SP: Gasol poslije osvajanja medalje...

Znao sam da neće biti lako, ali vredelo je! Iskusni španski centar govorio je o važnosti odnosa prema reprezentaciji, lojalnosti i posvećenosti.

Košarka 14.09.2019 | 18:25
SP: Gasol poslije osvajanja medalje...
Reprezentacija Španije nije pred Mundobasket ubrajana u prvi ešalon favorita za titulu, ali će se u nedelju sa Argentinom boriti za prvo zlato od Evropskog prvenstva 2015.

Mark Gasol time bi kompletirao "duplu krunu", s obzirom na to da je u junu postao NBA šampion sa Toronto Reptorsima. Srebro je već u džepu...

"Znao sam da neće biti lako, ali apsolutno je bilo vredno truda. Ne samo zato što ćemo igrati u finalu, već zbog prilike da mlađim igračima prenesem posvećenost i odanost nacionalnom timu. To su vrednosti kojima smo učeni od malih nogu", rekao je Gasol.

Tridesetčetvorogodišnji centar je u polufinalu protiv Australije, u meču sa dva produžetka, nanizao 33 poena, šest skokova, četiri asistencije i dve blokade, pomogavši tako "crvenoj furiji" da se vrati iz deficita od 11 poena.

"Samo smo želeli da se borimo dokle god postoji šansa. Presrećni smo što smo u borbi za zlato. Mislim da nas nije mnogo ljudi očekivalo u toj utakmici, ali evo, tu smo".

Španija je do finala došla bez poraza, sa skorom 7-0, a iako Argentina igra sjajno, ne treba potceniti iskustvo Gasola, Rudija Fernandeza, Rikija Rubija i Serhija Ljulja, koji su u svojim karijerama odigrali mnogo više velikih utakmica od protivničkih igrača, prvenstveno u dresu reprezentacije.

"Što više imaš četvrtfinala, polufinala i finala u nogama, jasnije ti je kako da se ponašaš tokom utakmice i kako da dođeš do pobede. Neki naši igrači bili su akteri mnogih neizvesnih mečeva i u tom smislu su sjajni lideri mladim i talentovanim momcima, koji još uče kako se to radi", objasnio je selektor Serđo Skariolo.

Finale Španija - Argentina na programu je u nedelju od 14.00, a za treće mesto će od 10.00 igrati Francuska i Australija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar