Прорадио Пејџ - 4/5 за три!

Можда је ово најава његових бољих игара. . .

Кошарка 16.10.2019 | 10:13
Прорадио Пејџ - 4/5 за три!
Ево га Маркус Пејџ. На паркету 27 минута, на семафору његових 17 поена, био је најефикаснији играч Партизана у победи на гостовању Ритасу. Као што екипа није пала после Приморске, тако није ни он. И то не само после Приморске, већ и бројних не баш импресивних мечева на старту сезоне.

Пејџ је мало имао проблема са повредом током припремног периода, имао је цело лето да ради на себи, а у разговору после меча Партизана и Меге у Загребу током АБА Суперкупа рекао нам је да очекује да ове сезоне буде много константнији.

Нажалост по њега и по Партизан, то за сада није случај, али ова утакмица би могла значајно да му промени сезону. И овај меч у Вилњусу је кренуо млитаво, две-три лопте су му практично прошле кроз прсте, па су вероватно и бројни навијачи помислили - шта се догађа са Пејџом?

Али, када је једна тројка ушла, наставио је доста боље. На крају је дао и она важна слободна бацања којима је потврдио победу.

"Одбрана је пресудила, ово је противник који може да пребаци више од 90 поена, а ми смо им одузели шут за три поена. Хтео сам да подигнем тим, на прошлом сусрету нисам много погађао. Овде је реч пре свега о тимском учинку и драго ми је да смо све изнели", рекао је Пејџ после утакмице.

У моментима док Партизан тражи бека шутера Пејџових 17 поена и проценат од 80% за три поена сигурно могу да радују Андреу Тринкијерија.

Поређења ради, Пејџ је на прошлу утакмицу завршио са три поена уз шут за три поена 1/4, имао је и 1/4 за два вечерас. Као што рекосмо, осцилације су присутне, али можда му ова утакмица буде прекретница у том смислу. Видећемо већ на следећем мечу, у Бару на гостовању Морнару у суботу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар