Саву радује само 2:1, критикује игру и судије!

"У односу на нашу игру, победа 2:1 је спектакуларна", рекао је Партизанов тренер после тријумфа против Молдеа. Имао шта да каже о раду мађарског арбитра Виктора Кашаија.  Милошевић: Пасторчад у Србији, пасторчад и у Европи! "Резултат нестваран после онако лошег првог дела, али показали смо да имамо карактер", рекао је Партизанов тренер.

Фудбал 22.08.2019 | 23:50
Саву радује само 2:1, критикује игру и судије!
Иако је пред око 6.000 деце у Хумској први примио гол, Партизан је преокренуо резултат и пре свега снагом карактера изборио предност после првог меча против Молдеа.

Након меча и тријумфа 2:1, шеф струке црно-белих Саво Милошевић рекао је да је био веома незадовољан виђеним у првом делу сусрета.

"Било је то једно од лошијих полувреме од када сам у Партизану. Разлоге у овом моменту заиста не знам. Несхватљиво је да су били толико лоши. Једино што ми пада на памет је да је постојала превелика жеља и да смо ушли у психолошку блокаду. Могли смо да имамо много више проблема".

"С обзиром на то како се све дешавало и шта смо данас приказали, резултат 2:1 је спектакуларан у односу на нашу игру и то је једино што може да нас радује, јер и момци и ја знамо да можемо много боље", изјавио је он за ТВ Арена спорт.

Милошевић је био веома незадовољан суђењем, што се могло видети и током утакмице.

"Они су се осећали комотно на нашем терену, као и све екипе. Никад не коментаришем суђење, али ово стварно прелази у ствари које не разумем. Они су се осећали као да играју код куће. Ми данас нажалост нисмо могли да се осећамо тако. Тешко је кад осећате психолошки притисак, тежину утакмице и при томе имате противника који игра комотно. Знали су да ће бити максимално заштићени, то је једино оправдање које имам за момке, мимо наше индолентности".

Шта да очекујемо од реванша наредног четвртка?

"Рекао сам да ће ово бити два полувремена. Завршено је тек прво и одлучиваће друго у Молдеу, дефинитивно. Мало сам сад задовољнији на крају, с обзиром на резултат и на квалитет наше игре. Ако подигнемо квалитет за 30-40 одсто, можемо да се нечему надамо", додао је Милошевић.

Навикао је Саво Милошевић јавност откако је постао тренер Партизана да у изјавама буде директан и конкретан. Није било другачије ни после тешке победе против Молдеа (2:1).

Отприлике онако како је широка јавност оценила игру црно-белих, тако је скенирао и шеф струке Партизана.

“Јако лоше смо ушли у утакмицу. Одавно нисмо тако лоше, а не знам ни ја разлог. Нисам могао ни да помислим да ћемо овако лоше да одиграмо прво полувреме. На крају је овај резултат нестваран после свега тога. Друго полувреме је било доста боље, честитам момцима на победу”, истакао је Милошевић.

Убеђен је Саво да Партизан може боље, много боље.

“Пред реванш се нећу бавити Молдеом, него нама, јер можемо 40-50 одсто боље. Ако подигнемо ниво наше игре, ако погледамо како смо играли у претходном периоду, као против Малатије, па ако успемо да то поновимо, шансе за пролаз су нам велике”.

Оно што тренера Партизана радује после овог тријумфа је карактер екипе. Нема приче, преокрет црно-белих на свом терену и једној великој утакмици заиста није нешто што је био знак распознавања последњих година.

“Ова екипа има карактер. Много пута у претходних пет месеци смо га показали, само што то није било препознато у јавности. И данас смо успели. Сви очекују од Партизана спектакуларну игру, као против Малатије у првом мечу, али мени је дража она у Турској, јер је тамо требало показати већи карактер. Лако је када је као у Београду када све иде по плану. Али, када први примите гол, ту се онда виде прави момци”.

Просуо је гнев Милошевић после меча због суђења, због казне УЕФА...

“Радимо у изузетно тешким условима. Поред тога што се осећамо као пасторчад у својој земљи, тако се осећамо и у Европи. Екипе које дођу код нас осећају се као код куће, због амбијента, због суђења. Не знам како смо такмичарски још живи, а ето имамо и предност за реванш“.

Тај гнев се видео и током утакмице. Добио је Милошевић жути картон због протеста.

“Добио сам га због гестикулација, јер никад не говорим ружне речи судијама. Искрено, мислим да је једва дочекао да га покаже. Да сам још једном подигао руку, сигуран сам да би ме искључио“.

Најавио је Милошевић да очекује Асана сто одсто спремног за реванш, али и да ће Натхо бити спремнији да више помогне екипи.

На питање да прокоментарише понашање Умара Садика, који је током целог другог полувремена гледао у телефон уместо на терен, Милошевић је рекао:

“Нисам видео шта је Садик радио, нисам имао времена за то“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар