Манчини остаје на кормилу Италије до 2022. године!

Селектор репрезентације Италије Роберто Манћини потписаће нови уговор до 2022. године, односно до Светског првенства у Катару, преноси Калчомеркато.

Фудбал 16.10.2019 | 08:38
Манчини остаје на кормилу Италије до 2022. године!
На крилима добрих резултата: Манчини активирао клаузулу! Италијани неће мењати селектора до краја Светског првенства у Катару.

Како се наводи, Фудбалски савез Италије (ФИГЦ) и Манћини прошле године договорили су да, у случају пласмана на ЕУРО, аутоматски активира клаузула о продужетку сарадње.

Како су Азури после победе над Грчком (2:0) то и урадили, бившем тренеру Интера и менаџеру Манчестер ситија следује нови уговор до Мундијала у Катару.

Италијани имају седам победа из исто толико утакмица у квалификационој Ј групи, са чак девет бодова више од Финске, а 11 од Босне и Херцеговине и Јерменије.

Роберто Манчини, актуелни селектор италијанског државног тима, остаће на овој функцији бар до краја 2022. године, или, другим ријечима, до завршетка Светског првенства које се те године игра у Катару!

Манчини је уговор о сарадњи са Италијанским фудбалским савезом потписао 14. маја 2018. године, када је преузео команду од вршиоца дужности селектора Луиђија ди Бјађија, који је претходно на клупи наследио Ђан Пјера Вентуру, који није успео да кроз бараж против Шведске одведе Италијане на планетарну смотру фудбала у Русији.

Већ прошлог пролећа, Манчини је у поменутом уговору имао клаузулу по којој би остао на кормилу националног тима и приликом кампање ''Мундијал 2022'' уколико би испунио примарни циљ – пласман на предстојећи континентални шампионат.

У томе је супериорно успео, па је иста аутоматски активирана.

Сјајна генерација италијанских фудбалера предвођена Манчинијем уписала је седам победа у исто толико одиграних утакмица Ј групе квалификација, уз 20 постигнутих и само три примљена гола, чиме је и математички стекла право да се следећег лета бори за трофеј намијењен најбољој европској селекцији.

Манчини је играчка легенда Сампдорије, а наступао је и за Болоњу, Лацио и Лестер.

Као тренер, водио је бригу о Фиорентини, Лацију, Интеру, Манчестер ситију, Галатасарају и Зениту, који му је последњи клуб пре доласка на место селектора.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар