EP: Turci jedva sa Andorom, Francuzi lako sa Albanijom!

Trikolori se poigrali sa Albanijom, Turci posle drame slomili Andoru! Ekipa Didijea Dešana ubedljiva protiv selekcije Eduarda Reje (4:1), Ozan Tufan heroj Istanbula (1:0).

Fudbal 07.09.2019 | 23:20
EP: Turci jedva sa Andorom, Francuzi lako sa Albanijom!
Francuska se poigrala sa Albanijom u Parizu, pa se čini da ponovo u potpunosti komanduje situacijom u grupi H (4:1). Trikolori su održali čas fudbala selekciji Eduarda Reje, koja je još jednom pokazala da nema šta da traži u okršajima sa ozbiljnim evropskim selekcijama. Daleko više problema večeras imala je Turska, koja je promašila neverovatan broj šansi protiv Andore, ali je na kraju slavila golom Ozana Tufana posle kornera u 89. minutu (1:0).

Selekcija Didijea Dešana čitav posao je rešila već do 27. minuta. Kingsli Koman je već u osmom minutu iskoristio pravovremeno dodavanje Rafaela Varana i pogodio bliži ugao skamenjenog Strakoše. Vođstvo domaćina duplirano je nakon efektne akcije, u kojoj se na kraju u ulozi asistenta našao Lukas Ernandez, a mrežu protivnika pogodio dobro postavljeni Žiru.

Francuska je do ogromne prednosti mogla već u prvom poluvremenu, pošto je u 37. minutu u kaznenom prostoru domaćina fauliran Ernandez. Ipak, Grizman je snažno opalio sa penala i pogodio prečku, pa su Trikolori morali dodatno da dodaju gas u nastavku meča.

Grizman se donekle iskupio za tu situaciju u 68. minutu, kada je na pravi način uposli Komana. Na kraju debitantski nastup u dresu reprezentacije na sjajan način je obeležio i Žonatan Ikone. On se na terenu našao u 77. minutu, a osam minuta kasnije je krunisao dupli pas sa Nabilom Fekirom i dotukao Albance. Počasni pogodak za goste stigao je u 90. minutu sa bele tačke, kada je precizan bio Cikaleši.

Turskoj se umalo dogodilo da 74 posto poseda, 29 udaraca ka golu protivnika, od čega 10 u okvir, ne budu dovoljni za osvajanje tri planirana boda protiv Andore. Ipak, znatno slabijem protivniku koncentracija je pala u 89. minutu. Jusuf Jazidži je na sjajan način izveo taj korner, a Tufan je bio najviši u skoku, posle čega je usledila eksplozija na tribinama Vodafon Parka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar