"Бомба" у Звезди, враћа се Дарко Лазовић!

Српски фудбалер Дарко Лазовић могао да би да се врати у Београд и поново обуче црвено-бели дрес.  Подрхтава земља од Београда до Хелсинкија: Лазовић Звездин за 48 сати! Само понуда великог италијанског клуба може да стопира трансфер.

Фудбал 30.07.2019 | 17:30
"Бомба" у Звезди, враћа се Дарко Лазовић!
Како је пренео Моззартпосрт, Црвена звезда је на прагу договора са Лазовићем, коме је истекао уговор са Ђеноом, а одбио је понуде из Кине, Емирата и Турске.

Како стоји у даљем тексту, уколико се из Италије неко буде јавио са одговоарајућом понудом то би покварило Звезди читав посао, али како се тренутно чини до тога неће доћи и Лазовић би ускоро поново могао да се нађе у црвено-белом дресу.

Српски шампион је за прву годину уговора спреман да некадашњем капитену издвоји 600.000 евра уз одговарајуће бонусе у случају добрих тимских и индивидуалних резултата.

Звезда је тражила брзе ноге на крилу, Звезда је на добром путу да пронађе оно што је тражила. Иако су његово потенцијално ангажовање називали научном фантастиком, одговорни с Маракане су на добром путу да финиширају трансфер бившег капитена и репрезентативца Србије Дарка Лазовића, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Магла неизвесности је нестала, Црвеној звезди је остало само да сачека још 48 сати или мало више и добије капитално појачање за наставак европске борбе. После одличне сезоне у дресу Ђенове веровало се да ће брзоноги Чачанин, као слободан играч, бити затрпан понудама. Одбио је позив из Кине који му је гарантовао 2.000.000 годишње, није му се свидела ни понуда из Арабије, захвалио се турском Бешикташу… На крају на столу Дарка Лазовића нашла се конкретна понуда бившег тренера Јурића који тренутно предводи Верону, али је у таквој консталацији снага Црвена звезда избила у први план.

Контакти су одавно успостављени, сада се само чека да неко од већих италијанских клубова не поквари посао српском шампиону. А засад не постоје индиције да ће се тако нешто десити, иако се спекулисало да се за крилног фудбалера заинтересовани Лацио и Аталанта. До конкретизације посла није дошло. Такође, и Ђенова је желела да настави сарадњу са српским репрезентативцем, али му је понудила двогодишњи уговор, што је Лазовић експресно одбио. Надао се дугорочнијој сарадњи. Добра ствар за Црвену звезду је податак да је велика већина слободних играча која је овог прелазног рока била на тржишту пронашла клубове. Лазовић је чекао нешто велико у Италији јер је видео себе и даље на Апенинском полуострву.

Звезда је све то пратила са стране и дочекала својих пет минута, свесна да Лазовићу може да понуди шансу да на Маракани направи велики спортски изазов и потенцијални успех у Европи. Те референце је Даркобио лишен у првом мандату.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, српски шампион је за прву годину уговора спреман да некадашњем капитену издвоји 600.000 евра уз одговарајуће бонусе у случају добрих тимских и индивидуалних резултата. Наравно, Лазовић би на Маракани могао да рачуна на трансфер фее (новац за потпис слободног играча), као и растући уговор.

Рођени Чачанин је прототип играча какав је потребан Црвеној звезди, пошто су на Маракани спознали да им недостаје брзине. Познаје прилике у клубу, јер је од 2009. до 2014. године играо на Маракани и у очима навијача постао синоним за верност. У Ђенову су га испратили емотивним транспарентом, алудирајући да понашање Дарка Лазовића треба да буде пример млађим играчима.

Током првог боравка у Црвеној звезди имао је и тешке тренутке. Због одлуке да не продужи уговор скинута му је капитенска трака, имао је и тешке разговоре с генералним директором Звезданом Терзићем. Ипак, све је то легло, јер је после одласка у Ђенову, према нашим сазнањима, Црвена звезда била више него коректна према бившем капитену и исплатила му брзо сва заостала дуговања.

Лазовић је током првог боравка у Црвеној звезди добио понуду Ред Бул Салцбурга тешку 4.000.000 евра. Одбијена је на захтев тадашњег тренера Роберта Просинечког који је током припрема у Словенији, пола у шали пола у збиљи, причао да ће се бацити са терасе ако Лазовић оде. Касније је крилни фудбалер покидао лигаменте колена, што му је успорило виђен трансфер у неки од богатих клубова.

Носећи дрес Ђенове у прошлој сезони Дарко Лазовић је одиграо 34 утакмице, постигао три гола, а за четири асистирао. Док је био у Црвеној звезди, на 117 одиграних мечева постигао је 29 голова.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Старспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарwилл

31.07.2019 07:06

А играча у вражију матер. Да може наћи ангажман вани неби се тај враћао назад. А новинари пишу као да је у питању и сам Роналдо.

ОДГОВОРИТЕ