играо руком у свом шеснаестерцу.

Тек тада Бајер се пробудио, почео да показује знаке живота. Али како је меч одмицао голман домаћег састава Фредерик Реноу правио је све већа чуда. На крају је сакупио чак 10 одбрана, а већина је била после шутева из 16 метара.

Ајнтрахт је утакмицу решио у 80. минуту поготком Баса Доста. Наш Филип Костић још једну добру партију крунисао је лепом асистенцијом...

Бундеслига, 8. коло

Ајнтрахт – Бајер Л. 3:0 (2:0)
/Пасијенсија 4, 16 пенал, Дост 80/

Субота

Аугзбург – Бајерн 15.30
Фортуна – Мајнц
Лајпциг – Волфсбург
Унион Берлин – Фрајбург
Вердер – Херта
Борусија Дортмунд – Борусија Менхенгадбах

Недјеља

Келн – Падерборн
Хофенхајм – Шалке

ТАБЕЛА: Борусија Менхенгладбах 16, Вофсбург 15, Бајерн 14, Фрајбург 14, Лајпциг 14, Шалке 14, Ајнтрахт 14, Бајер Л. 14, Борусија 12, Херта 10, Вердер 8, Хофенхајм 8, Мајнц 6, Аугзбург 5, Фортуна 4, Унион Берлин 4, Келн 4, Падерборн 1

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар