Милојевић се отворио Грцима...

Понекад ни сам не могу да схватим како ово радимо! „За мене су људски односи најважнији, мислим да то прави основну разлику“, поручује стратег црвено-белих.

Фудбал 30.08.2019 | 14:58
Милојевић се отворио Грцима...
Владан Милојевић је успео оно о чему његови претходници нису моги ни да сањају. Две године узастопно са Црвеном звездом је успео да обезбеди пласман у Лигу шампиона, а трећу годину заредом играће у групној фази европског такмичења, па је без премца најуспешнији стратег црвено-белих у овом веку.

Његови успеси се помно прате и у Грчкој, за њега веома драгој земљи, где се приватно и професионалноу потпуности остварио.

У разговору за тамошњи портал Спорт ФМ, покушао је да образложи начин на који је успео да оствари оно што је пре његовог доласка у Црвену звезду деловало незамисливо.

"Нисмо могли да кажемо да то очекујемо. Али ја сам особа која јако верује у свој посао. Смирен сам и верујем да уз божју помоћ можемо успети. Ствари су ишле врло добро. Није било лако када смо дошли, али уз помоћ мојих колега и навијача, који су једни од најбољих на Балкану, успели смо све ово до данас".

Ове сезоне коначн циљ није била Лига шампиона, о којој се само потајно маштало.

"Желели смо да уђемо у европска такмичења. Врло је тешко ући у Лигу шампиона, знали смо да ће бити тешко јер последњих година нисмо успевали у томе. Летос смо имали само две недеље одмора, то све чиниствари још тежим. Поносан сам на оно што смо успели, мислим да смо једни тим који је успео то да учини другу годину заредом, почевши од првог кола квалификација".

Колико је тешко све то остварити и шта је тајна успеха?

"За нас је циљ првенство, али је улазак у Лигу шампиона сјајна ствар. Понекад не могу ни сам да схватим како то радимо. Заједно радимо страствено током читаве године. Покушавам да изградим људске односе, разговарам о свему. Не знам како то радимо, али успевамо. За мене су људски односи најважнији, мислим да то прави основну разлику".

Грцима се чини да више нема толико талентованих српских играча као у прошлости?

"Била је то друга ера. Свих ових година играчи су се доста променили. Трудимо се да будемо добри скаути, па имамо играче попут Бена, Марина, Томанеа, Кањаса... Првенство Србије је слично Грчком. Не желим да улазим у упоређивање, али тражимо играче који могу лакше да се прилагоде. На пример, немате много Бразилаца који су успели овде у Србији".

Милојевић нема никаквих жеља на данашњем жребу.

"Не желим да бирам. Знам да овде желе да виде велике звезде. Који год тим да дође, ми знамо да нећемо бити фаворити, Али није нас брига за то. Важно је то што смо се придружили таквим клубовима, од сада ћемо уживати у томе. Не бојимо се никог и сигурни смо да никоме нећемо бити лак противник. Сакупљамо искуства, баш као и ја сам. Упознао сам Клопа, Тухела, Анчелотија..."

Олимпијакос је могући противник.

"Зашто да не? У фудбалу постоје рад и борба. Не признајем пораз у фудбалу. У њима само можете да учите".

Син Немања носи дрес Паниониоса, клуба који има посебно место у срцу Владана Милојевића.

"Драго ми је због мог сина. Талентован је и млад. Страствени је фудбалер, игра у Панионису, клубу који ми је у срцу. Толико је играча изашло из тог клуба и он има шансу. Ствари су јасне, када игра нико неће бити ту да му помогне, његов отац неће бити тамо".

Фудбалска јавност, па чак и она у Грчкој издваја Милана Борјана као једног од играча који су најзаслужнији за Звездине успехе. 

"Слажем се са вама, један је од најбољих голмана Европе. У најбољим је годинама и сваки меч је под притиском. Репрезентативац је Канаде и има много тога да пружи".

Грци напомињу приче око интересовању АЕК-а за српског стратега.

"Имам уговор са Црвеном звездом и желим да останем овде. Не размишљам о тим стварима у овом тренутку", јасан је Милојевић.

Извор: моззартспорт

Фото: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар