Завршен "Егзит"

Јутрос је у Новом Саду завршено 19. и по мишљењу публике и бројних извођача, досад можда и најбоље издање „Егзит“ фестивала!

Забава 08.07.2019 | 12:56
Завршен "Егзит"
Рекорд посете био је оборен већ прве ноћи када је кроз капије на Петроварадинској тврђави прошло 56.000 од укупно око 200.000 посетилаца који су се распоредили на 40 бина и зона од 4. јула увече до 8. јула ујутро.

Никад дужа листа хедлајнера учинила је да ове године публика ужива на свим бинама, а програм на главној бини је свакако највише обележио историјски концерт једног од највећих светских бендова – „Кјур“ (Тхе Цуре), који је наша публика чекала чак четири деценије.

Рокенрол се вратио на велика врата уз америчку сензацију „Грету ван Флит“ (Грета Ван Флеет) чији високоенергетски наступ је оправдао статус групе о којој се највише говори у последњих пар година.

Амерички састав „Чејнсмокерс“ (Тхе Цхаинсмокерс) су показали зашто важе за једне од најпопуларнијих музичких звезда данашњице, чији хитови, хорски певани на главној бини, заједно премашују и десет милијарди Јутјуб прегледа.

На досад најспектакуларнијем издању „мтс Денс арене“ чија колосална продукција је садржала и старо винчанско писмо, наступале су водеће звезде светске електронске сцене.

Већ прве ноћи је лествица постављена на енергетски максимум у заједничком наступу Карла Кокса и Масео Плекса, као и тандемској рапсодији Соломуна и „Тејл оф ас“ (Тале оф Ус) од преко шест сати.

Част да затвори цео „Егзит“ и „мтс Денс арену“ имала је најтраженија техно звезда данашњице Амели Ленс, која је прве овације и скандирање имена добила већ по изласку на сцену.

Инспирисана историјом групе „Продиџи“ и „Егзит“ фестивала, на самом крају беспрекорног сета Ленс је пустила песму Фајерстартер, у част преминулог певача групе Кита Флинта што је изазвало општу еуфорију код публике за један од најбољих призора затварања „Егзита“.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар