Proradio Pejdž - 4/5 za tri!

Možda je ovo najava njegovih boljih igara. . .

Košarka 16.10.2019 | 10:13
Proradio Pejdž - 4/5 za tri!
Evo ga Markus Pejdž. Na parketu 27 minuta, na semaforu njegovih 17 poena, bio je najefikasniji igrač Partizana u pobedi na gostovanju Ritasu. Kao što ekipa nije pala posle Primorske, tako nije ni on. I to ne samo posle Primorske, već i brojnih ne baš impresivnih mečeva na startu sezone.

Pejdž je malo imao problema sa povredom tokom pripremnog perioda, imao je celo leto da radi na sebi, a u razgovoru posle meča Partizana i Mege u Zagrebu tokom ABA Superkupa rekao nam je da očekuje da ove sezone bude mnogo konstantniji.

Nažalost po njega i po Partizan, to za sada nije slučaj, ali ova utakmica bi mogla značajno da mu promeni sezonu. I ovaj meč u Vilnjusu je krenuo mlitavo, dve-tri lopte su mu praktično prošle kroz prste, pa su verovatno i brojni navijači pomislili - šta se događa sa Pejdžom?

Ali, kada je jedna trojka ušla, nastavio je dosta bolje. Na kraju je dao i ona važna slobodna bacanja kojima je potvrdio pobedu.

"Odbrana je presudila, ovo je protivnik koji može da prebaci više od 90 poena, a mi smo im oduzeli šut za tri poena. Hteo sam da podignem tim, na prošlom susretu nisam mnogo pogađao. Ovde je reč pre svega o timskom učinku i drago mi je da smo sve izneli", rekao je Pejdž posle utakmice.

U momentima dok Partizan traži beka šutera Pejdžovih 17 poena i procenat od 80% za tri poena sigurno mogu da raduju Andreu Trinkijerija.

Poređenja radi, Pejdž je na prošlu utakmicu završio sa tri poena uz šut za tri poena 1/4, imao je i 1/4 za dva večeras. Kao što rekosmo, oscilacije su prisutne, ali možda mu ova utakmica bude prekretnica u tom smislu. Videćemo već na sledećem meču, u Baru na gostovanju Mornaru u subotu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar