Немања Видић је најбољи штопер у историји Премијер лиге!

У финалу бољи од Ван Дајка! Пре тога у четвртфиналу добио више гласова од Терија, а у полуфиналу од Фердинанда.

Фудбал 12.09.2019 | 18:08
Немања Видић је најбољи штопер у историји Премијер лиге!
Колико је то велики фудбалер био... Све што буде више времена пролазило, све ће нам постајати јасније какву каријеру на Острву је направио Немања Видић.

Навијачи на Острву су у анкети медијског гиганта Скај Спортса изгласали Видића за најбољег штопера у историји Премијер лиге!

Причу око најбољег штопера Премијер лиге је недавно започео Венсан Компани. Белгијанац је упитан да изабре најбоље штопере у историји Премијер лиге, поменуо је Џона Терија, Немању Видића, и изабрао Вирџила ван Дајка...

„Реч је о импресивним играчима против којих сам играо, али када бих морао да издвојим најбољег, онда би то био Вирџил ван Дајк. Можда вам је чудно јер Ван Дајк није тако дуго ту као што су били Фердинанд или Тери, али ово мало времена у Ливерпулу је било довољно да видимо какав утицај има на тим. Ливерпул пре Ван Дајка и са Ван Дајком није исти тим и зато је он мој избор за најбољег. Невероватно је какав утицај је направио на екипу и какав начин комуникације има са саиграчима“ рекао је Компани.

Компани је тиме започео дебату. Многи на Острву се нису сложили са његовим избором, па је Скај Спортс искористио моменат да направи анкету и кроз нокаут систем гласања изабере најбољег. Одабрали су најбољих осам по њиховом избору и кренуло је гласање.

Четвртфинале:

Вирџил Ван Дајк 51% - Тони Адамс 49% гласова
Венсан Компани 52% – Јап Стам 48%
Немања Видић 50% - Џон Тери 50%
Рио Фердинанд 77% - Сол Кембел 23%

Видић је имао неколико десетина гласова више у члетвртфиналу од Терија и прошао даље. У полуфиналу је убедљиво изгласан пре Фердинанда, док је Ван Дајк једва прошао Компанија.

Полуфинале:

Вриџил Ван Дајк 51% - Венсан Компани 49% гласова
Немања Видић 57% - Рио Фердинанд 43%

И у финалу је Видић добио осетно већи број гласова од Ван Дајка. За Србина је гласало 55 одсто учесника анкете, док је Ван Дајк добио преосталих 45 одсто гласова.

Финале:

Немања Видић 55% - Вриџил Ван Дајк 45%

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар