Канабис и тенис? Џон Изнер каже ДА!

Американац, који вечерас у Вашингтону укршта рекете са Хуркачом, узбудио је многе духове у свету белог спорта.

Тенис 31.07.2019 | 18:08
Канабис и тенис? Џон Изнер каже ДА!
Још један апект модернизације у којем Србија (намерно) каска за светом, легализација канабиса, све је важнија тема и у свету спорта.

Разлог за то је више, али у главном су у питању здравствени проблеми које уља ове биљке решавају. Ту се не мисли на ТХЦ састојак, који има умиријуће дејство и због чега се "рекреативно" користи, већ ЦБД који нема наркотичко дејство, али је клинички доказано да помаже код упала, анксиозности, али у зацељењу зглобова, бола у мишићима итд.

Свесни да је ново тржише производа за здравље отворено легализацијом канабиса у САД озбиљне компаније су почеле да користе ову прилику и да ствартају озбиљне производе за широку употребу. Прозиводе који, чини се заиста помажу посебно код опоравка активних људи. Па самим тим и спортиста.

Једна од њих је и ДЕФY која је створила ЦБД напитак, а један од атлета са којим сарађују је и Џон Изнер, тренутно 14. рекет света, чувен по убитачном сервису. Американац нема шта да крије, већ је на друштвеним мрежама објавио да му је тај напитак помогао да се много брже врати на терен након повреде, што ћемо видети већ колико данас, тачније вечерас  на АТП 500 турниру у Вашингтону (тврда подлога, наградни фонд 1.895.250 долара) где има заиста тежак задатак пошто укршта рекете са Хубертом Хуркачом.

Американац је фаворит по кладионици, али ми се не бисмо баш толико залетали јер је са друге стране Пољак који заиста игра одлично ове сеоне и напредује "корацима од седам миља". 

У америчкој престоници меч другог кола игра и наш највећи таленат, Миомир Кецмановић, а протинвик му је 38. рекет света, Пјер Иг Ербер. Француз зачудо није фаворит по кладионици пошто се београдски тинејџер одлично сналази на бетонским теренима Северне Америке где и одраста последњих година од како се преселио на Флориду у камп легендарног Ника Болитјерија. 

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар