Почиње судски процес за убиство пјевачице

Од убиства Јелене Марјановић (33), пјевачице из Борче, прошло је скоро три и по године, а данас ће започети судски процес који треба да одговори на питање ко је и зашто тог 2. априла 2016. године са девет удараца брутално убио младу жену.

Србија 11.09.2019 | 10:45
Почиње судски процес за убиство пјевачице
За злочин је оптужен њен супруг Зоран Марјановић, који ће се, на припремном рочишту у Вишем суду у Београду изјаснити о кривици.

Предстојеће суђење треба да одговори и на питања која се постављају од самог почетка истраге, не само ко је убио пјевачицу, већ и како се злочин одиграо, како су сакривани трагови, да ли је још људи умијешано у злочин, и ако јесте, колико их је.

На оптуженичку клупу, засад, сјешће само Зоран Марјановић, пјевачицин супруг, који од првог дана тврди да је невин. Са тим су сагласни и четворица његових адвоката Стефан Јокић, Никола Думнић, Александар Зарић и Вељко Делибашић. Они ће већ данас не само да оспоре оптужницу, већ и да изнесу своје приједлоге за извођење доказних радњи, који иду у прилог Марјановићевој невиности.

У оптужници се наводи да из изјаве свједока произлази разлог због ког је Јелена усмрћена. У тим реченицама, међутим, како пишу "Новости", "провејава да је он њу тјерао да трчи, да тренира, да дотјера физичку форму, да се љепше облачи, да има одређену фризуру..." 

У оптужници се наводи да је он намамио Јелену да са стазе за трчање сиђе до канала, гдје ју је потом с неколико удараца у потиљак убио. Њихова, тада петогодишња кћерка Јана, остала је на насипу сама.

Јелена Марјановић је, обдукција је показала, у плућима имала воду из канала, што недвосмислено показује да је ту и убијена, односно да је послије смртоносних удараца које је задобила извијесно вријеме била жива. Као доказ, тужилац наводи трагове блата на Зорановим панталонама, које је сличног минералног састава као оно из косе убијене Јелене. Ипак, на његовој гардероби није било крви.

Спорно је и просторно-временско вјештачење догађаја од тог поподнева, као и анализа базних станица. Ријеч је о станицама мобилне телефоније у Земуну и једној у Борчи. Обје покривају сигнале на простору од једне до друге рампе, укупне дужине 1,7 километара, између којих је Јелена тог поподнева трчала.

У супервјештачењу које је урадио један од најбољих стручњака у Србији, патолог и судски вјештак Зоран Станковић, поред осталог се наводи и да је могуће да је починилац злочина имао помагача.

Један од трагова, који је апострофиран у оптужници против Зорана Марјановића, јесте и Јеленина крв на наслону задњег сједишта у мерцедесу који је возила.

Наговјештава се могућност да је њен супруг наводно пренио ту крв током уклањања трагова.

Адвокати, са друге стране, тврде да имају фотографије и доказе из којих се види да је пјевачица повриједила руку прије трагедије. Вјештачење није донијело рјешење ове енигме, јер стручњаци нису могли да се изјасне о старости ових трагова крви, који су опрани.

(Новости.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неко

11.09.2019 11:20

Моцан га стити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

11.09.2019 21:29

Шта би било да је била учитељица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

12.09.2019 00:56

Прва изјава његовог оца је рекла све (тај његов цекиц )медутим то се све затаскало.

ОДГОВОРИТЕ