Мурињо учи њемачки и поручује...

Горим од жеље да се вратим фудбалу! Али, неће да прихвати било коју понуду.

Фудбал 30.07.2019 | 18:08
Мурињо учи њемачки и поручује...
Од децембра Жозе Мурињо нема клуб. Шта год мислили о њему, волели га или не, без ње је свет фудбала мање занимљив. Португалац је и даље на принудном одмору, откако је напустио Манчестер јунајтед, али признаје да већ има кошмаре колико му фудбал недостаје.

Посао стручног консултанта за телевизију ипак није за тренера који је водио Порто, Челси, Интер, Реал, Манчестер и још је у пуној снази, најбољим фудбалским годинама. Нада се и Жозе да ће досада одмора ускоро бити прекинута.

Не крије Мурињо, тренерски посао му паклено недостаје.

„Имао сам времена да размишљам, па све то да поново процењујем, па да анализирам и на крају оно што осећам је да горим од жеље да почнем да радим. Пријатељи ми кажу да уживам у одмору у јулу и августу, јер га одавно нисам имао у том периоду, али не могу. Нисам довољно срећан да бих уживео, Недостаје ми фудбал“, јада се Мурињо.

А, онда у тој досади, Португалац добија понуде које и поред свега не може да прихвати.

„Најтеже ми је да кажем „не“ понудама за посао. Али, морам да будем стрпљив и да сачекам ону праву, а то је она која се поклапа са мојим особинама као тренера. Морам да сачекам, а то је много тешко. Неколико пута током ове паузе сам умало рекао „да“, иако то није било оно право“.

Доколицу Мурињо прекраћује тако што учи – немачки језик. Прва асоцијација: преузеће клуб из Бундеслиге.

„Не, ниједан клуб ме не чека. Нико не куца на моја врата“.

А, нека Холандија, Белгија, можда Португалија или Турска, Русија, ипак нису у овом моменту интересантни Жозеу.

„Ако ми кажете да постоји клуб из неке фудбалски мање земље, који се бори да буде шампион, да ствара нешто посебно, који жели да оде на виши ниво, онда бих можда прихватио ту понуду, ко зна. Али, мој фокус је и даље на најбољим лигама Европе“.

Посао селектора можда? Не, то не привлачи Муриња. Ни сад, ни, вероватно, никад...

„Улога селектора? Једна утакмица у месец дана? Много канцеларијског посла, мало терена. Без мечева. Да чекам по две године на Светско или Европско првенство. Не, ипак не. Можда једног дана, ако Португалија не буде имала селектора. Када одем на та велика такмичења, онда ми се роди жеља да будем део тога. Али, опет схватим да то није посао за мене. Можда једног дана, само Португал, био бих веома поносан“, поручио је Жозе Мурињо.

За сада и даље – незапослен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар