СП: Гасол послије освајања медаље...

Знао сам да неће бити лако, али вредело је! Искусни шпански центар говорио је о важности односа према репрезентацији, лојалности и посвећености.

Кошарка 14.09.2019 | 18:25
СП: Гасол послије освајања медаље...
Репрезентација Шпаније није пред Мундобаскет убрајана у први ешалон фаворита за титулу, али ће се у недељу са Аргентином борити за прво злато од Европског првенства 2015.

Марк Гасол тиме би комплетирао "дуплу круну", с обзиром на то да је у јуну постао НБА шампион са Торонто Репторсима. Сребро је већ у џепу...

"Знао сам да неће бити лако, али апсолутно је било вредно труда. Не само зато што ћемо играти у финалу, већ због прилике да млађим играчима пренесем посвећеност и оданост националном тиму. То су вредности којима смо учени од малих ногу", рекао је Гасол.

Тридесетчетворогодишњи центар је у полуфиналу против Аустралије, у мечу са два продужетка, нанизао 33 поена, шест скокова, четири асистенције и две блокаде, помогавши тако "црвеној фурији" да се врати из дефицита од 11 поена.

"Само смо желели да се боримо докле год постоји шанса. Пресрећни смо што смо у борби за злато. Мислим да нас није много људи очекивало у тој утакмици, али ево, ту смо".

Шпанија је до финала дошла без пораза, са скором 7-0, а иако Аргентина игра сјајно, не треба потценити искуство Гасола, Рудија Фернандеза, Рикија Рубија и Серхија Љуља, који су у својим каријерама одиграли много више великих утакмица од противничких играча, првенствено у дресу репрезентације.

"Што више имаш четвртфинала, полуфинала и финала у ногама, јасније ти је како да се понашаш током утакмице и како да дођеш до победе. Неки наши играчи били су актери многих неизвесних мечева и у том смислу су сјајни лидери младим и талентованим момцима, који још уче како се то ради", објаснио је селектор Серђо Скариоло.

Финале Шпанија - Аргентина на програму је у недељу од 14.00, а за треће место ће од 10.00 играти Француска и Аустралија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар