"Bomba" u Zvezdi, vraća se Darko Lazović!

Srpski fudbaler Darko Lazović mogao da bi da se vrati u Beograd i ponovo obuče crveno-beli dres.  Podrhtava zemlja od Beograda do Helsinkija: Lazović Zvezdin za 48 sati! Samo ponuda velikog italijanskog kluba može da stopira transfer.

Fudbal 30.07.2019 | 17:30
"Bomba" u Zvezdi, vraća se Darko Lazović!
Kako je preneo Mozzartposrt, Crvena zvezda je na pragu dogovora sa Lazovićem, kome je istekao ugovor sa Đenoom, a odbio je ponude iz Kine, Emirata i Turske.

Kako stoji u daljem tekstu, ukoliko se iz Italije neko bude javio sa odgovoarajućom ponudom to bi pokvarilo Zvezdi čitav posao, ali kako se trenutno čini do toga neće doći i Lazović bi uskoro ponovo mogao da se nađe u crveno-belom dresu.

Srpski šampion je za prvu godinu ugovora spreman da nekadašnjem kapitenu izdvoji 600.000 evra uz odgovarajuće bonuse u slučaju dobrih timskih i individualnih rezultata.

Zvezda je tražila brze noge na krilu, Zvezda je na dobrom putu da pronađe ono što je tražila. Iako su njegovo potencijalno angažovanje nazivali naučnom fantastikom, odgovorni s Marakane su na dobrom putu da finiširaju transfer bivšeg kapitena i reprezentativca Srbije Darka Lazovića, saznaje MOZZART Sport.

Magla neizvesnosti je nestala, Crvenoj zvezdi je ostalo samo da sačeka još 48 sati ili malo više i dobije kapitalno pojačanje za nastavak evropske borbe. Posle odlične sezone u dresu Đenove verovalo se da će brzonogi Čačanin, kao slobodan igrač, biti zatrpan ponudama. Odbio je poziv iz Kine koji mu je garantovao 2.000.000 godišnje, nije mu se svidela ni ponuda iz Arabije, zahvalio se turskom Bešiktašu… Na kraju na stolu Darka Lazovića našla se konkretna ponuda bivšeg trenera Jurića koji trenutno predvodi Veronu, ali je u takvoj konstalaciji snaga Crvena zvezda izbila u prvi plan.

Kontakti su odavno uspostavljeni, sada se samo čeka da neko od većih italijanskih klubova ne pokvari posao srpskom šampionu. A zasad ne postoje indicije da će se tako nešto desiti, iako se spekulisalo da se za krilnog fudbalera zainteresovani Lacio i Atalanta. Do konkretizacije posla nije došlo. Takođe, i Đenova je želela da nastavi saradnju sa srpskim reprezentativcem, ali mu je ponudila dvogodišnji ugovor, što je Lazović ekspresno odbio. Nadao se dugoročnijoj saradnji. Dobra stvar za Crvenu zvezdu je podatak da je velika većina slobodnih igrača koja je ovog prelaznog roka bila na tržištu pronašla klubove. Lazović je čekao nešto veliko u Italiji jer je video sebe i dalje na Apeninskom poluostrvu.

Zvezda je sve to pratila sa strane i dočekala svojih pet minuta, svesna da Lazoviću može da ponudi šansu da na Marakani napravi veliki sportski izazov i potencijalni uspeh u Evropi. Te reference je Darkobio lišen u prvom mandatu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, srpski šampion je za prvu godinu ugovora spreman da nekadašnjem kapitenu izdvoji 600.000 evra uz odgovarajuće bonuse u slučaju dobrih timskih i individualnih rezultata. Naravno, Lazović bi na Marakani mogao da računa na transfer fee (novac za potpis slobodnog igrača), kao i rastući ugovor.

Rođeni Čačanin je prototip igrača kakav je potreban Crvenoj zvezdi, pošto su na Marakani spoznali da im nedostaje brzine. Poznaje prilike u klubu, jer je od 2009. do 2014. godine igrao na Marakani i u očima navijača postao sinonim za vernost. U Đenovu su ga ispratili emotivnim transparentom, aludirajući da ponašanje Darka Lazovića treba da bude primer mlađim igračima.

Tokom prvog boravka u Crvenoj zvezdi imao je i teške trenutke. Zbog odluke da ne produži ugovor skinuta mu je kapitenska traka, imao je i teške razgovore s generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. Ipak, sve je to leglo, jer je posle odlaska u Đenovu, prema našim saznanjima, Crvena zvezda bila više nego korektna prema bivšem kapitenu i isplatila mu brzo sva zaostala dugovanja.

Lazović je tokom prvog boravka u Crvenoj zvezdi dobio ponudu Red Bul Salcburga tešku 4.000.000 evra. Odbijena je na zahtev tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog koji je tokom priprema u Sloveniji, pola u šali pola u zbilji, pričao da će se baciti sa terase ako Lazović ode. Kasnije je krilni fudbaler pokidao ligamente kolena, što mu je usporilo viđen transfer u neki od bogatih klubova.

Noseći dres Đenove u prošloj sezoni Darko Lazović je odigrao 34 utakmice, postigao tri gola, a za četiri asistirao. Dok je bio u Crvenoj zvezdi, na 117 odigranih mečeva postigao je 29 golova.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Starsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Darwill

31.07.2019 07:06

A igrača u vražiju mater. Da može naći angažman vani nebi se taj vraćao nazad. A novinari pišu kao da je u pitanju i sam Ronaldo.

ODGOVORITE