"Седма сила" и љекари, Борац и Звезда за пораст наталитета...

Првом ревијалном утакмицом - између љекара Универзитетског клиничког центра и новинара "Седма сила" на градском стадиону у Бањалуци у четвртак је званично почела кампања "Дјеца нам се рађала".  Борац и Звезда: За дјецу, за будућност! Црвено-бијели ветерани савладали су Борац на Градском стадиону у Бањалуци (3:0) у ревијалној утакмици поводом кампање "Дјеца нам се рађала" истоимене фондације.

Фудбал 12.09.2019 | 21:18
"Седма сила" и љекари, Борац и Звезда за пораст наталитета...
Пред скоро дупке пуним Градским стадионом у Бањалуци у организацији истоимене фондације, с циљем подизања свијести о значају повећања наталитета у Републици Српској, одиграна је ревијална утакмица између љекара и новинара као увертира сусрету између ветерана Борца и Црвене звезде.

Кампању "Дјеца нам се рађала" становници Српске могу да подрже позивом на хуманитарни број 1432 и тако донирају једну КМ, за допринос повећању наталитета у Српској.

Почетак кампање "Дјеца нам се рађала" озваничен је пуштањем балона и првим ударцем који је на терену извео некадашњи предсједник Фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић, уз присуство предсједника фондације Владе Ђајића.

Легендарни Џаја рекао је да Звезда са задовољством подржала почетак кампање "Дјеца нам се рађала" у Републици Српској и изразио наду да ће и друге сфере учинити исто.

"Ово је једна лијепа акција, данас се игра хуманитарна фудбалска утакмица на градском стадиону у Бањалуци. Надам се да ће и друге сфере учинити овако нешто, да популаришемо и да се што више дјеце рађа на овим просторима", истакао је Џајић.

Иако резултат ревијаног меча није био у првом плану, побједу су головима Нинића и Стајчића однијели љекари резултатом 2:0.

Борац и Звезда: За дјецу, за будућност! Црвено-бијели ветерани савладали су Борац на Градском стадиону у Бањалуци (3:0) у ревијалној утакмици поводом кампање "Дјеца нам се рађала" истоимене фондације.



Бизу 10.000 гледалаца окупило се у Бањалуци да види на дјелу легенде бањалучког и београдског клуба, али и како би пружили подршку кампањи "Дјеца нам се рађала" коју је подржао и комплетан врх Републике Српске на челу са чланом предсједништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком и предсједницом РС Жељком Цвијановић. 

Славила је Звезда резултатом 3:0 (1:0) захваљујући погоцима Марјана Марковића, Далибора Шкорића и Милоша Васиљевића, али то свакако није било ни најмање битно у овој акцији подизања свијести о важности повећања наталитета.

То су за МОНДО и истакли готово сви актери, а међу првима Божур Матејић, легенда Борца из 80-тих година прошлог вијека.

"Радо сам се одазвао позиву, Бањалука ми је остала у срцу. Моја генерација је освојила Куп и ушла у Прву лигу у старој Југославији и увијек се одазивам, а поготово за овакве акције. Желим да поздравим све љубитеље фудбала у Бањалуци уз жељу да Борац стане на своје ноге и да сљедеће године учествује у Лиги Европе", изјавио је Матејић за наш портал.

Један дио каријере пред рат у БиХ у црвено-плавом дресу провео је и некадашњи ас сарајевског Жељезничара Никола Никић, који није крио одушевљење амбијентом у Бањалуци.

"Ово је феноменално. Скоро 10 хиљада је људи дошло и хвала људима из Борца, гдје нисам био дуго. Посљедњи пут 1992. године сам био овдје, па смо послије отишли у Србију кад је Борац наступао у југословенској лиги. Драго ми је што сам дошао и што је овако 'умивен' стадион. Хвала ветеранима Црвене звезде, Драгану Џајићу, (Владимиру Петровићу) Пижону, (Милошу шестићу) Шелету, (Здравку) Боровници, (Бошку) Ђуровском и осталима, који су дошли да увеличају овај догађај. Стварно је сјајно и осјећам се предивно".

Легендарни дефанзивац Звезде Бошко Ђуровски поздравио је ову хуманитарну акцију "Дјеца нам се рађала".

"Црвена звезда је увијек била великог срца. Пун је стадион. Ја сам увијек говорио да један народ и нацију чине људи, али првенствено дјеца и што више дјеце, онда је будућност загарантована. Молим све људе у републици Српској да имају што више дјеце и да што мање људи одлази 'преко' како би сачували ову територију гдје се лијепо живи јер без дјеце немамо будућност".

Некадашњи капитен Борца, који је током каријере наступао и за Звезду, Винко Мариновић сложио се да је амбијент сјајан и да су сви дошли да дају допринос овој племенитој акцији.

"Сигурно је ово најмање што можемо да урадимо, то јест да одиграмо утакмицу и да својим присуством што више допринесемо прикупљању средстава за ову хуманитарну акцију", рекао је актуелни селектор младе репрезентације Босне и Херцеговине, која је прије два дана ремизирала у белгијском Хаверлеу (0:0) у квалификацијама за ЕУРО 2021 и тренутно је лидер у групи.

Искусни ветеран Звезде Станислав Караси најприје је честитао фондацији "Дјеца нам се рађала" на беспријекорној организацији рекавши да нема никакве сумње да ће она бити успјешна.

"Прије свега честитам организатору на овако једној дивној представи, толико народа довести на једно мјесто је одлично. Оволико Борац није имао ни у квалификацијама за прву лигу. Радује ме што су се људи одазвали овој хуманитарној организацији и видим да ће имати ефекат и да ће њен пројекат да заживи. Очекујем да ће се то десити ускоро не само у Републици Српској, већ и код нас у Србији јер смо ми дио једног народа и једни друге пратимо", подвукао је играч црвено-бијелих из 70-тих.

Некадашњи капитен Бањалучана Дамир Шпица, који је 1988. године подигао пехар Маршала Тита управо побједом над Звездом у Београду послије бољег извођења једанаестераца, нагласио је да је данашња манифестација била успјешна.

"Сама посјета и амбијент на Градском стадиону, односно слика која говори да је био малтене пун, говори да је манифестација успјела. Сав наш труд, оно што смо урадили у припреми и одвојили вријеме није било узалудно. Што се тиче саме утакмице, Звезда је била боља и конкретнија, мада смо имали своје шансе које нисмо искористили. Они јесу своје и заслужено су побиједили", рекао је Шпица.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар