Хит у Енглеској: ЕУ је крива због поништеног гола Ситија!

Познати енглески тренер криви Европску унију због новог правила о "игрању руком". . .

Фудбал 23.08.2019 | 08:38
Хит у Енглеској: ЕУ је крива због поништеног гола Ситија!
Одлука да се погодак Жесуса у 93. минуту утакмице против Тотенхема поништи због наводног играња руком његовог саиграча Лапорта, и то након значајне паузе и консултације с ВАР технологијом, изазвала је много контроверзи у Премијер лиги.

Очекивано, незадовољнији су били у редовима Манчестер ситија, пошто су у трену остали без два бода (утакмица се завршила 2:2), а поново су "проживели" и реванш четвртфинала Лиге шампиона против истог противника, када је Фернандо Љоренте играо руком и постигао погодак, а потом им је такође у надокнади поништен гол за пролазак даље...

Како је могуће да у размаку од само неколико месеци важе другачија правила за "играње руком", чак и када је на снази ВАР технологија?

Одговор је једноставан: промена правила.

Одлуком Међународног одбора фудбалских савеза (ИФАБ) дошло је до новог тумачења играња руком, односно од сада ће се голови поништавати уколико је у зачетку акције неко од играча који нападају - случајно или намерно - играо руком.

На основу тога поништен је гол Жесуса, пре тога Дендонкера за Вулверхемптон, а на снази је од почетка нове сезоне - зато је погодак Љорентеа валидан.

Интересантно, енглески тренер Јан Холовеј (еx Лестер, Блекпул, КПР) у емисији "Дебата" је запромену правила о игрању руком окривио Европску унију (!?), што је на Острву поново подигло фрку због већ вишегодишње приче око Брегзита.

Јан Холовеј је дан касније покушао да се "опере" у изјави за "Тхе Миррор", међутим и тада је погрешио, пошто је истакао да су сада УЕФА и ФИФА одговорни за то.

"Људи не слушају, а рекао сам веома јасно, мука ми је од тога што нам говоре шта да радимо они који не воде нашу државу. ФИФА и УЕФА су донели ова правила, рекли су нам и да морамо да користимо ВАР... Са тим немам проблем, али су измислили ово за играње руком и нећу да их слушам", казао је Холовеј и додао да "људи оперу уши" јер његове речи немају везе са Брегзитом.

Интересантно, у одбору ИФАБ-а, који је задужен за правила фудбалске игре, седе људи из Енглеске, Шкотске, Велса и Северне Ирске (4/8 чланова).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар