ЛЕ - Саво: 20 шутева за 1 гол? Партизан ће давати више!

Црно-бијели ће у четвртак од 21. 00 против велшког представника Конас Ки Номадс тражити "оверу" пласмана у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 31.07.2019 | 17:11
ЛЕ - Саво: 20 шутева за 1 гол? Партизан ће давати више!
Послије два гостовања и исто толико минималних побједа, вријеме је за премијеру сезоне 2019/20 на стадиону у Хумској улици.

Партизан је побједом у гостима, а прије свега игром и теренском надмоћи, показао да је много бољи од Конас Ки Номадса, али му предност од 1:0 (стрелац Шћекић у 62. минуту) не даје много простора за опуштен приступ реваншу другог преткола квалификација за Лигу Европе.

Саво Милошевић изјавио је на конференцији за новинаре да су "сви момци здрави и спремни" и да му је то најважније пред меч заказан за четвртак у 21 час.

"Период када изађете из припрема и одмах крену такмичарске утакмице увијек је критичан. Зато је јако битно да сачувамо тим од повреда. Радили смо претходних дана на отклањању неких проблема које смо имали у Велсу и вјерујем да ћемо сутра бити доста бољи", поручио је шеф струке црно-бијелих.

Он је истакао да зна рецепт за добар резултат. То је течна игра, са што мањим бројем прекида.

"Ми смо у Велсу направили 13 фаулова, наспрам њихових 27. Тај параметар са једне стране говори да можда нисмо имали довољно агресије или да су они били преагресивни, али са друге стране ми ни не смијемо да правимо пуно фаулова, јер сваки фаул доводи до прекида игре, а то је оно што они хоће. Трудићемо се да смањимо број прекида и да игра има ритам. Мислим да ћемо бити у већој могућности да то урадимо на нашем терену, који је много квалитетнији и бржи од оног од Велсу".

Партизан је и Инђију и Конас Ки савладао минималним резултатом - 1:0.

Саво Милошевић сматра да је број лопти у мрежи био крајње неадекватан игри његовог тима и вјерује да ће у будућности учинак у већини случајева бити много бољи.

"Против Инђије и у Велсу имали смо 47 шутева на гол, а укупан број њихових удараца је био два и по".

"Може се рећи да смо релативно лако долазили до гола, али сама реализација је ствар рада, самопоуздања, рутине и низа околности. Мени је битно да екипа долази у опасне ситуације. Неће се увијек дешавати да шутнемо 20 пута, а дамо само један гол, даваћемо и више. Битно је да задржимо агресивну игру и да толико долазимо у шансе", рекао је тренер Партизана, додавши да нема дилема око састава тима.

Црно-бијели ће у случају укупног тријумфа у трећем претколу играти против словеначке Олимпије или турског Малатијаспора.

"Змајчеки" послије 2:2 у гостима имају добру шансу да елиминишу фаворита, у чијим редовима игра некадашњи фудбалер Црвене звезде, Мичел Доналд.

"Немамо простора да размишљамо о наредном противнику. За ову екипу је јако битно да размишља само о првој утакмици. Имаћемо довољно времена до сљедећег четвртка", јасан је Милошевић.

"ЗАДОВОЉАН КВАЛИТЕТОМ, ФОРМОМ НЕ"

Тренер Партизана осврнуо се на актуелни тренутак екипе, која и током квалификација доживљава промјене. Посљедња је одлазак Рикарда Гомеша у Уједињене Арапске Емирате.

"Не бих пуно о томе, то су ствари које се понављају из године у годину. Није тако само у Партизану, због раног почетка квалификација све се помјери. Пролазни рок се тек захухтава, а ми морамо да га завршимо. То јесте отежавајућа околност, али радити са овим момцима је привилегија и част. То су момци који су прошли пакао и током прошле године и на крају сезоне, сад на овим припремама... Заиста не могу да дам замјерку на било кога од њих, раде 100 одсто".

Саво Милошевић категорично је изјавио да је задовољан квалитетом играча којима располаже.

"Нисам задовољан формом, али не би ни ваљало да смо сада у топ форми, то би значило да се нисмо добро спремили. Знам да наша игра у досадашње двије утакмице људима није била спектакуларна, али ипак смо играли против двије професионалне екипе, јако незгодне, које су нам за 180 минута шутнуле два пута на гол, а ми њима 47".

Првотимац Саша Здјелар оценио је да ће реванш на домаћем терену бити потпуно другачији од утакмице у Велсу.

"Тамо је било јако тешко, због услова и због начина на који су они играли, али очекивања на нашем стадиону су тотално другачија. Знамо како морамо да играмо. Ми смо Партизан, морамо да играмо офанзивно и мислим да смо спремни да план спроведемо у дјело".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар