Лука Јовић открио детаље из живота

У тексту је открио тешке детаље из приватног живота и каријере који су мало познати широј јавности

Република Српска 15.07.2019 | 21:32
Лука Јовић открио детаље из живота
Репрезентативац Србије и фудбалер Реал Мадрида Лука Јовић написао је ауторски текст за портал тхеплаyертрибуне.цом.

У тексту је открио тешке детаље из приватног живота и каријере који су мало познати широј јавности. 

- Понекад мислим да сам рођен са тим. Свако у животу има неке таленте, ја мислим да је мој да постижем голове. Не знам како сам завршио као нападач, али откад памтим био сам опседнут постизањем голова. Имао сам на ВХС касетама све голове са свих Мундијала до 2006. године. Одушевљавао ме је Роџер Мила, као и оригинални Роналдо. Тренери су ме увек гурали на место нападача.

Отац ме је уписао у клуб Омладинац у Лозници, сећам се да је све било у плавој боји. Мислио сам да је сваки терен на свету плав, али када су ме видели скаути Црвене звезде увидео сам да постоје и друге боје у фудбалском свету. Имао сам осам година и нисам имао идеју где ће ме све фудбал одвести - написао је Лука Јовић.

Подсетио је да је одрастао у малом месту Батар у коме је његов отац имао продавницу кад је био мали и да је када би имао лошу годину узимао кредит из банке како би Луку водио на тренинге. Његов стриц је радио у Русији и куповао Јовићу копачке и тренерке и слао новац који је био потребан његовој породици. 



Затим је описао и догађај о коме скоро никада не говори и која је код њега пробудила жељу за успехом.

- Када сам имао девет или десет година моја сестра се разболела. Рекли су јој да има леукемију, много времена је провела у болници и тај моменат је обележио наше животе. Породица нам је била раздвојена, мајка је била са сестром у болници, а ја са оцем и дедом и на тренизима у Звезди. Било је тешко. Сећам се осећаја када се враћам из Београда у Батар после утакмице. Једног дана је на путу мој отац покупио стрица и рођака. Нисмо знали шта се дешава и упали смо у велико славље. Код куће нам је моја сестра показала папир на коме је писало да је излечена. 

Желео сам да будем победник као она. Мој сан је био да играм за Звезду и да дам гол Партизану у вечитом дербију. То не разумеју људи који нису из Србије. У Звезди је све посвећено победи. Ако не победите, то је неуспех. Пре неколико година су фудбалери написали писмо јавности у ком су навели да је клуб у тешком стању и да чак у свлачионицама нема шампона. Следећег дана, навијачи су обили аутомобиле неких од њих и просули шампон по седиштима. Разумете о чему причам? То је више од фудбала, али одрастање у таквом окружењу вам даје моћ да се ничега не плашите - додао је.

Подсетио се дебија за Црвену звезду када је имао 16 година у мечу против Војводине.  

- Знате, у млађим категоријама не постоји карантин. Цимер и ја смо били гладни, напустили смо хотел и отишли по храну. Када смо се вратили, наши тренери су седели у холу и били су шокирани што нас виде. Нисмо разумели о чему се ради. Питали су нас колико је сати, рекли смо да је пола 12, а они су викали на нас да је требало да будемо у кревету до 11. Ја то нисам знао! Имао сам само 16 година! Али, када сам сутрадан ушао на терен био сам пун самопоуздања. Без обзира на то шта се дешава, ако ми кажете да сместим лопту у мрежу, ја ћу бити потпуно фокусиран на то - написао је.

Када је Црвена звезда добила понуду Бенфике за Јовића, он није желео да напусти црвено-беле, а мајка му је рекла да зна да воли Црвену звезду више од породице, али да мора себе да стави на прво место. У Лисабону се осећао усамљено и плакао без разлога.

Додао је Лука Јовић да се све променило када је отишао у Ајнтрахт, да ће тај клуб увек волети и да му је тешко пао пораз у полуфиналу Лиге Европе када је немачка екипа изгубила од Челсија и да је тада једини пут плакао од туге. У тексту је Јовић написао и да је узбуђен што ће каријеру наставити у Реал Мадриду. 

(Курир/Еспресо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АК

15.07.2019 20:10

Сине, нека те драги Бог чува!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

16.07.2019 03:55

Никакави људи то нису који играју за другу дрзаву остави кости и гробове предака а после це да Србује из Бегиса као и сви православци који оду са огњиста и свима им зао сто су оставили родну груду дно дна су сви такви

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.07.2019 06:26

ајд ћути лудаче недорасли, могу да мислим да си негде у швабији и куцкаш глупости, ви морално заостали имате таква накарадна мисљења, на сви срецу постоје и људи који су грађани цијелог свијета, као што је овај младић.

Name

777

16.07.2019 06:29

Ти мора да си татин син и пун пара и не разумијеш све то, Лука и породица су заједно постигли то и нису никога покрали за разлику татиних и маминих синова, браво Лука нека ти је драги Бог у помоћи а пусти овакве као Дзоо.

Name

Ре ДЗОО

16.07.2019 06:37

Бас сте ви смесњак. Тобоз' забринут сто игра за другу дрзаву. Он је, драги Дзо, спортиста. Иде тамо гдје су му бољи услови, гдје има висе навијаца, гдје му неце пребројавати крвна зрнца. За коју дрзаву би требало да игра? Мозда за ону гдје це га називати влах ... ту цу стати, немам воље за даље набрајање.

Name

Сада узивај

16.07.2019 11:45

Сву срецу зелим теби и твојој породици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.07.2019 16:41

Лука зелим ти сву срецу. Само тако настави иди својим путем.