Završen "Egzit"

Jutros je u Novom Sadu završeno 19. i po mišljenju publike i brojnih izvođača, dosad možda i najbolje izdanje „Egzit“ festivala!

Zabava 08.07.2019 | 12:56
Završen "Egzit"
Rekord posete bio je oboren već prve noći kada je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posetilaca koji su se rasporedili na 40 bina i zona od 4. jula uveče do 8. jula ujutro.

Nikad duža lista hedlajnera učinila je da ove godine publika uživa na svim binama, a program na glavnoj bini je svakako najviše obeležio istorijski koncert jednog od najvećih svetskih bendova – „Kjur“ (The Cure), koji je naša publika čekala čak četiri decenije.

Rokenrol se vratio na velika vrata uz američku senzaciju „Gretu van Flit“ (Greta Van Fleet) čiji visokoenergetski nastup je opravdao status grupe o kojoj se najviše govori u poslednjih par godina.

Američki sastav „Čejnsmokers“ (The Chainsmokers) su pokazali zašto važe za jedne od najpopularnijih muzičkih zvezda današnjice, čiji hitovi, horski pevani na glavnoj bini, zajedno premašuju i deset milijardi Jutjub pregleda.

Na dosad najspektakularnijem izdanju „mts Dens arene“ čija kolosalna produkcija je sadržala i staro vinčansko pismo, nastupale su vodeće zvezde svetske elektronske scene.

Već prve noći je lestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Karla Koksa i Maseo Pleksa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i „Tejl of as“ (Tale of Us) od preko šest sati.

Čast da zatvori ceo „Egzit“ i „mts Dens arenu“ imala je najtraženija tehno zvezda današnjice Ameli Lens, koja je prve ovacije i skandiranje imena dobila već po izlasku na scenu.

Inspirisana istorijom grupe „Prodidži“ i „Egzit“ festivala, na samom kraju besprekornog seta Lens je pustila pesmu Fajerstarter, u čast preminulog pevača grupe Kita Flinta što je izazvalo opštu euforiju kod publike za jedan od najboljih prizora zatvaranja „Egzita“.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar