Како не можемо да "вежемо" два меча?!

Просинечки се чуди. . .  Селектор БиХ констатовао је после пораза у Атини да су квалификације за ЕУРО 2020 завршене за његову екипу.

Фудбал 16.10.2019 | 11:10
Како не можемо да "вежемо" два меча?!
Репрезентација Босне и Херцеговине у суботу је убедљивом победом над Финском (4:1) оживела наду у освајање другог места у групи и пласман на Европско првенство, заједно са недостижном Италијом.

"Змајеви" су Финцима пришли на два бода, али је другопласирани тим у уторак "преслишао" Јерменију (3:0), док је БиХ на стадиону "Спирос Луис" у Атини одиграла врло слабо и аутоголом Аднана Ковачевића у финишу изгубила 2:1.

"Нисмо били на нивоу, не знам који је разлог. И тактички и тркачки су били пуно бољи од нас и заслужено су победили. Чудно је да не можемо да одиграмо две узастопне утакмице на високом нивоу", изјавио је селектор Роберт Просинечки за телевизију "Нова".

Босанци два кола пре краја имају пет бодова мање од Финске, што је у теорији достижно, али конкурент у наредном колу дочекује Лихтенштајн и тешко да ће пропустити ту "меч лопту".

Слично репрезентацији Србије, Просинечки и његови изабраници полако могу да се окрећу баражу Лиге нација, као алтернативном начину да се оде на ЕУРО.

С обзиром на формат баража, крајем марта биће неопходно одиграти два квалитетна меча у размаку од пет дана.

Упитан има ли идеју зашто екипа није била ни близу нивоа из Зенице минулог викенда, одговорио је да су проблеми били у основама игре у нападу и одбрани.

"Били смо тако лоши у пасу, сваку лопту смо им сами давали. Преједноставно смо губили посед, нисмо били близу играча... Против Финске је то било много другачије. Изгубили смо утакмицу и за нас су квалификације готове", констатовао је хрватски стручњак.

Половином новембра БиХ ће угостити Италију, од које је несрећно изгубила у Торину, у првом "кругу" квалификација. Такмичење у групи завршиће у Лихтенштајну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар