Kako ne možemo da "vežemo" dva meča?!

Prosinečki se čudi. . .  Selektor BiH konstatovao je posle poraza u Atini da su kvalifikacije za EURO 2020 završene za njegovu ekipu.

Fudbal 16.10.2019 | 11:10
Kako ne možemo da "vežemo" dva meča?!
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je ubedljivom pobedom nad Finskom (4:1) oživela nadu u osvajanje drugog mesta u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo, zajedno sa nedostižnom Italijom.

"Zmajevi" su Fincima prišli na dva boda, ali je drugoplasirani tim u utorak "preslišao" Jermeniju (3:0), dok je BiH na stadionu "Spiros Luis" u Atini odigrala vrlo slabo i autogolom Adnana Kovačevića u finišu izgubila 2:1.

"Nismo bili na nivou, ne znam koji je razlog. I taktički i trkački su bili puno bolji od nas i zasluženo su pobedili. Čudno je da ne možemo da odigramo dve uzastopne utakmice na visokom nivou", izjavio je selektor Robert Prosinečki za televiziju "Nova".

Bosanci dva kola pre kraja imaju pet bodova manje od Finske, što je u teoriji dostižno, ali konkurent u narednom kolu dočekuje Lihtenštajn i teško da će propustiti tu "meč loptu".

Slično reprezentaciji Srbije, Prosinečki i njegovi izabranici polako mogu da se okreću baražu Lige nacija, kao alternativnom načinu da se ode na EURO.

S obzirom na format baraža, krajem marta biće neophodno odigrati dva kvalitetna meča u razmaku od pet dana.

Upitan ima li ideju zašto ekipa nije bila ni blizu nivoa iz Zenice minulog vikenda, odgovorio je da su problemi bili u osnovama igre u napadu i odbrani.

"Bili smo tako loši u pasu, svaku loptu smo im sami davali. Prejednostavno smo gubili posed, nismo bili blizu igrača... Protiv Finske je to bilo mnogo drugačije. Izgubili smo utakmicu i za nas su kvalifikacije gotove", konstatovao je hrvatski stručnjak.

Polovinom novembra BiH će ugostiti Italiju, od koje je nesrećno izgubila u Torinu, u prvom "krugu" kvalifikacija. Takmičenje u grupi završiće u Lihtenštajnu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar