Murinjo uči njemački i poručuje...

Gorim od želje da se vratim fudbalu! Ali, neće da prihvati bilo koju ponudu.

Fudbal 30.07.2019 | 18:08
Murinjo uči njemački i poručuje...
Od decembra Žoze Murinjo nema klub. Šta god mislili o njemu, voleli ga ili ne, bez nje je svet fudbala manje zanimljiv. Portugalac je i dalje na prinudnom odmoru, otkako je napustio Mančester junajted, ali priznaje da već ima košmare koliko mu fudbal nedostaje.

Posao stručnog konsultanta za televiziju ipak nije za trenera koji je vodio Porto, Čelsi, Inter, Real, Mančester i još je u punoj snazi, najboljim fudbalskim godinama. Nada se i Žoze da će dosada odmora uskoro biti prekinuta.

Ne krije Murinjo, trenerski posao mu pakleno nedostaje.

„Imao sam vremena da razmišljam, pa sve to da ponovo procenjujem, pa da analiziram i na kraju ono što osećam je da gorim od želje da počnem da radim. Prijatelji mi kažu da uživam u odmoru u julu i avgustu, jer ga odavno nisam imao u tom periodu, ali ne mogu. Nisam dovoljno srećan da bih uživeo, Nedostaje mi fudbal“, jada se Murinjo.

A, onda u toj dosadi, Portugalac dobija ponude koje i pored svega ne može da prihvati.

„Najteže mi je da kažem „ne“ ponudama za posao. Ali, moram da budem strpljiv i da sačekam onu pravu, a to je ona koja se poklapa sa mojim osobinama kao trenera. Moram da sačekam, a to je mnogo teško. Nekoliko puta tokom ove pauze sam umalo rekao „da“, iako to nije bilo ono pravo“.

Dokolicu Murinjo prekraćuje tako što uči – nemački jezik. Prva asocijacija: preuzeće klub iz Bundeslige.

„Ne, nijedan klub me ne čeka. Niko ne kuca na moja vrata“.

A, neka Holandija, Belgija, možda Portugalija ili Turska, Rusija, ipak nisu u ovom momentu interesantni Žozeu.

„Ako mi kažete da postoji klub iz neke fudbalski manje zemlje, koji se bori da bude šampion, da stvara nešto posebno, koji želi da ode na viši nivo, onda bih možda prihvatio tu ponudu, ko zna. Ali, moj fokus je i dalje na najboljim ligama Evrope“.

Posao selektora možda? Ne, to ne privlači Murinja. Ni sad, ni, verovatno, nikad...

„Uloga selektora? Jedna utakmica u mesec dana? Mnogo kancelarijskog posla, malo terena. Bez mečeva. Da čekam po dve godine na Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Ne, ipak ne. Možda jednog dana, ako Portugalija ne bude imala selektora. Kada odem na ta velika takmičenja, onda mi se rodi želja da budem deo toga. Ali, opet shvatim da to nije posao za mene. Možda jednog dana, samo Portugal, bio bih veoma ponosan“, poručio je Žoze Murinjo.

Za sada i dalje – nezaposlen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar