ЕП: Турци једва са Андором, Французи лако са Албанијом!

Триколори се поиграли са Албанијом, Турци после драме сломили Андору! Екипа Дидијеа Дешана убедљива против селекције Едуарда Реје (4:1), Озан Туфан херој Истанбула (1:0).

Фудбал 07.09.2019 | 23:20
ЕП: Турци једва са Андором, Французи лако са Албанијом!
Француска се поиграла са Албанијом у Паризу, па се чини да поново у потпуности командује ситуацијом у групи Х (4:1). Триколори су одржали час фудбала селекцији Едуарда Реје, која је још једном показала да нема шта да тражи у окршајима са озбиљним европским селекцијама. Далеко више проблема вечерас имала је Турска, која је промашила невероватан број шанси против Андоре, али је на крају славила голом Озана Туфана после корнера у 89. минуту (1:0).

Селекција Дидијеа Дешана читав посао је решила већ до 27. минута. Кингсли Коман је већ у осмом минуту искористио правовремено додавање Рафаела Варана и погодио ближи угао скамењеног Стракоше. Вођство домаћина дуплирано је након ефектне акције, у којој се на крају у улози асистента нашао Лукас Ернандез, а мрежу противника погодио добро постављени Жиру.

Француска је до огромне предности могла већ у првом полувремену, пошто је у 37. минуту у казненом простору домаћина фаулиран Ернандез. Ипак, Гризман је снажно опалио са пенала и погодио пречку, па су Триколори морали додатно да додају гас у наставку меча.

Гризман се донекле искупио за ту ситуацију у 68. минуту, када је на прави начин упосли Комана. На крају дебитантски наступ у дресу репрезентације на сјајан начин је обележио и Жонатан Иконе. Он се на терену нашао у 77. минуту, а осам минута касније је крунисао дупли пас са Набилом Фекиром и дотукао Албанце. Почасни погодак за госте стигао је у 90. минуту са беле тачке, када је прецизан био Цикалеши.

Турској се умало догодило да 74 посто поседа, 29 удараца ка голу противника, од чега 10 у оквир, не буду довољни за освајање три планирана бода против Андоре. Ипак, знатно слабијем противнику концентрација је пала у 89. минуту. Јусуф Јазиџи је на сјајан начин извео тај корнер, а Туфан је био највиши у скоку, после чега је уследила експлозија на трибинама Водафон Парка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар