Dodik: Jednog dana narod će se opredijeliti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se o statusu Republike Srpske jednog dana opredijeliti narod, kao i da ne može gotovo identična situacija na Кosovu i Metohiji i u BiH da se rješava na dva različita načina.

Republika Srpska 06.10.2019 | 10:47
Dodik: Jednog dana narod će se opredijeliti
"Svima je danas jasno kakva bi odluka bila da jednog dana ljudi u Republici Srpskoj imaju priliku da se izjasne. Gradimo upravo tu atmosferu i priliku, jednog dana narod će se opredijeliti o statusu Srpske. Taj status možemo da prepoznamo već danas, naravno da se podrazumijeva potpuna integrisanost sa Srbijom i svim elementima", rekao je Dodik za "Кurir".

On je istakao da Republika Srpska, ukoliko zbog Кosova bude nastavljen i održan pritisak, ima legitimno pravo da pojača svoje zahtjeve za utvrđivanje statusa.

"Ne možete gotovo identične situacije koje imate na Кosovu i u BiH da rješavate na dva različita načina i da pričate kako Šiptari imaju pravo na presedan, a BiH mora da ćuti", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, odluka o načinu rješavanja pitanja Кosova i Metohije pripada isključivo zvaničnom Beogradu, i u tom pogledu treba podržati pregovarače.

"Oni koji smatraju da Кosovo i Metohiju treba reintegrisati u cjelini u sklopu Srbije, treba da nađu odgovore na to kako bi to izgledalo. Neka vrsta razgraničenja mentalnog već se desila, svakako i praktičnog, to bi bila jedna od najboljih varijanti", smatra Dodik.

Za Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika SAD za Кosovo i Metohiju, Dodik je rekao da je imenovan u ime američkog predsjednika Donalda Trampa, ali da ne zna ko je on, te napomenuo da nema pozitivna iskustva sa izaslanicima iz Amerike.

"Srbija nema nijednog razloga da se brine, ima svoj jasan stav. Bilo bi dobro da se sada od Rusije i Кine traži imenovanje specijalnog izaslanika, pa da vidimo onda kako ćemo te stvari rješavati. Amerika se pokazala kao zemlja koja je štitila priču o nelegalnom proglašenju Кosova državom", naglasio je Dodik.

Dodik smatra da pod vođstvom Vučića međunarodni politički položaj Srbije više nije podanički, te da to što je Srbija uspjela da obezbijedi podršku zemalja koje su ranije priznale Кosovo da povuku priznanje.

Govoreći o tome šta je cilj napada koje Bakir Izetbegović i njegovi mediji vode protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da Bošnjaci, političko Sarajevo, žele da nanesu što više zlobe Srbiji, a da je Vučić, najviđeniji Srbin i političar, meta broj jedan, budući da niže uspjehe na međunarodnom i unutrašnjem planu.

Dodik je istakao da sljedbenici Islamske deklaracije Alije Izetbegovića, koji se zalažu za uvođenje šerijata, čine sve da bi se Srbija okarakterisala kao loša, da Republika Srpska ne treba da postoji.

Odgovarajući na pitanje da li se sprovodi Dejtonski sporazum u BiH, Dodik kaže da je Dejton srušila međunarodna zajednica predvođena visokim predstavnikom, koji je uveo antidejtonska ovlaštenja i nametao zakone, poremetio ustavni poredak i politički sistem.

"Ugrozio je balans između entiteta, balans između tri konstitutivna naroda. Rješenje je da narodi sami odluče", poručio je Dodik.

Кada je riječ o deklaraciji SDA, koju je nedavno usvojio Кongres te stranke, Dodik je ponovio da je ona antisrpska, antiustavna i antidejtonska, te kako bi, da je visoki predstavnici imaju isto postupanje, taj dokument sigurno bio osuđen, zabranjen.

"Meni su uveli sankcije zbog retorike i govorili da je to antidejtonski. To su dvostruki aršini. Što se našeg odgovora tiče mi ćemo pojačati našu politiku o samoopredjeljenju u smislu odluke o tome na koji način, gdje i šta ćemo raditi", rekao je Dodik.

Na pitanje da li će poslušati Vučićev savjet da treba reagovati uzdržano i izbjegavati prenagljene reakcije, Dodik je odgovorio da su reagovali svi koji je trebalo da reaguju.

"Mi ćemo sada otići u Narodnu skupštinu i u skladu sa Ustavom izneti svoje političke stavove i u tom pogledu se i ponašati", rekao je Dodik, te istakao da u Srpskoj nema avanturista koji bi mogli da naprave destabilizaciju tako da narod ispašta.

Prema njegovim riječima, Srpska svim svojim kapacitetima stoji na međunarodnom planu iza Srbije, kao što Srbija pomaže u razumjevanju pozicije Srpske.

"Ne možete natjerati nekog da nešto voli, ako to ne voli. Ja nisam ljubitelj Sarajeva niti sam ljubitelj BiH. Beograd obožavam, volim, poštijem i navijam za Srbiju svim silama", poručio je Dodik.

Dodik je ukazao kako je u BiH sve kompleksno teško i podijeljeno, ali da to što ni godinu dana poslije izbora nije formirana vlast u BiH ne utiče nešto posebno na Srpsku.

Кada je riječ o njenom ulasku u NATO, Dodik je podsjetio da uvijek govori da BiH neće ući u NATO.

O Višegradskoj grupi, Dodik je rekao da je značajan faktor na planu EU i da je važno imati dobre odnose sa tom strukturom radi dobijanja podrške za evrointegracije.

Izvor: Kurir

Komentari / 146

Ostavite komentar
Name

Smjesno

06.10.2019 08:53

Ovaj stalno prica istu pricu...Cak i da bude referendum ja prvi iako sam Srbin ne bih glasao za. Da se sutra Baja proglasi za kralja i da vlada vjecno on i njegova svita. Uostalom RS je presijecena na Brckom...Stalno lupa neke gluposti, ko ce mu zivjeti u toj njegovoj drzavi Sumskoj kad svi odu

ODGOVORITE
Name

Sako

06.10.2019 10:02

Ba stako. i ja kao srbin nikad ne bi glasao za to. Sad pljackaju, ubijaju a zamisli sta bi radio kad bi imao apsolutnu vlast

Name

Mito

06.10.2019 10:11

Obican Srbin moze da pljuje Dodika i da se bori za svoju stranku i vlast ali da bude protiv RS ne.Nema sanse da si ti Srbin

Name

Re

06.10.2019 10:20

Mile sa ovim direktno uvlači u rat zato sto niko nikada neće dozvoliti bilo kakvu secesije BiH, razloga ima mnoštvo od Haskih presuda do Dejtona i garanta NATOa. Glupo je misliti da taj garant odustane i poklekne željama Dodika sasvim glupi

Name

Re

06.10.2019 10:27

Upravo sam htiho sličan komentar napisati, a šta će biti sa Brčko distriktom.? Brčko se na miran način ne može anektirati, znači samo ratom a do rata nije nikome. Ovo je klasično Bajino lupetanje, narod će se opredijeliti čim prije da te zbaci sa grbače.

Name

Memo

06.10.2019 10:33

Cim govori protiv Drzave BIH ciji je clan predsednistva odmah uhapsiti i osuditi ODMAH

Name

Re Smijesno i Sako

06.10.2019 10:37

Ako ste vi Srbi, ja sam crnac. Što lažete u komentarima kad se prepoznajete na kilometar?

Name

Stvarnost

06.10.2019 10:37

Pricaj kako zaustaviti odlazak tvoji neistomisljenika!!' Pricaj o ekonomiji!!! Koga je briga samostalna R.S, od toga se ne zivi!!! Imao si skoro imas i danas sve poluge drzavnosti... pa ko je dovede u ovu situaciju??? Samo glupani nasijedaju na tvoj lazni patriotizam!!!

Name

@ Re Smijesno i Sako

06.10.2019 11:12

Srbendo, tebi je Dobrica Ćosić neki rodjak, šta treba narod da laže sam sebe, prvo pitanje BRČKO. Eto ti ga riješi i nama svima kaži to rješenje, nebitno ko je koje nacije, šta raditi sa Brčko.

Name

Tuzlak

06.10.2019 11:52

Molim Te odcjepite se!

Name

Ministar

06.10.2019 13:46

Sve sto je Dodik rekao u ovom tekstu, zvuci jako lijepo. Ja bi to podrzao iako Dodika smatram za najgoreg politicara ogrezlog u kriminal. Problem je sto mu jednostavno vise ne mogu vjerovati. On jedno prica a drugo radi. Stranke sa kojima je pravio vlast 10 godina razbija samo da bi lakse podijelio javna preduzeca prema kojima se ponasao kao prema plijenu. To da bi dodik ostao vjecno na vlasti ako bi dobio otcjepljenje ne pije vode. Cim bi dobili otjepljenje pobjednika na izborima bi odlucila ekonomska situacija. Kad bi bili samostalni ne bi bilo nikakvih opravdanja o zastiti nacionalnih interesa. Onda bi se samo razgovaralo o katastrofalnoj ekonomskoj situaciji i na tom polju dodik bi odma izgubio vlast. Ovako uvjek preko atv i rtrs gura pricu o nekim nazovi izdajnicima i njemu kao spasiocu i tako skrece paznju sa katastrofalne ekonomije.

Name

Re

06.10.2019 13:50

Covjek bas zeli da na ovim prostorima zavadi dvije sile Nato i Rusiju. Stalno priziva. On bi u rusiji bio naravno.

Name

Zoran

06.10.2019 13:52

Dokle vise Igokea,ko placa te sve strance,odakle pare ,kad ce finansijska inspekcija,dokle vise mafijasa i lopovije.Stop ,dosta je bilo.Zakon o porjeklu imovine pod hitno.

Name

Slaviša Ist.Sarajevo

06.10.2019 16:58

Dodik lupeta, da dodje do podjele prvo sto bi izgubili je komplet Ist.Sarajevo, traži ljeba preko pogače, niko ne bi dozvolio da u RS mi ostanemo ovdje i na Trebevicu i Bulozima bude granica. Niko iz Federacije ne osporava RS a tamo svi radimo. Dodik je lud. Ja vise ne ratovao

Name

@Министар 06.10.2019 15:46

07.10.2019 21:18

Камо среће да си министар и да тако смијеш говорити у Вишковићевој Влади . На жалост, такви могу бити само у опозицији. У позицији су министри из Додикове коалиције и велики број папака из опозиционих партија на челу са Чубриловићем. Била слобода мишљења да су у Додиковим владама постојали министри који су смјели било шта "блекнути" без дозволе диктатора, јер он води владу и све одлучује и када је представник Р. Српске у Сарајеву и када је био предсједник РС. Рудоња то неће моћи чинити једино када слети с власти, чиме би коначно дошла слобода и у Републику Српску.

Name

Brčko je RS

08.10.2019 13:28

Činjenica: Brčko je teritorija Republike Srpske. Samo privremeno sa statusom posebnog entiteta. Jednostavno, samo treba da se vrati u okrilje Republike Srpske, kojoj naravno i pripada. (Samo pojašnjenje ovim bivšim Srbima. Koji se predstavljaju Srbima, što je za svaku pohvalu. Ipak se korijeni ne mogu zanemariti.)

Name

Nada

09.10.2019 05:16

Ja verujem samo da Srbe može spasiti rad i uređen pravni sistem. Ako toga ne bude jadni smo, svijetu ćemo i dalje biti krpa za brisanje čega on poželi.

Name

Pusti ti naciju

06.10.2019 08:53

Pusti ti naciju nego reci nam koliko si para stavio u svoj dzep. Ko mi god pomene naciju i vjeru nadjem njegove prste u mom dzepu. Lopovi ama dosta je.

ODGOVORITE
Name

borac

06.10.2019 11:30

Pametno

Name

Milun

06.10.2019 15:35

Ko će da mu se izjasni kada sva omladina baš radi njega i njegove lakrdijaške politike ode u Evropu u koju on neće , a ne u Rusiju u koju on gleda kao svoju ličnu zaštitu.

Name

Ozren

06.10.2019 18:17

Baja je tezak par milijardi...evra.U lopovluku mu nema ravna u Evropi.

Name

Doboj

07.10.2019 21:30

Jadni moj Milokrade ne zanima nas otcijepljena RS, već život i rad. Malo je reci da si jadan sa tim tvojim pricama. Malo te Amerika i Rusija i placaju koliko gluposti možeš da izgovoris u jednoj minuti

Name

Realista

08.10.2019 06:02

Da Bakir ne vodi politiku kakvu vodi, niko ne bi pominjao temu o odvajanju RS od FBiH. Obzirom da uporno hoce da omalovazi svoj narod, kazem svoj jer svi ste vi Srbi jer ako nista nasi Janjicari su vam karali mame i seke, potrebno je sto prije odvijiti se pa svako na svoju stranu. Ljubac.

Name

Mile

06.10.2019 08:54

Standarad ljudi , to je kvalitet vlasti .Mi od 90-ih pricamo iste price? Drugi narodi stvorise bogatstva .Srbi postaju evropski palestinci .Nisu daleko od toga ni drugi . Sve probleme koje ima Srpska i Srbija su razultat nesposobnosti vlasti da ih na vreme resava i nedozvoljava da s e pojave . Sbve ostalo je neznanje , populizam itd ...

ODGOVORITE
Name

Specijalist

06.10.2019 12:09

U oglasima za više i visoke funkcije na Zapadu nije rijetkost vidjeti kao prvi uslov termin fakultetski/naučni nivo rada i razmišljanja, dakle praksom stečen i potvrđen. Ovome nije nužno dodjeljivati titulu počasnog doktora nauka pošto je on davno potvrdio da je prefinjeni doktor nauke licemjernog prikazivanja ličnih ambicija i grupno stranačkih interesa narodnim.

Name

Skeptik

06.10.2019 08:58

Lud 100%.

ODGOVORITE
Name

BIH nije Tvoja

06.10.2019 08:59

Milorade , kenjas i idi u Srbiju pa brani interese Vucica i putina !!!! Dosadan si kao Prolev bre , jednistavno spakuj kofere i vozi , ostavi jandni i namuceni narod u BiH nek malo otvore oci od rebe i tvojih jataka

ODGOVORITE
Name

re

06.10.2019 10:12

Srpska je Republika Srpska to je nasa drzava

Name

re

06.10.2019 10:44

To je entitet, nikakva država. To kako je ti nazivaš je antidejtonski i suprotno onome što su tvoji predstavnici potpisali. Ali, šta ćete, zna se ko je najdivljije pleme na ovim prostorima, koje ne zna ni red ni zakon.

Name

TORRO

06.10.2019 10:45

JA SAM ZA REPUBLIKU SRPSKU BEZ MILORADA DODIKA - A VUČIĆA TREBA UPOZORITI DA NAS VIŠE NE BRANI - DOSTA NAM JE BILO MILOŠEVIĆA I NJEGOVOG ŠEŠELJA... TO NAJBOLJE RADIMO MI SAMI, A I NIKO NAS NE NAPADA... A KOSOVO RJEŠAVAJTE SAMI KAKO ZNATE, KAD GA NISTE ZNALI RIJEŠITI RANIJE.... I NE PETLJATE REPUBLIKU SRPSKU U TE VAŠE RABOTE....

Name

Pendula

06.10.2019 09:00

O ekonomiji ni rijeci .

ODGOVORITE
Name

Ludi paprikar

07.10.2019 22:06

Pa to je ekononija, sve pare meni u dzep, a ostali CRKNITE!

Name

ZOKI

06.10.2019 09:01

BAKIR PISE DEKLERACIJE,A DODIK JAVNO RAZBIJA BiH i DEJTONSKI SPORAZUM I NIKOM NISTA SVI SUTE.

ODGOVORITE
Name

Robin hud

06.10.2019 09:01

Narod ce se opredjeliti kada ti sve opljackas, tad se vise nece imati za sta opredjeliti. Boli tebe neka stvar za narod, kada do toga dodje ti ces biti u Rusiji sa svojim milijardama.

ODGOVORITE
Name

Rade Novi Grad

06.10.2019 09:02

To je jedina pametna od kad se bavis politikom,mislim da se opredelio,izlazi iz RS su prepuni,velika vecina se opredjelila za odlazak,pa se ti Milorade siri uzduz i poprijeko,siroko ti dugacko ti

ODGOVORITE
Name

Re

07.10.2019 22:08

Sad je dugacak, nije visok, teska mu ta zemlja bila....

Name

PAŠIĆ

06.10.2019 09:06

Kosovski scenario uveliko traje. Urušene institucije, uništena privreda, kriminal, mladi odlaze, Srpski narod sve siromašniji, prodaje imovinu i odlazi. Muslimani ekonomski sve jači, kupuju srpsku imovinu i rezultat je jasan. Na Kosovu su živjeli Srbi i imali mnogo zemlje u svom posjetu. Većina njih je otišla za boljim životom i prodala imovinu. Šiptari pokupovali SVETU SRPSKU ZEMLJU i to je sada njihova zemlja. Tako se događa i ovde samo što to niiko neće ili ne smije da kaze. Srbi su prodali skoro svu imovinu u Federaciji a uveliko prodaju i u RS.

ODGOVORITE
Name

Re

06.10.2019 11:42

tako je!

Name

Ged

06.10.2019 09:07

Jednoga dana Milorade bice do posljednjeg Srbina ili Bosnjaka na ovim prostorima ti taj scenario najvise volio jer sve drugo je gola robija za tebe

ODGOVORITE
Name

miletov pomocnik

06.10.2019 09:07

Predlazem mileta za taticu svih naroda i narodnosti sa dozivotnim mandatom i eto blazenog mira i spokojstva

ODGOVORITE
Name

Dedni Mudro

06.10.2019 09:12

Jednog lijepog i suncanog dana... Ovako prvaćići počinju priče.. I zivjeli su sretno do kraja zivota.. Tako se bajke zavrsavaju..

ODGOVORITE
Name

dusanculi

06.10.2019 09:13

Samo me interesuje da li ćeš ti lično i tvoji potomci dijeliti s nama sudbinu i posljedice te odluke? Pa, nisam baš nešto siguran. Ti sve što radiš je suprotno od onoga što vatreno promovišeš. Faktički, ti sve obesmišljavaš baš kao i to legitimno pravo. Nažalost po nas, djela te odredjuju kao najveću srpsku zabludu i bojim se kao stečajnog upravnika Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Deźko dijamant

06.10.2019 09:13

Jednog dana,jednog dana,jednog dana,pa ti i tvoji živite u izobilju pa ne vidite surovu realnost.Prolaze godine mladih sve manje,standard lošiji a ti sa visine samo o nekim tvojim fiks idejama.Da imaš hrabrosti i da se ne bojiš sebi davno bi krenuo u tu svoju realizaciju ali ne smiješ nego samo prikupljaš jeftine političke poene.

ODGOVORITE
Name

E

06.10.2019 13:33

Pa jednog dana ce i zakon za sve jednak!!! Pa najpre stranacki lideri pred zakon pa onda partije od rata do danas!!sve po zasluzi zakon i pravna drzava ili nestanak naroda slijedi !kriminalna hobotnica poharala drzavuuu

Name

Manjača

06.10.2019 09:15

2018 izlazimo na referendum tako si obećao. Referendum za ocjepljenju.

ODGOVORITE
Name

Re

07.10.2019 22:10

Hoce li vise da 2018?

Name

nena

06.10.2019 09:15

Kada bi neki ljudi skočili sa visine svoga ega, na visinu svoje inteligencije, 100 % je sigurno da bi poginuli.

ODGOVORITE
Name

PENZIONER KOJI SE MUCI

06.10.2019 09:17

BOLJE TI JE DA RAZMISLIS O NARODU KOJI NEMA STA DA JEDE ZBOG TEBE,PENZIJE U FEDERACIJI POCELE DA SE DIJELE DAVNO NAJMANJA PENZIJA 372 KM A U REPUBLICI SRPSKOJ RECI KOLIKO JE BUDI COVJEK PA RECI ...

ODGOVORITE
Name

Hmm

06.10.2019 09:17

A ko će ti čuvati tolike granice kad bi jednog dana imao to što pričaš- cca 2000 km a NAROD ODE U NJEMAČKU TRAŽIT LJEBA ---- razmisliiiiii ??????

ODGOVORITE
Name

Sako

06.10.2019 09:18

Tesko tebi i tvojoj sekti kad se narod odluci

ODGOVORITE
Name

re

06.10.2019 11:58

dobro rečeno.

Name

Ti

06.10.2019 09:19

Jednog dana kiša ce padati tri dana.

ODGOVORITE
Name

IL

06.10.2019 09:25

Prodajes suplju pricu da bi prikrio sta ti i svoji kompanjoni radite. Sludjujes narod koji zbog tebe gladuje i odlazi u inostranstvo. Od Republike Srpske si napravio praznu ljusturu bez ikakve perspetive za ove jadnike sto su jos ostali u njoj. Zalud je 23.000 ljudi za nju dalo glavu. Ipak, jednoga dana i docice i tebi kraj, kao sto svemu dodje kraj, a poslije ce se pisati i uciti o tome ko si i sta bio. Kao sto je bilo sa svim diktatorima prije tebe.

ODGOVORITE
Name

Supljak

06.10.2019 09:26

Ma dokle vise presipanja iz supljeg u prazno. Dal ima iko jos da te shvata ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

Boki

06.10.2019 09:27

Najvažnije je kako narod živi, a ne za svoj lopovluk, dvoličnost, laži i nepotizam kriviti drugi entitet. I ne treba glumiti lažnog oca nacije i kriti se od lopovluka iza raznih referenduma i time narod obmanjivati. Za narod je najvažnija ekonomija i pravda i to ne treba gurati pod tepih. Pogotovo kada se zna da si ti Milokrade doveden kao "svježi dašak vjetra" i ekonomskih promjena a sada nevješto mantraš kvazi nacionalizam.

ODGOVORITE
Name

Fed

06.10.2019 09:28

Ovaj je duboko uletio Vucicu u d....e jadno koliko covjeka vlast moze da ponese istorija puna ovakvih i svi isto zavrsili karijeru

ODGOVORITE
Name

Smijeh

06.10.2019 09:28

Molim vas, nemojte vise "saljive" izjave gospodina - ovo vise ni djecu ni zabavlja. hvala

ODGOVORITE
Name

Odcjepljenje

06.10.2019 09:29

Ma Srbija nas ne bi priznala i pripojila sebi a kamoli nesto drugo.Zamajavas narod u nedelju.

ODGOVORITE
Name

Ukidanje

06.10.2019 09:31

To do taj koji ce da nas na kraju price ukine.

ODGOVORITE
Name

Buu...da...laa

06.10.2019 09:31

Kakva si ti DALABU....bacio jos jednu kosku da glodjemo...pa dokle vise

ODGOVORITE
Name

Cccc

06.10.2019 12:56

Pa dok god budale kao sto je ovaj narod budu glasali za ovakve. Ovaj narod ne može promijeniti vlast. Oni mijenjaju narod i kreiraju ga prema sebi. Daj mržnje i nacionalizma od toga se živi.

Name

Opredelenje naroda

06.10.2019 09:31

Nazalost narod i nema skoro nikakvog izbora

ODGOVORITE
Name

Lejkers

06.10.2019 09:35

Ma ti ces prvo otici budalo u nepovrat

ODGOVORITE
Name

Nina

06.10.2019 09:37

Opet lažeš...pa dokle više???

ODGOVORITE
Name

nema sta

06.10.2019 09:38

Pametan

ODGOVORITE
Name

Krdzo

06.10.2019 09:39

Samo hlupetas . Jadan je i Vučić kad prima presednike sa tobom.

ODGOVORITE
Name

Bg

06.10.2019 09:43

Daj bre podnesite vec jednom krivicnu prijavu protiv ovog idiota,uhapsite ga jer ce izazvati rat.Mi smo u Bosni ugrozeni od njega i zivimo u strahu i zgrozeni smo koliko mrzi drzavu na cijem je celu.Hapsite ga dok nije kasno.

ODGOVORITE
Name

Bl

06.10.2019 11:18

On na ovoj prici dobija izbore godinama. Narod ga voli. Nema pomoci.

Name

Re bg

06.10.2019 13:38

A kad vam je bakir izglasao rezoluciju o islamskoj bosni i gdje javno kaze da je nastavio ocevim stazama, te da je i vojno spreman ostvariti onda vam nije smetalo.zato samo razlaz od vas.za samostalnu Srpsku.

Name

Ser od Doboja

06.10.2019 09:44

Kako radiš opredijelit će se za građanski koncept, ti si eklatantan primjer da nacionalistički koncept ne funkcioniše, moramo malo probati i građanski, bar 30 godina.

ODGOVORITE
Name

Re

06.10.2019 14:05

Izgleda da nema druge nego gradjanska partija. Ove sve postojece su ispucale sve nacionalne adute a sve u svrhu bogacenja. Kako ne moze zajednicka drzava a moze koalucija sa SDA i DF. Sad ce reci da je i to u nasem interesu. Gdje su granice smisla?

Name

Dax11

06.10.2019 09:49

Opet lažeš dojo

ODGOVORITE
Name

DOBOJKA

06.10.2019 13:05

Kakav podlac i pokvaren lik dvadeset godina zamajava,laže i potkrada narod!Jesmo li zaslužili ovu kaznu

Name

Ponosni BL

06.10.2019 09:50

Ovog vise u FBIH ne sljive ni 2%,jos se smiju kada procitaju njegove izjave,na sta smo spali

ODGOVORITE
Name

re

06.10.2019 10:46

Mi već godinama navijamo da krene da uradi bilo šta od svega što najavljuje. A njegove huškačke poruke mržnje dobro pamtimo. Nikad više '92, nikad!

Name

Otan

06.10.2019 09:52

Bolje bi bilo i Srbiji i nama da smo u Nato-u. Onda bi svi bili zaštičeniji.Al nismo mi za to jer Rusi nam ne daju.

ODGOVORITE
Name

Eu

06.10.2019 09:53

Interesuje me samo gdje je ta „akademska zajednica „dali je uopste imamo ili su i oni kupljeni papci. Od jednog visokog drzavnika u pet recenica uvrijediti pripadnike citava dva naroda je cisti sovinizam i rasizam na visokom nivu. Ja sestidim naroda kojem pripadam ovo je dno dna koje jedan narod moze sebi da dozvoli. Svi cemo mi na crnu listu jer bolje nismo ni zasluzili sram nek nas bude.

ODGOVORITE
Name

Boem

06.10.2019 09:55

Da opredjelit ce se narod kad tebe nebude kad nestaneš sa politicke scene tada ce narodu svanuti i biti bolje varalico.

ODGOVORITE
Name

Prolupo

06.10.2019 09:57

E,pa za..bo si se!! Otkud ti znas sta narod misli? Vasa politika ide jednim putem, a zivot covjeka (onog obicnog,nekupljenog od tebe),sasvim drugim.

ODGOVORITE
Name

to

06.10.2019 10:00

Bravo Zivjela sloboda zivjeo Dodik

ODGOVORITE
Name

dodole

06.10.2019 10:02

Sad ti je Vučić najbolji. Kako to da se sad ne vodi podanička politika, zar pobačaji da takvi budu? Kakva je bila politika Tadića, tada si bio protiv Vučića. Zar on nije vodio podaničku politiku kako sad tvrdiš? Zašto si onda išao na mitinge i podržavao Tadića?

ODGOVORITE
Name

Leva

06.10.2019 10:02

Tesko onome koga ti stitis

ODGOVORITE
Name

Nikiforovic

06.10.2019 10:04

Ja,ja.Djekna jos nije umrla,a ka" ce,ne znamo.

ODGOVORITE
Name

Milo

06.10.2019 10:04

Lopovi ogrnuti u plast laznih nacionalista i kao briznika za RS. Glupi narod nasjeda 20 god.

ODGOVORITE
Name

Dusan

06.10.2019 10:08

Ma neka samo nacrta tu kartu, pa da vidimo imal ikakve logike, a da ne pominjem da je presječena na dva dijela..

ODGOVORITE
Name

re

06.10.2019 13:28

Faktički na tri dijela, pogledaj kako je istočna Hercegovina "povezana" s ostatkom.

Name

Milan md

06.10.2019 10:09

Da ja imam kapitala u Srbiji bar 10 5 U ODNOSU NA NJEGOV , mozda bih i ja gurao tu priču a sa ostalim sat bude..

ODGOVORITE
Name

Dragan Md

06.10.2019 10:11

Nasi političari su ljudi koji zive od mrznje i nacionalizma, a mozda je i podloga takva dok im daju mandate !!

ODGOVORITE
Name

006

06.10.2019 10:12

Moć je pohlepa kojoj nema kraja !

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

06.10.2019 10:12

Aha. Znači, takvo nešto je sasvim dozvoljeno reći, iako bi time nestao Dejtonski sporazum? U redu onda, kad ćemo već tako. Jednoga dana nestat će entiteti, a Republika Srpska biti samo ružna uspomena. Samo bi me licemjer sada mogao prozvati zbog ove izjave ;)

ODGOVORITE
Name

Rebisnjak

06.10.2019 13:47

Da ti odgovorim.prvo iz sarajeva stizu svaki dan i gore stvari uperene protiv Srpske a to vama odgovara.e sad Vaza zelja za nestanak Republike Srpske kao sto vise nema bosne je samo vasa želja i neostvareni san.

Name

I ja sam Srbin, ali...

06.10.2019 10:18

Ako bih se RS otcijepila, to bih bila najmanja zemlja na svijetu sa najduzom granicom. Svaki drugi čovjek bih trebao biti na granici, stim sto bih je na jednom dijelu trebalo preskakati ili kopati tunel (Brčko ).

ODGOVORITE
Name

Ja i moji drugivi smo napravili RS,a ne ti

06.10.2019 10:18

Bakinačko-Mrčajevski traktoristo.Dok si ti švercovao sve što ti je palo pod ruku,a tvoj Bogdo,Stari brendi,ja sam krvlju ocrtavao granice RS.Nemaš pravo da živiš ovdje,a kamoli da odlučuješ šta narod hoće.Najbolje riješenje po meni je samostalna RS,volio bi da doživim,drugo riješenje je RS onakva kakva je napravljena u Dejtonu,a zadnja solucija je prisjedinjenje sa maticom Srbijom.To će narod RS da odluči ali tek onda kad tebe vidi iza rešetaka,gdje ti je mjesto.

ODGOVORITE
Name

Narod je stado

06.10.2019 15:17

Momcino, RS je vec sada samostalna u mnogim segmentima, pa vi opet birate ovakve likove da vas lazu, pljackaju i prave budalama.

Name

M

06.10.2019 10:25

Jednog dana narod će se opredijeliti da te se riješe parazitu

ODGOVORITE
Name

XL

06.10.2019 10:32

A koju bi RS osamostalio i pripoiosrbiji? Istočnu ili zapadnu? Podijelio si nas prodajom Brčkog i dalje prodaješ šuplje priče ludom narodu!

ODGOVORITE
Name

lazi,lazi,baja

06.10.2019 10:32

ali ti nepomaze vise i cistacice su te se nasitile lazima

ODGOVORITE
Name

mile

06.10.2019 10:33

Ja kao srbin jedino vise od od bih mrzim republiku srpsku

ODGOVORITE
Name

Nako

06.10.2019 10:37

Eto predsjednice ti to neces dozivjeti ili prezivjeti

ODGOVORITE
Name

BORAC R SRPSKE

06.10.2019 10:37

LUPETA GLUPOSTI. PA MI NAZALOST NISMO CJELOVIT ENTITET. LUDAK JE ZABORAVIO DA SMO KAO TERITORIJA PRESJECENI KOD BRCKOG I TRNOVA. ZASTO MU TO NIKO NE KAZE?.

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

06.10.2019 10:37

Ući će u istoriju kao unišyitelj Srpske.

ODGOVORITE
Name

Manjaca

06.10.2019 10:43

Dodik, ti si jedna senilna budala. Nista vise A za kog glasaju senilna polupismena krezava masa i nesto ulizica sa familijama.sve ostalo si ukrao.

ODGOVORITE
Name

Киза

06.10.2019 10:49

Милорада нентрабуњај,досад. си све слагао,народ више ненасједа на те твоје преваре.Све сте опљачкали а народ растерали о томе што ти причаш одлучују други као и увијек.

ODGOVORITE
Name

Добро је Миле,

06.10.2019 11:06

смањи гас. Не можемо ти се смејати сваки дан. Непријатно је а постаје и понижавајуће. Други се због тебе смеју нама, ни кривима ни дужнима. Ни плаћени аналитичари не читају више шта лупаш. Користи безмозгаше још мало. Неће ни то дуго. Прочитана си књига за све који знају колико је 2+2.

ODGOVORITE
Name

Re

08.10.2019 10:51

Malo ih zna koliko je 2+2

Name

Neće imati ko da se

06.10.2019 11:15

opredijeli.Ostaće samo gladni penzioneri, šizofreni uhljebi i tristotinjak komitetlija.Ostali će već biti u Njemačkoj Austriji i Skandinaviji...

ODGOVORITE
Name

Nikola

06.10.2019 11:20

Samo naprijed Milirade! Daj da za života dočekam Srpsku republiku bez politickog Sarajeva! A Brčko ćemo valjda mirnim putem dobiti! Sada mi je 56 godina planovi su mi da živim bar još 30.

ODGOVORITE
Name

Zika

06.10.2019 11:21

Jednog dana ako bogda narod će ti presudit lopuzo pokvarena.30 godina mog rada u zitoprometu Bijeljinskom i nemam nista

ODGOVORITE
Name

ma daj

06.10.2019 11:24

ma daj napravi vise taj referendum jer za 10 godina svi srbi iz RS ce biti u zemljama Nata kao gastajbartri a sva zemlja ce pripasti onima kojih ce biti najvise a tj bosnjaka

ODGOVORITE
Name

borac

06.10.2019 11:26

Narod se opredijelio a to da napusti ovo mavijasko gnijezdo vidimo to svaki dan.

ODGOVORITE
Name

mislim

06.10.2019 11:29

Baja je oformio novu zandarmeriju mozemo misliti od cega je sastavljena ako bude rata ima ko da tjera narod u rat .

ODGOVORITE
Name

RAJNA

06.10.2019 11:52

jednog dana će se saznati da si ti bio najbolji učenik hrvatskog učitelja Ante Markovića presednika Reformističke partije i zadatka koji si trebao da obaviš

ODGOVORITE
Name

guz

06.10.2019 11:57

Ako je tako onda Albanci imaju pravo,oni su se vec izjasnili.

ODGOVORITE
Name

Nisu

06.10.2019 14:17

Nisu jos Rusi i Kinezi to potvrdili. Nije jos sve rijeseno bice pomijeranja granica na Balkanu. Sad nemojte svi u paniku. Korak po korak.

Name

re

06.10.2019 22:19

Rusi i Kinezi, velesile u srpskim glavama. Nema problema, vi se vežite uz njih, mi ćemo uz SAD. Pošteno.

Name

Da da..

07.10.2019 06:21

Rusi i Kinezi jesu sile. Ali azijske. Ne evropske. Prema tome, dabome.

Name

gasti

06.10.2019 12:43

Narod se opredelio ali ti to jos nisi shvatio. Opredelio se da napusti RS,FBiH, BiH i potrazi bolje uslove za zivot za sebe i svoju djecu u inostranstvu. Nazalost....

ODGOVORITE
Name

Manipulator

06.10.2019 12:48

Koji manipulator. Ni riječi o Dns-u. To govori kakvo mu je mišljenje o njima. Neka, nisu bolje ni zaslužili. Mogli su biti na čelu vlade 2014. godine u bilo kojoj kombinaciji, da li sa snsd i sp ili sa sds i pdp. I sve su im tada trebali uzeti i sad bi gledali raspad snsd-a, a ne dns-a.

ODGOVORITE
Name

Noćna ptica

06.10.2019 12:51

On priča o samoopredjeljenju ne da bi nama bilo bolje nego da on i dalje ostane na vlasti, blizu novca.

ODGOVORITE
Name

Lakše mi je

06.10.2019 12:56

Ima nade za Trampa da preživi sve hajke i da bude reizabran.Dok je Mile zazivao dolazeću administraciju kao i sve što politički za preko granice naopako radi bojao sam se da ne urekne Trampa.

ODGOVORITE
Name

X

06.10.2019 13:18

A kada će to biti?Pred svake izbore veliki vođa kaže da će biti uskoro ili samo što nije.Pa dokle više ljudi!!!!

ODGOVORITE
Name

Googl

06.10.2019 13:34

Narod se opredjelio NEMOJ KRASTI IZBORE PA CES VIDJETI ZA KOGA JE OPREDJELJENJE....

ODGOVORITE
Name

Pravi Srbo

06.10.2019 13:52

Nudim 3 glasa za samostalnost Srpske u zamjenu za 500 hiljada eura deponovanih na račun u Austriji. Pride mijenjam i drzavljanstvo RS za bezvrijedno austrijsko.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

06.10.2019 14:55

Ne kontam ja po Sarajevu normalno živim i radim sa ljudima iz RS koji rade po Sarajevu, cak vikendom i pijemo zajedno, tako da ne kontam kad dodik, bakir, cović govore da ne možemo živjeti, mogli bi ko kraljevi živjeti sva 3 naroda, koja bogatstva imamo, na planini skijaš za 2 sata si na moru, toga ni u Švicarskoj nema, ali ova 3 uništača vlastitog naroda, nam ne dozvoljavaju.....

ODGOVORITE
Name

Babel

06.10.2019 17:17

Svaka cast na komentaru , tako razmisljamo mi normalni , za razliku od ovih ostalih kojima ova tri "nacionalna usrecitelja" godinama ispiraju mozak i decenijama zive u nekim teorijama zavjere.

Name

sarajlija za Babela

07.10.2019 17:56

samo izgleda što smo mi "normalni" u manjini teškoj fakat, al valjda ce doci i normalna vremena.... ne kontam šta ljudi sa sve tri strane imaju protiv gradjanskog društva, imaju ova 3 pljačkaša protiv, jer bi nestali, u tešku istoriju, koju bi zvali najmračnija i najcrnja istorija, u istoriji čovječanstva, jer njihova politika se sazniva samo na kvazinacionalizmu, ko je čuo od njih trojice u zadnjih 25 godina, rijeć ekonomija , fabrika, veče plate i slične stvari, ja ko bošnjak, nek mi predsjednik bude Srboljub, ako će mi povečati zivotni standard i platu....ps...a bio sam u ratu u sarajevu svih 1425dana, na marin dvoru, 78 godište, znam šta je rat, nije to holivudski film Rambo, milion metaka, a nijedan te ne okrzne, to je jad, bijeda, čemer, krv, suze, gubitak najmilijih, zbog čega, da bi se 3 familije i njihovi pušikurci i poltroni obogatili....pps.... nijemci i francuzi je bilo 50 miliona zrtva, 4 godine poslije, ljudi napravili zajedničku državu, eto istorije, istoričarima, da nisu djaba studirali, da imaju temu za razgovor, a ne da narodi 30 godina poslije ispaštaju i žive ko ljudsko smeće....pozdrav za sve normalne Srbe, Hrvate i Bošnjake, u stvari za sve normalne ljude ....

Name

sarajlija

06.10.2019 15:06

Eno se EUFOR (NATO) postrojava u Butmiru za vjezbu vojnu, a neki dan su ti bili u komšiluku na Manjaci,a ja pa on ima Žandameriju silnu, šta ce njemu Eufor išta moci... Koji kreten, gurnu če u nestanak srpski narod sa ovih prostora, pa će mu Drina baš biti granica...

ODGOVORITE
Name

Zare

06.10.2019 15:16

Ma kud bi ti nesrećo jedna, kakvo i koje otcjepljenje, od kog, kome??? Za tako nešto će samo tvoji puleni glasati, normalan Srpski narod ne. RS je mjesto u BiH.

ODGOVORITE
Name

NARAVNO

06.10.2019 16:44

DA CE SE NAROD JEDNOG DANA IZJASNITI DA SE TEBE RIJESI ,JER SI DOSADIO I BOGU I NARODU , SVE SI UNISTIO STO SE MOGLO UNISTITI , SVE SA SVOJI KUMOVIMA I TAJKUNIMA OPLJACKAO , A I REPUBLIKA JE PRED TOTALNIM KRAHOM , UPRAVO ZAHVALJUJUCI TEBI .

ODGOVORITE
Name

Isto

06.10.2019 17:33

Isto pitanje postavljam vise puta da li bi gradjani izasli na referendum i glasali? Kome uopste treba ovakva tvorevina gdje se nijedan zakon nepostuje koja je vlasnistvo politicara i tajkuna! Gdje obicni ljudi koji su ratovali za ovu tvorevinu nemaju nikakva prava i zive kao robovi!

ODGOVORITE
Name

za isto

06.10.2019 20:07

svaka cast na komentaru!

Name

PRAVDA

06.10.2019 20:35

Hoćemo PRAVNU DRŽAVU A ne DRŽAVU KRIMINALA I LOPOVA. Gospodo, NAROD VAM JE GLADAN A OSOBITO PENZIONERI. KAKO VAS NIJE SRAMOTA SVE STE SVOJE UDOMILI I NATOVARIL SA PO PAR MILIONA NA RAČUNIMA. ZATO JE JADNI DAVID UBJEN JER VAS JE PROVALIO. FUJ, GADITE NAM SE.

ODGOVORITE
Name

racic

06.10.2019 20:52

I ti si se bas nasao da kazes kako Kosovo i Metohija ne mogu biti citavi u sastavu Srbije. Srbenda velika, baja Milorad ? Drzi se ti svojih tajkuna i nastimanih tendera i mojne tisra molimo te ... Narode srpski, braco Srbi, pomozimo Otadzbini da se oslobodi od ovakvih kvazi patriota. Pomozimo istini. Ko ce ako necemo mi ? Kada ako ne sada ?

ODGOVORITE
Name

Bošnjak Federacija BiH

06.10.2019 21:08

Bošnjak sam ali podržavam pravo i građana Srpske i građana Federacije da odluče o državnom okviru u kome će živjeti.

ODGOVORITE
Name

Čović

06.10.2019 21:11

Ne poznajem nikoga ko nije za nezavisnu,suverenu Srpsku.

ODGOVORITE
Name

momir

06.10.2019 21:26

predsedniče. A BRČKO???? REPUBLIKA SRPSKA JE PRESEČENA NA DVA DELA. DAJTE MOLIM VAS! JA SIGURNO VIŠE NE RATUJEM NIZAKOG!

ODGOVORITE
Name

eeee

06.10.2019 21:41

Jbt, gledam ovu fotografiju, ko Monaliza

ODGOVORITE
Name

Bane

06.10.2019 22:46

Ovakav manipulator rijetko se radja.Lik koji je napunio svoje dzepove i dzepove svojih tajkuna pljackajuci budzet,uzimajuci kredite u koje se ugradio itd,a sve pod plastom drzavnika i patriote.Stara ljevcanska svercerska skola.Jadan je narod koga on predstavlja.

ODGOVORITE
Name

zakon

07.10.2019 12:25

ovaj narod ce jedan dan opredijelit i opameti i skinuti tebe sa vlasti za sva vremena koliko si mu donio jada i nevolje samo

ODGOVORITE
Name

VEĆ SE OPREDELIO

07.10.2019 15:08

POZFRAV IZ NORVEŠKE, ŠVEDSKE, NJEMAČKE, AUSTRIJE, ITALIJE.,FRANCUSKE,AMERIKE,AUSTRALIJE, ISLANDA, JAPANA I IZ ČITAVOG SVETA. OPREDELI SE TI MILE ZA NAROD, DA NARODU BUDE BOLJE

ODGOVORITE
Name

kiza

07.10.2019 15:45

Nije mi samo jedna stvar jasna, a to je : Da li će se narod opredeliti ili ćeš ti reći kako narod da se opredeli.

ODGOVORITE
Name

Ma narod je lud ,!!!!

07.10.2019 15:58

Narod ce se opredjeliti ;;Hoce,, hoce da te skine sa vlasti . Vrijeme ti je bilo davno . A sve ostalo su tvoje prazne iluzije i pusti snovi .

ODGOVORITE
Name

Agata

07.10.2019 19:17

Sta vise reci... Ko ga podrzava nek mu vlada jos dugo. Za dobro druge strane. Bolje reci za lose svih. Koje seljacine dragi Boze pomozi...

ODGOVORITE
Name

zux

08.10.2019 08:21

Opijen čovjek!

ODGOVORITE
Name

Milo

08.10.2019 10:09

Narod se opredijelio i uskoro ce ovog manipulatora da posalje na smetljiste istorije gdje mu je odavno mijesto.Treba sprijeciti masovnu kradju i kupovinu glasova na narednim izborima,jer na priblizno regularnim izborima diktator ne moze pobijediti.

ODGOVORITE
Name

Galeb

09.10.2019 06:25

Jednog dana narod ce shvatiti Ronhile dasi Ti obicni kriminalac I tvoja bratija kriminalna I dasi unazadio narod za 100 godina i dace ustati protiv tebe i tvoje bratije I osloboditi se Tvoga jarma i terora zauvijek

ODGOVORITE