Додик: Једног дана народ ће се опредијелити

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се о статусу Републике Српске једног дана опредијелити народ, као и да не може готово идентична ситуација на Косову и Метохији и у БиХ да се рјешава на два различита начина.

Република Српска 06.10.2019 | 10:47
Додик: Једног дана народ ће се опредијелити
"Свима је данас јасно каква би одлука била да једног дана људи у Републици Српској имају прилику да се изјасне. Градимо управо ту атмосферу и прилику, једног дана народ ће се опредијелити о статусу Српске. Тај статус можемо да препознамо већ данас, наравно да се подразумијева потпуна интегрисаност са Србијом и свим елементима", рекао је Додик за "Курир".

Он је истакао да Република Српска, уколико због Косова буде настављен и одржан притисак, има легитимно право да појача своје захтјеве за утврђивање статуса.

"Не можете готово идентичне ситуације које имате на Косову и у БиХ да рјешавате на два различита начина и да причате како Шиптари имају право на преседан, а БиХ мора да ћути", навео је Додик.

Према његовим ријечима, одлука о начину рјешавања питања Косова и Метохије припада искључиво званичном Београду, и у том погледу треба подржати преговараче.

"Они који сматрају да Косово и Метохију треба реинтегрисати у цјелини у склопу Србије, треба да нађу одговоре на то како би то изгледало. Нека врста разграничења менталног већ се десила, свакако и практичног, то би била једна од најбољих варијанти", сматра Додик.

За Ричарда Гренела, специјалног изасланика САД за Косово и Метохију, Додик је рекао да је именован у име америчког предсједника Доналда Трампа, али да не зна ко је он, те напоменуо да нема позитивна искуства са изасланицима из Америке.

"Србија нема ниједног разлога да се брине, има свој јасан став. Било би добро да се сада од Русије и Кине тражи именовање специјалног изасланика, па да видимо онда како ћемо те ствари рјешавати. Америка се показала као земља која је штитила причу о нелегалном проглашењу Косова државом", нагласио је Додик.

Додик сматра да под вођством Вучића међународни политички положај Србије више није поданички, те да то што је Србија успјела да обезбиједи подршку земаља које су раније признале Косово да повуку признање.

Говорећи о томе шта је циљ напада које Бакир Изетбеговић и његови медији воде против предсједника Србије Александра Вучића, Додик је рекао да Бошњаци, политичко Сарајево, желе да нанесу што више злобе Србији, а да је Вучић, највиђенији Србин и политичар, мета број један, будући да ниже успјехе на међународном и унутрашњем плану.

Додик је истакао да сљедбеници Исламске декларације Алије Изетбеговића, који се залажу за увођење шеријата, чине све да би се Србија окарактерисала као лоша, да Република Српска не треба да постоји.

Одговарајући на питање да ли се спроводи Дејтонски споразум у БиХ, Додик каже да је Дејтон срушила међународна заједница предвођена високим представником, који је увео антидејтонска овлаштења и наметао законе, пореметио уставни поредак и политички систем.

"Угрозио је баланс између ентитета, баланс између три конститутивна народа. Рјешење је да народи сами одлуче", поручио је Додик.

Када је ријеч о декларацији СДА, коју је недавно усвојио Конгрес те странке, Додик је поновио да је она антисрпска, антиуставна и антидејтонска, те како би, да је високи представници имају исто поступање, тај документ сигурно био осуђен, забрањен.

"Мени су увели санкције због реторике и говорили да је то антидејтонски. То су двоструки аршини. Што се нашег одговора тиче ми ћемо појачати нашу политику о самоопредјељењу у смислу одлуке о томе на који начин, гдје и шта ћемо радити", рекао је Додик.

На питање да ли ће послушати Вучићев савјет да треба реаговати уздржано и избјегавати пренагљене реакције, Додик је одговорио да су реаговали сви који је требало да реагују.

"Ми ћемо сада отићи у Народну скупштину и у складу са Уставом изнети своје политичке ставове и у том погледу се и понашати", рекао је Додик, те истакао да у Српској нема авантуриста који би могли да направе дестабилизацију тако да народ испашта.

Према његовим ријечима, Српска свим својим капацитетима стоји на међународном плану иза Србије, као што Србија помаже у разумјевању позиције Српске.

"Не можете натјерати неког да нешто воли, ако то не воли. Ја нисам љубитељ Сарајева нити сам љубитељ БиХ. Београд обожавам, волим, поштијем и навијам за Србију свим силама", поручио је Додик.

Додик је указао како је у БиХ све комплексно тешко и подијељено, али да то што ни годину дана послије избора није формирана власт у БиХ не утиче нешто посебно на Српску.

Када је ријеч о њеном уласку у НАТО, Додик је подсјетио да увијек говори да БиХ неће ући у НАТО.

О Вишеградској групи, Додик је рекао да је значајан фактор на плану ЕУ и да је важно имати добре односе са том структуром ради добијања подршке за евроинтеграције.

Извор: Курир

Коментари / 146

Оставите коментар
Name

Смјесно

06.10.2019 08:53

Овај стално прица исту прицу...Цак и да буде референдум ја први иако сам Србин не бих гласао за. Да се сутра Баја прогласи за краља и да влада вјецно он и његова свита. Уосталом РС је пресијецена на Брцком...Стално лупа неке глупости, ко це му зивјети у тој његовој дрзави Сумској кад сви оду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сако

06.10.2019 10:02

Ба стако. и ја као србин никад не би гласао за то. Сад пљацкају, убијају а замисли ста би радио кад би имао апсолутну власт

Name

Мито

06.10.2019 10:11

Обицан Србин мозе да пљује Додика и да се бори за своју странку и власт али да буде против РС не.Нема сансе да си ти Србин

Name

Ре

06.10.2019 10:20

Миле са овим директно увлачи у рат зато сто нико никада неће дозволити било какву сецесије БиХ, разлога има мноштво од Хаских пресуда до Дејтона и гаранта НАТОа. Глупо је мислити да тај гарант одустане и поклекне жељама Додика сасвим глупи

Name

Ре

06.10.2019 10:27

Управо сам хтихо сличан коментар написати, а шта ће бити са Брчко дистриктом.? Брчко се на миран начин не може анектирати, значи само ратом а до рата није никоме. Ово је класично Бајино лупетање, народ ће се опредијелити чим прије да те збаци са грбаче.

Name

Мемо

06.10.2019 10:33

Цим говори против Дрзаве БИХ цији је цлан председниства одмах ухапсити и осудити ОДМАХ

Name

Ре Смијесно и Сако

06.10.2019 10:37

Ако сте ви Срби, ја сам црнац. Што лажете у коментарима кад се препознајете на километар?

Name

Стварност

06.10.2019 10:37

Прицај како зауставити одлазак твоји неистомисљеника!!' Прицај о економији!!! Кога је брига самостална Р.С, од тога се не зиви!!! Имао си скоро имас и данас све полуге дрзавности... па ко је доведе у ову ситуацију??? Само глупани насиједају на твој лазни патриотизам!!!

Name

@ Ре Смијесно и Сако

06.10.2019 11:12

Србендо, теби је Добрица Ћосић неки родјак, шта треба народ да лаже сам себе, прво питање БРЧКО. Ето ти га ријеши и нама свима кажи то рјешење, небитно ко је које нације, шта радити са Брчко.

Name

Тузлак

06.10.2019 11:52

Молим Те одцјепите се!

Name

Министар

06.10.2019 13:46

Све сто је Додик рекао у овом тексту, звуци јако лијепо. Ја би то подрзао иако Додика сматрам за најгорег политицара огрезлог у криминал. Проблем је сто му једноставно висе не могу вјеровати. Он једно прица а друго ради. Странке са којима је правио власт 10 година разбија само да би лаксе подијелио јавна предузеца према којима се понасао као према плијену. То да би додик остао вјецно на власти ако би добио отцјепљење не пије воде. Цим би добили отјепљење побједника на изборима би одлуцила економска ситуација. Кад би били самостални не би било никаквих оправдања о застити националних интереса. Онда би се само разговарало о катастрофалној економској ситуацији и на том пољу додик би одма изгубио власт. Овако увјек преко атв и ртрс гура прицу о неким назови издајницима и њему као спасиоцу и тако скреце пазњу са катастрофалне економије.

Name

Ре

06.10.2019 13:50

Цовјек бас зели да на овим просторима завади двије силе Нато и Русију. Стално призива. Он би у русији био наравно.

Name

Зоран

06.10.2019 13:52

Докле висе Игокеа,ко плаца те све странце,одакле паре ,кад це финансијска инспекција,докле висе мафијаса и лоповије.Стоп ,доста је било.Закон о порјеклу имовине под хитно.

Name

Славиша Ист.Сарајево

06.10.2019 16:58

Додик лупета, да додје до подјеле прво сто би изгубили је комплет Ист.Сарајево, тражи љеба преко погаче, нико не би дозволио да у РС ми останемо овдје и на Требевицу и Булозима буде граница. Нико из Федерације не оспорава РС а тамо сви радимо. Додик је луд. Ја висе не ратовао

Name

@Министар 06.10.2019 15:46

07.10.2019 21:18

Камо среће да си министар и да тако смијеш говорити у Вишковићевој Влади . На жалост, такви могу бити само у опозицији. У позицији су министри из Додикове коалиције и велики број папака из опозиционих партија на челу са Чубриловићем. Била слобода мишљења да су у Додиковим владама постојали министри који су смјели било шта "блекнути" без дозволе диктатора, јер он води владу и све одлучује и када је представник Р. Српске у Сарајеву и када је био предсједник РС. Рудоња то неће моћи чинити једино када слети с власти, чиме би коначно дошла слобода и у Републику Српску.

Name

Брчко је РС

08.10.2019 13:28

Чињеница: Брчко је територија Републике Српске. Само привремено са статусом посебног ентитета. Једноставно, само треба да се врати у окриље Републике Српске, којој наравно и припада. (Само појашњење овим бившим Србима. Који се представљају Србима, што је за сваку похвалу. Ипак се коријени не могу занемарити.)

Name

Нада

09.10.2019 05:16

Ја верујем само да Србе може спасити рад и уређен правни систем. Ако тога не буде јадни смо, свијету ћемо и даље бити крпа за брисање чега он пожели.

Name

Пусти ти нацију

06.10.2019 08:53

Пусти ти нацију него реци нам колико си пара ставио у свој дзеп. Ко ми год помене нацију и вјеру надјем његове прсте у мом дзепу. Лопови ама доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

06.10.2019 11:30

Паметно

Name

Милун

06.10.2019 15:35

Ко ће да му се изјасни када сва омладина баш ради њега и његове лакрдијашке политике оде у Европу у коју он неће , а не у Русију у коју он гледа као своју личну заштиту.

Name

Озрен

06.10.2019 18:17

Баја је тезак пар милијарди...евра.У лоповлуку му нема равна у Европи.

Name

Добој

07.10.2019 21:30

Јадни мој Милокраде не занима нас отцијепљена РС, већ живот и рад. Мало је реци да си јадан са тим твојим прицама. Мало те Америка и Русија и плацају колико глупости можеш да изговорис у једној минути

Name

Реалиста

08.10.2019 06:02

Да Бакир не води политику какву води, нико не би помињао тему о одвајању РС од ФБиХ. Обзиром да упорно хоце да омаловази свој народ, казем свој јер сви сте ви Срби јер ако ниста наси Јањицари су вам карали маме и секе, потребно је сто прије одвијити се па свако на своју страну. Љубац.

Name

Миле

06.10.2019 08:54

Стандарад људи , то је квалитет власти .Ми од 90-их прицамо исте прице? Други народи створисе богатства .Срби постају европски палестинци .Нису далеко од тога ни други . Све проблеме које има Српска и Србија су разултат неспособности власти да их на време ресава и недозвољава да с е појаве . Сбве остало је незнање , популизам итд ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Специјалист

06.10.2019 12:09

У огласима за више и високе функције на Западу није ријеткост видјети као први услов термин факултетски/научни ниво рада и размишљања, дакле праксом стечен и потврђен. Овоме није нужно додјељивати титулу почасног доктора наука пошто је он давно потврдио да је префињени доктор науке лицемјерног приказивања личних амбиција и групно страначких интереса народним.

Name

Скептик

06.10.2019 08:58

Луд 100%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ није Твоја

06.10.2019 08:59

Милораде , кењас и иди у Србију па брани интересе Вуцица и путина !!!! Досадан си као Пролев бре , једниставно спакуј кофере и вози , остави јандни и намуцени народ у БиХ нек мало отворе оци од ребе и твојих јатака

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2019 10:12

Српска је Република Српска то је наса дрзава

Name

ре

06.10.2019 10:44

То је ентитет, никаква држава. То како је ти називаш је антидејтонски и супротно ономе што су твоји представници потписали. Али, шта ћете, зна се ко је најдивљије племе на овим просторима, које не зна ни ред ни закон.

Name

ТОРРО

06.10.2019 10:45

ЈА САМ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ БЕЗ МИЛОРАДА ДОДИКА - А ВУЧИЋА ТРЕБА УПОЗОРИТИ ДА НАС ВИШЕ НЕ БРАНИ - ДОСТА НАМ ЈЕ БИЛО МИЛОШЕВИЋА И ЊЕГОВОГ ШЕШЕЉА... ТО НАЈБОЉЕ РАДИМО МИ САМИ, А И НИКО НАС НЕ НАПАДА... А КОСОВО РЈЕШАВАЈТЕ САМИ КАКО ЗНАТЕ, КАД ГА НИСТЕ ЗНАЛИ РИЈЕШИТИ РАНИЈЕ.... И НЕ ПЕТЉАТЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ У ТЕ ВАШЕ РАБОТЕ....

Name

Пендула

06.10.2019 09:00

О економији ни ријеци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди паприкар

07.10.2019 22:06

Па то је екононија, све паре мени у дзеп, а остали ЦРКНИТЕ!

Name

ЗОКИ

06.10.2019 09:01

БАКИР ПИСЕ ДЕКЛЕРАЦИЈЕ,А ДОДИК ЈАВНО РАЗБИЈА БиХ и ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ И НИКОМ НИСТА СВИ СУТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

06.10.2019 09:01

Народ це се опредјелити када ти све опљацкас, тад се висе неце имати за ста опредјелити. Боли тебе нека ствар за народ, када до тога додје ти цес бити у Русији са својим милијардама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Нови Град

06.10.2019 09:02

То је једина паметна од кад се бавис политиком,мислим да се определио,излази из РС су препуни,велика вецина се опредјелила за одлазак,па се ти Милораде сири уздуз и попријеко,сироко ти дугацко ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.10.2019 22:08

Сад је дугацак, није висок, теска му та земља била....

Name

ПАШИЋ

06.10.2019 09:06

Косовски сценарио увелико траје. Урушене институције, уништена привреда, криминал, млади одлазе, Српски народ све сиромашнији, продаје имовину и одлази. Муслимани економски све јачи, купују српску имовину и резултат је јасан. На Косову су живјели Срби и имали много земље у свом посјету. Већина њих је отишла за бољим животом и продала имовину. Шиптари покуповали СВЕТУ СРПСКУ ЗЕМЉУ и то је сада њихова земља. Тако се догађа и овде само што то ниико неће или не смије да казе. Срби су продали скоро сву имовину у Федерацији а увелико продају и у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.10.2019 11:42

тако је!

Name

Гед

06.10.2019 09:07

Једнога дана Милораде бице до посљедњег Србина или Босњака на овим просторима ти тај сценарио највисе волио јер све друго је гола робија за тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

милетов помоцник

06.10.2019 09:07

Предлазем милета за татицу свих народа и народности са дозивотним мандатом и ето блазеног мира и спокојства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дедни Мудро

06.10.2019 09:12

Једног лијепог и сунцаног дана... Овако прваћићи почињу приче.. И зивјели су сретно до краја зивота.. Тако се бајке заврсавају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

06.10.2019 09:13

Само ме интересује да ли ћеш ти лично и твоји потомци дијелити с нама судбину и посљедице те одлуке? Па, нисам баш нешто сигуран. Ти све што радиш је супротно од онога што ватрено промовишеш. Фактички, ти све обесмишљаваш баш као и то легитимно право. Нажалост по нас, дјела те одредјују као највећу српску заблуду и бојим се као стечајног управника Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деźко дијамант

06.10.2019 09:13

Једног дана,једног дана,једног дана,па ти и твоји живите у изобиљу па не видите сурову реалност.Пролазе године младих све мање,стандард лошији а ти са висине само о неким твојим фикс идејама.Да имаш храбрости и да се не бојиш себи давно би кренуо у ту своју реализацију али не смијеш него само прикупљаш јефтине политичке поене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

06.10.2019 13:33

Па једног дана це и закон за све једнак!!! Па најпре странацки лидери пред закон па онда партије од рата до данас!!све по заслузи закон и правна дрзава или нестанак народа слиједи !криминална хоботница похарала дрзавууу

Name

Мањача

06.10.2019 09:15

2018 излазимо на референдум тако си обећао. Референдум за оцјепљењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.10.2019 22:10

Хоце ли висе да 2018?

Name

нена

06.10.2019 09:15

Када би неки људи скочили са висине свога ега, на висину своје интелигенције, 100 % је сигурно да би погинули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕР КОЈИ СЕ МУЦИ

06.10.2019 09:17

БОЉЕ ТИ ЈЕ ДА РАЗМИСЛИС О НАРОДУ КОЈИ НЕМА СТА ДА ЈЕДЕ ЗБОГ ТЕБЕ,ПЕНЗИЈЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ ПОЦЕЛЕ ДА СЕ ДИЈЕЛЕ ДАВНО НАЈМАЊА ПЕНЗИЈА 372 КМ А У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ РЕЦИ КОЛИКО ЈЕ БУДИ ЦОВЈЕК ПА РЕЦИ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

06.10.2019 09:17

А ко ће ти чувати толике границе кад би једног дана имао то што причаш- цца 2000 км а НАРОД ОДЕ У ЊЕМАЧКУ ТРАЖИТ ЉЕБА ---- размислииииии ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сако

06.10.2019 09:18

Теско теби и твојој секти кад се народ одлуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2019 11:58

добро речено.

Name

Ти

06.10.2019 09:19

Једног дана киша це падати три дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛ

06.10.2019 09:25

Продајес супљу прицу да би прикрио ста ти и своји компањони радите. Слудјујес народ који због тебе гладује и одлази у иностранство. Од Републике Српске си направио празну љустуру без икакве перспетиве за ове јаднике сто су јос остали у њој. Залуд је 23.000 људи за њу дало главу. Ипак, једнога дана и доцице и теби крај, као сто свему додје крај, а послије це се писати и уцити о томе ко си и ста био. Као сто је било са свим диктаторима прије тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супљак

06.10.2019 09:26

Ма докле висе пресипања из супљег у празно. Дал има ико јос да те схвата озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

06.10.2019 09:27

Најважније је како народ живи, а не за свој лоповлук, дволичност, лажи и непотизам кривити други ентитет. И не треба глумити лажног оца нације и крити се од лоповлука иза разних референдума и тиме народ обмањивати. За народ је најважнија економија и правда и то не треба гурати под тепих. Поготово када се зна да си ти Милокраде доведен као "свјежи дашак вјетра" и економских промјена а сада невјешто мантраш квази национализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

06.10.2019 09:28

Овај је дубоко улетио Вуцицу у д....е јадно колико цовјека власт мозе да понесе историја пуна оваквих и сви исто заврсили каријеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијех

06.10.2019 09:28

Молим вас, немојте висе "саљиве" изјаве господина - ово висе ни дјецу ни забавља. хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одцјепљење

06.10.2019 09:29

Ма Србија нас не би признала и припојила себи а камоли несто друго.Замајавас народ у недељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Укидање

06.10.2019 09:31

То до тај који це да нас на крају прице укине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буу...да...лаа

06.10.2019 09:31

Каква си ти ДАЛАБУ....бацио јос једну коску да глодјемо...па докле висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

06.10.2019 12:56

Па док год будале као сто је овај народ буду гласали за овакве. Овај народ не може промијенити власт. Они мијењају народ и креирају га према себи. Дај мржње и национализма од тога се живи.

Name

Определење народа

06.10.2019 09:31

Назалост народ и нема скоро никаквог избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејкерс

06.10.2019 09:35

Ма ти цес прво отици будало у неповрат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

06.10.2019 09:37

Опет лажеш...па докле више???

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема ста

06.10.2019 09:38

Паметан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крдзо

06.10.2019 09:39

Само хлупетас . Јадан је и Вучић кад прима преседнике са тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

06.10.2019 09:43

Дај бре поднесите вец једном кривицну пријаву против овог идиота,ухапсите га јер це изазвати рат.Ми смо у Босни угрозени од њега и зивимо у страху и згрозени смо колико мрзи дрзаву на цијем је целу.Хапсите га док није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

06.10.2019 11:18

Он на овој прици добија изборе годинама. Народ га воли. Нема помоци.

Name

Ре бг

06.10.2019 13:38

А кад вам је бакир изгласао резолуцију о исламској босни и гдје јавно казе да је наставио оцевим стазама, те да је и војно спреман остварити онда вам није сметало.зато само разлаз од вас.за самосталну Српску.

Name

Сер од Добоја

06.10.2019 09:44

Како радиш опредијелит ће се за грађански концепт, ти си еклатантан примјер да националистички концепт не функционише, морамо мало пробати и грађански, бар 30 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.10.2019 14:05

Изгледа да нема друге него градјанска партија. Ове све постојеце су испуцале све националне адуте а све у сврху богацења. Како не мозе заједницка дрзава а мозе коалуција са СДА и ДФ. Сад це реци да је и то у насем интересу. Гдје су границе смисла?

Name

Даx11

06.10.2019 09:49

Опет лажеш дојо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈКА

06.10.2019 13:05

Какав подлац и покварен лик двадесет година замајава,лаже и поткрада народ!Јесмо ли заслужили ову казну

Name

Поносни БЛ

06.10.2019 09:50

Овог висе у ФБИХ не сљиве ни 2%,јос се смију када процитају његове изјаве,на ста смо спали

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2019 10:46

Ми већ годинама навијамо да крене да уради било шта од свега што најављује. А његове хушкачке поруке мржње добро памтимо. Никад више '92, никад!

Name

Отан

06.10.2019 09:52

Боље би било и Србији и нама да смо у Нато-у. Онда би сви били заштиченији.Ал нисмо ми за то јер Руси нам не дају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу

06.10.2019 09:53

Интересује ме само гдје је та „академска заједница „дали је уопсте имамо или су и они купљени папци. Од једног високог дрзавника у пет реценица увриједити припаднике цитава два народа је цисти совинизам и расизам на високом ниву. Ја сестидим народа којем припадам ово је дно дна које један народ мозе себи да дозволи. Сви цемо ми на црну листу јер боље нисмо ни заслузили срам нек нас буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боем

06.10.2019 09:55

Да опредјелит це се народ кад тебе небуде кад нестанеш са политицке сцене тада це народу сванути и бити боље варалицо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролупо

06.10.2019 09:57

Е,па за..бо си се!! Откуд ти знас ста народ мисли? Васа политика иде једним путем, а зивот цовјека (оног обицног,некупљеног од тебе),сасвим другим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то

06.10.2019 10:00

Браво Зивјела слобода зивјео Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

додоле

06.10.2019 10:02

Сад ти је Вучић најбољи. Како то да се сад не води поданичка политика, зар побачаји да такви буду? Каква је била политика Тадића, тада си био против Вучића. Зар он није водио поданичку политику како сад тврдиш? Зашто си онда ишао на митинге и подржавао Тадића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лева

06.10.2019 10:02

Теско ономе кога ти ститис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никифоровиц

06.10.2019 10:04

Ја,ја.Дјекна јос није умрла,а ка" це,не знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

06.10.2019 10:04

Лопови огрнути у пласт лазних националиста и као бризника за РС. Глупи народ насједа 20 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

06.10.2019 10:08

Ма нека само нацрта ту карту, па да видимо имал икакве логике, а да не помињем да је пресјечена на два дијела..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2019 13:28

Фактички на три дијела, погледај како је источна Херцеговина "повезана" с остатком.

Name

Милан мд

06.10.2019 10:09

Да ја имам капитала у Србији бар 10 5 У ОДНОСУ НА ЊЕГОВ , мозда бих и ја гурао ту причу а са осталим сат буде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мд

06.10.2019 10:11

Наси политичари су људи који зиве од мрзње и национализма, а мозда је и подлога таква док им дају мандате !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

006

06.10.2019 10:12

Моћ је похлепа којој нема краја !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

06.10.2019 10:12

Аха. Значи, такво нешто је сасвим дозвољено рећи, иако би тиме нестао Дејтонски споразум? У реду онда, кад ћемо већ тако. Једнога дана нестат ће ентитети, а Република Српска бити само ружна успомена. Само би ме лицемјер сада могао прозвати због ове изјаве ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ребисњак

06.10.2019 13:47

Да ти одговорим.прво из сарајева стизу сваки дан и горе ствари уперене против Српске а то вама одговара.е сад Ваза зеља за нестанак Републике Српске као сто висе нема босне је само васа жеља и неостварени сан.

Name

И ја сам Србин, али...

06.10.2019 10:18

Ако бих се РС отцијепила, то бих била најмања земља на свијету са најдузом границом. Сваки други човјек бих требао бити на граници, стим сто бих је на једном дијелу требало прескакати или копати тунел (Брчко ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја и моји другиви смо направили РС,а не ти

06.10.2019 10:18

Бакиначко-Мрчајевски трактористо.Док си ти шверцовао све што ти је пало под руку,а твој Богдо,Стари бренди,ја сам крвљу оцртавао границе РС.Немаш право да живиш овдје,а камоли да одлучујеш шта народ хоће.Најбоље ријешење по мени је самостална РС,волио би да доживим,друго ријешење је РС онаква каква је направљена у Дејтону,а задња солуција је присједињење са матицом Србијом.То ће народ РС да одлучи али тек онда кад тебе види иза решетака,гдје ти је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ је стадо

06.10.2019 15:17

Момцино, РС је вец сада самостална у многим сегментима, па ви опет бирате овакве ликове да вас лазу, пљацкају и праве будалама.

Name

М

06.10.2019 10:25

Једног дана народ ће се опредијелити да те се ријеше паразиту

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.10.2019 10:32

А коју би РС осамосталио и припоиосрбији? Источну или западну? Подијелио си нас продајом Брчког и даље продајеш шупље приче лудом народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лази,лази,баја

06.10.2019 10:32

али ти непомазе висе и цистацице су те се наситиле лазима

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

06.10.2019 10:33

Ја као србин једино висе од од бих мрзим републику српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

06.10.2019 10:37

Ето предсједнице ти то нецес дозивјети или презивјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

06.10.2019 10:37

ЛУПЕТА ГЛУПОСТИ. ПА МИ НАЗАЛОСТ НИСМО ЦЈЕЛОВИТ ЕНТИТЕТ. ЛУДАК ЈЕ ЗАБОРАВИО ДА СМО КАО ТЕРИТОРИЈА ПРЕСЈЕЦЕНИ КОД БРЦКОГ И ТРНОВА. ЗАСТО МУ ТО НИКО НЕ КАЗЕ?.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

06.10.2019 10:37

Ући ће у историју као унишyитељ Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

06.10.2019 10:43

Додик, ти си једна сенилна будала. Ниста висе А за ког гласају сенилна полуписмена крезава маса и несто улизица са фамилијама.све остало си украо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киза

06.10.2019 10:49

Милорада нентрабуњај,досад. си све слагао,народ више ненасједа на те твоје преваре.Све сте опљачкали а народ растерали о томе што ти причаш одлучују други као и увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро је Миле,

06.10.2019 11:06

смањи гас. Не можемо ти се смејати сваки дан. Непријатно је а постаје и понижавајуће. Други се због тебе смеју нама, ни кривима ни дужнима. Ни плаћени аналитичари не читају више шта лупаш. Користи безмозгаше још мало. Неће ни то дуго. Прочитана си књига за све који знају колико је 2+2.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.10.2019 10:51

Мало их зна колико је 2+2

Name

Неће имати ко да се

06.10.2019 11:15

опредијели.Остаће само гладни пензионери, шизофрени ухљеби и тристотињак комитетлија.Остали ће већ бити у Њемачкој Аустрији и Скандинавији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

06.10.2019 11:20

Само напријед Милираде! Дај да за живота дочекам Српску републику без политицког Сарајева! А Брчко ћемо ваљда мирним путем добити! Сада ми је 56 година планови су ми да живим бар још 30.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

06.10.2019 11:21

Једног дана ако богда народ ће ти пресудит лопузо покварена.30 година мог рада у зитопромету Бијељинском и немам ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

06.10.2019 11:24

ма дај направи висе тај референдум јер за 10 година сви срби из РС це бити у земљама Ната као гастајбартри а сва земља це припасти онима којих це бити највисе а тј босњака

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

06.10.2019 11:26

Народ се опредијелио а то да напусти ово мавијаско гнијездо видимо то сваки дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

06.10.2019 11:29

Баја је оформио нову зандармерију моземо мислити од цега је састављена ако буде рата има ко да тјера народ у рат .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

06.10.2019 11:52

једног дана ће се сазнати да си ти био најбољи ученик хрватског учитеља Анте Марковића преседника Реформистичке партије и задатка који си требао да обавиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

06.10.2019 11:57

Ако је тако онда Албанци имају право,они су се вец изјаснили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису

06.10.2019 14:17

Нису јос Руси и Кинези то потврдили. Није јос све ријесено бице помијерања граница на Балкану. Сад немојте сви у панику. Корак по корак.

Name

ре

06.10.2019 22:19

Руси и Кинези, велесиле у српским главама. Нема проблема, ви се вежите уз њих, ми ћемо уз САД. Поштено.

Name

Да да..

07.10.2019 06:21

Руси и Кинези јесу силе. Али азијске. Не европске. Према томе, дабоме.

Name

гасти

06.10.2019 12:43

Народ се определио али ти то јос ниси схватио. Определио се да напусти РС,ФБиХ, БиХ и потрази боље услове за зивот за себе и своју дјецу у иностранству. Назалост....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатор

06.10.2019 12:48

Који манипулатор. Ни ријечи о Днс-у. То говори какво му је мишљење о њима. Нека, нису боље ни заслужили. Могли су бити на челу владе 2014. године у било којој комбинацији, да ли са снсд и сп или са сдс и пдп. И све су им тада требали узети и сад би гледали распад снсд-а, а не днс-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

06.10.2019 12:51

Он прича о самоопредјељењу не да би нама било боље него да он и даље остане на власти, близу новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакше ми је

06.10.2019 12:56

Има наде за Трампа да преживи све хајке и да буде реизабран.Док је Миле зазивао долазећу администрацију као и све што политички за преко границе наопако ради бојао сам се да не урекне Трампа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

06.10.2019 13:18

А када ће то бити?Пред сваке изборе велики вођа каже да ће бити ускоро или само што није.Па докле више људи!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

06.10.2019 13:34

Народ се опредјелио НЕМОЈ КРАСТИ ИЗБОРЕ ПА ЦЕС ВИДЈЕТИ ЗА КОГА ЈЕ ОПРЕДЈЕЉЕЊЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прави Србо

06.10.2019 13:52

Нудим 3 гласа за самосталност Српске у замјену за 500 хиљада еура депонованих на рачун у Аустрији. Приде мијењам и дрзављанство РС за безвриједно аустријско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

06.10.2019 14:55

Не контам ја по Сарајеву нормално живим и радим са људима из РС који раде по Сарајеву, цак викендом и пијемо заједно, тако да не контам кад додик, бакир, цовић говоре да не можемо живјети, могли би ко краљеви живјети сва 3 народа, која богатства имамо, на планини скијаш за 2 сата си на мору, тога ни у Швицарској нема, али ова 3 уништача властитог народа, нам не дозвољавају.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

06.10.2019 17:17

Свака цаст на коментару , тако размисљамо ми нормални , за разлику од ових осталих којима ова три "национална усрецитеља" годинама испирају мозак и деценијама зиве у неким теоријама завјере.

Name

сарајлија за Бабела

07.10.2019 17:56

само изгледа што смо ми "нормални" у мањини тешкој факат, ал ваљда це доци и нормална времена.... не контам шта људи са све три стране имају против градјанског друштва, имају ова 3 пљачкаша против, јер би нестали, у тешку историју, коју би звали најмрачнија и најцрња историја, у историји човјечанства, јер њихова политика се сазнива само на квазинационализму, ко је чуо од њих тројице у задњих 25 година, ријећ економија , фабрика, вече плате и сличне ствари, ја ко бошњак, нек ми предсједник буде Србољуб, ако ће ми повечати зивотни стандард и плату....пс...а био сам у рату у сарајеву свих 1425дана, на марин двору, 78 годиште, знам шта је рат, није то холивудски филм Рамбо, милион метака, а ниједан те не окрзне, то је јад, биједа, чемер, крв, сузе, губитак најмилијих, због чега, да би се 3 фамилије и њихови пушикурци и полтрони обогатили....ппс.... нијемци и французи је било 50 милиона зртва, 4 године послије, људи направили заједничку државу, ето историје, историчарима, да нису дјаба студирали, да имају тему за разговор, а не да народи 30 година послије испаштају и живе ко људско смеће....поздрав за све нормалне Србе, Хрвате и Бошњаке, у ствари за све нормалне људе ....

Name

сарајлија

06.10.2019 15:06

Ено се ЕУФОР (НАТО) постројава у Бутмиру за вјезбу војну, а неки дан су ти били у комшилуку на Мањаци,а ја па он има Жандамерију силну, шта це њему Еуфор ишта моци... Који кретен, гурну че у нестанак српски народ са ових простора, па ће му Дрина баш бити граница...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

06.10.2019 15:16

Ма куд би ти несрећо једна, какво и које отцјепљење, од ког, коме??? За тако нешто ће само твоји пулени гласати, нормалан Српски народ не. РС је мјесто у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРАВНО

06.10.2019 16:44

ДА ЦЕ СЕ НАРОД ЈЕДНОГ ДАНА ИЗЈАСНИТИ ДА СЕ ТЕБЕ РИЈЕСИ ,ЈЕР СИ ДОСАДИО И БОГУ И НАРОДУ , СВЕ СИ УНИСТИО СТО СЕ МОГЛО УНИСТИТИ , СВЕ СА СВОЈИ КУМОВИМА И ТАЈКУНИМА ОПЉАЦКАО , А И РЕПУБЛИКА ЈЕ ПРЕД ТОТАЛНИМ КРАХОМ , УПРАВО ЗАХВАЉУЈУЦИ ТЕБИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

06.10.2019 17:33

Исто питање постављам висе пута да ли би градјани изасли на референдум и гласали? Коме уопсте треба оваква творевина гдје се ниједан закон непостује која је власниство политицара и тајкуна! Гдје обицни људи који су ратовали за ову творевину немају никаква права и зиве као робови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за исто

06.10.2019 20:07

свака цаст на коментару!

Name

ПРАВДА

06.10.2019 20:35

Хоћемо ПРАВНУ ДРЖАВУ А не ДРЖАВУ КРИМИНАЛА И ЛОПОВА. Господо, НАРОД ВАМ ЈЕ ГЛАДАН А ОСОБИТО ПЕНЗИОНЕРИ. КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА СВЕ СТЕ СВОЈЕ УДОМИЛИ И НАТОВАРИЛ СА ПО ПАР МИЛИОНА НА РАЧУНИМА. ЗАТО ЈЕ ЈАДНИ ДАВИД УБЈЕН ЈЕР ВАС ЈЕ ПРОВАЛИО. ФУЈ, ГАДИТЕ НАМ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

06.10.2019 20:52

И ти си се бас насао да казес како Косово и Метохија не могу бити цитави у саставу Србије. Србенда велика, баја Милорад ? Дрзи се ти својих тајкуна и настиманих тендера и мојне тисра молимо те ... Народе српски, брацо Срби, помозимо Отадзбини да се ослободи од оваквих квази патриота. Помозимо истини. Ко це ако нецемо ми ? Када ако не сада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак Федерација БиХ

06.10.2019 21:08

Бошњак сам али подржавам право и грађана Српске и грађана Федерације да одлуче о државном оквиру у коме ће живјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човић

06.10.2019 21:11

Не познајем никога ко није за независну,суверену Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момир

06.10.2019 21:26

председниче. А БРЧКО???? РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ПРЕСЕЧЕНА НА ДВА ДЕЛА. ДАЈТЕ МОЛИМ ВАС! ЈА СИГУРНО ВИШЕ НЕ РАТУЈЕМ НИЗАКОГ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ееее

06.10.2019 21:41

Јбт, гледам ову фотографију, ко Монализа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

06.10.2019 22:46

Овакав манипулатор ријетко се радја.Лик који је напунио своје дзепове и дзепове својих тајкуна пљацкајуци будзет,узимајуци кредите у које се уградио итд,а све под пластом дрзавника и патриоте.Стара љевцанска сверцерска скола.Јадан је народ кога он представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

закон

07.10.2019 12:25

овај народ це један дан опредијелит и опамети и скинути тебе са власти за сва времена колико си му донио јада и невоље само

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЋ СЕ ОПРЕДЕЛИО

07.10.2019 15:08

ПОЗФРАВ ИЗ НОРВЕШКЕ, ШВЕДСКЕ, ЊЕМАЧКЕ, АУСТРИЈЕ, ИТАЛИЈЕ.,ФРАНЦУСКЕ,АМЕРИКЕ,АУСТРАЛИЈЕ, ИСЛАНДА, ЈАПАНА И ИЗ ЧИТАВОГ СВЕТА. ОПРЕДЕЛИ СЕ ТИ МИЛЕ ЗА НАРОД, ДА НАРОДУ БУДЕ БОЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

07.10.2019 15:45

Није ми само једна ствар јасна, а то је : Да ли ће се народ определити или ћеш ти рећи како народ да се определи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма народ је луд ,!!!!

07.10.2019 15:58

Народ це се опредјелити ;;Хоце,, хоце да те скине са власти . Вријеме ти је било давно . А све остало су твоје празне илузије и пусти снови .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агата

07.10.2019 19:17

Ста висе реци... Ко га подрзава нек му влада јос дуго. За добро друге стране. Боље реци за лосе свих. Које сељацине драги Бозе помози...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

08.10.2019 08:21

Опијен човјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

08.10.2019 10:09

Народ се опредијелио и ускоро це овог манипулатора да посаље на сметљисте историје гдје му је одавно мијесто.Треба спријецити масовну крадју и куповину гласова на наредним изборима,јер на приблизно регуларним изборима диктатор не мозе побиједити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

09.10.2019 06:25

Једног дана народ це схватити Ронхиле даси Ти обицни криминалац И твоја братија криминална И даси уназадио народ за 100 година и даце устати против тебе и твоје братије И ослободити се Твога јарма и терора заувијек

ОДГОВОРИТЕ