Mančini ostaje na kormilu Italije do 2022. godine!

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini potpisaće novi ugovor do 2022. godine, odnosno do Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi Kalčomerkato.

Fudbal 16.10.2019 | 08:38
Mančini ostaje na kormilu Italije do 2022. godine!
Na krilima dobrih rezultata: Mančini aktivirao klauzulu! Italijani neće menjati selektora do kraja Svetskog prvenstva u Kataru.

Kako se navodi, Fudbalski savez Italije (FIGC) i Manćini prošle godine dogovorili su da, u slučaju plasmana na EURO, automatski aktivira klauzula o produžetku saradnje.

Kako su Azuri posle pobede nad Grčkom (2:0) to i uradili, bivšem treneru Intera i menadžeru Mančester sitija sleduje novi ugovor do Mundijala u Kataru.

Italijani imaju sedam pobeda iz isto toliko utakmica u kvalifikacionoj J grupi, sa čak devet bodova više od Finske, a 11 od Bosne i Hercegovine i Jermenije.

Roberto Mančini, aktuelni selektor italijanskog državnog tima, ostaće na ovoj funkciji bar do kraja 2022. godine, ili, drugim riječima, do završetka Svetskog prvenstva koje se te godine igra u Kataru!

Mančini je ugovor o saradnji sa Italijanskim fudbalskim savezom potpisao 14. maja 2018. godine, kada je preuzeo komandu od vršioca dužnosti selektora Luiđija di Bjađija, koji je prethodno na klupi nasledio Đan Pjera Venturu, koji nije uspeo da kroz baraž protiv Švedske odvede Italijane na planetarnu smotru fudbala u Rusiji.

Već prošlog proleća, Mančini je u pomenutom ugovoru imao klauzulu po kojoj bi ostao na kormilu nacionalnog tima i prilikom kampanje ''Mundijal 2022'' ukoliko bi ispunio primarni cilj – plasman na predstojeći kontinentalni šampionat.

U tome je superiorno uspeo, pa je ista automatski aktivirana.

Sjajna generacija italijanskih fudbalera predvođena Mančinijem upisala je sedam pobeda u isto toliko odigranih utakmica J grupe kvalifikacija, uz 20 postignutih i samo tri primljena gola, čime je i matematički stekla pravo da se sledećeg leta bori za trofej namijenjen najboljoj evropskoj selekciji.

Mančini je igračka legenda Sampdorije, a nastupao je i za Bolonju, Lacio i Lester.

Kao trener, vodio je brigu o Fiorentini, Laciju, Interu, Mančester sitiju, Galatasaraju i Zenitu, koji mu je poslednji klub pre dolaska na mesto selektora.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar