Тест: Партизан бољи, Олимпија побиједила!

Црно-бели доживели пораз у контролној утакмици против Олимпије из Љубљање.  Сурова казна за фестивал промашаја! Црно-бели примили гол из пенала - 1:0.

Фудбал 06.07.2019 | 22:50
Тест: Партизан бољи, Олимпија побиједила!
Партизан је био неупоредиво бољи противник у првом полувремену, али не толико и у другом делу игре, када је Олимпија постигла гол из пенала и стигла до тријумфа – 1:0 (0:0).

Да су Огњен Ожеговић (две) и Сејдуба Сума искористили колосалне прилике које су имали у првом делу меча, Партизан не би доживео други пораз током летњих припрема, а први од доласка у Словенију.

Утакмица на стадиону "Стожице" у главном граду Словеније протекла је у знаку дебија појачања из Роме Умара Садика и повратника из Шпаније Рајка Брежанчића. Њих двојица добили су прилику у другом полувремену.

Олимпија је до победе стигла у 77. минуту, а да практично није створила озбиљну прилику. Старт Милосављевића над нападачем Олимпије у свом казненом простору судија Обреновић је окарактерисао као прекршај. 

Ендри Чекићи је био сигуран егзекутор.

Партизан током припрема на Похорју чекају још две провере - против Бордоа 10. јула у аустријском Клагенфурту и три дана касније против мађарског Пакшија.



Партизан је играо фудбал, чинило се да је и резултатски способан да поквари Олимпији генералну пробу пред почетак нове сезоне, а онда је упао у замку и по ко зна који пут платио цех промашајима. Рачун овога пута није велики, пораз нема такмичарску вредност, али због начина на који је претрпљен требало би да буде упозорење свима у Хумској да шансе, кад се створе, морају у гол да се претворе.

Овако, Љубљанчани су имали мање од игре, мање прилика за гол, а опет у бољем расположењу су дочекали крај последње провере пред дуел са летонском Ригом у квалификацијама за Лигу Европе, док су освајачу Купа Србије оставили да размишља како да поправи пре свега реализацију, а затим и концентрацију, јер је опет сам себи пуцао у ноге – 0:1.

Пресуда је пала у другом делу другог полувремена, кад су и снага и концентрација на измаку. Млади резервиста Иван Милосављевић је скривио пенал, а Ендри Ћекићи, који је уласком променио ритам меча и био његов најбољи појединац, са беле тачке савладао Филипа Клајића за други пораз црно-белих у четири контролна меча овог лета. Незаслужен, ако се гледа учинак у првом, а праведан, кад се посматрају дешавања из другог дела.

Наиграо се Партизан фудбала у почетних 45 минута на “Стожицама”. Имао је скоро све: чврстину у одбрани, мирноћу у пасу, довољан број шанси, чак је и лепе акције развијао, једино му је недостајала – реализација. Баш на том детаљу радио је Саво Милошевић јуче на тренингу, међутим, изгледа да је потребно време да Парни ваљак у последњим метрима постане бржи и ефикаснији. Ионако ће у стручном штабу казати да су ово пријатељске утакмице, да је битно да лопта уђе у мрежу кад на програму буду такмичарске, међутим, велики број неискоришћених прилика за почетак би морао да буде дијагностификован као проблем.

Што се организације игре и контроле дешавања на терену тиче, црно-белима се нама шта замерити. Док су Александар Шћекић и Саша Здјелар били на игралишту чинило се да ни снажнија екипа од Олимпије, кроз пас, не би стигла у ситуацију да угрози Владмира Стојковића. Црногорски и српски везиста, као два ока у глави, читали су покушаје домаћих фудбалера, лако им одузимали лопту и слали најчешће у празан простор за Зорану Тошићу, Ђорђу Ивановићу и Сејдуби Суми, чији је задатак био да споје са голом Огњена Ожеговића. Што је најважније, успели су чак трипут, у уводу утакмице, али је повратник са позајмице из руског Арсенала, упркос томе што се добрим кретњама изборио за те зицере, машио сваки пут.

Осим поменутог тандема Шћекић – Здјелар, охрабрујући партију, бар за овај ниво припрема, пружио јеСејдуба Сума. Неколико пута се враћао у одбрану, имао је и сасвим задовољавајуће нападачке секвенце, био зачетник можда најлепше акције на мечу, кад је после његове лопе Здјелар избацио Бамбија Тошића, али је овај био у офсајду, да би, налик Ожеговићу, и сам пропустио две прилике, од којих је једну морао да претвори у погодак на додавање Шћекића. Почетком другог полувремена повучен је са терена услед лакше повреде, а честитке чланова стручног штаба казују како је одиграо.

У наставку су црно-бели пали. Као покошени. Све као последица напорних тренинга минулих дана, изгубили су на хитрини, Љубљанчани су преузели примат, почели да прете, међутим, не толико из изграђених акција, колико су то били шутеви са дистанце. Резервиста Ендри Ћекићи приморао је Владимира Стојковића на интервенцију одмах по изласку из свлачионице, са дистанце је пуцао Србин, Горан Бркић, недовољно да угрози голмана Партизана, али одбрана која је у већем делу сусрета деловала сигурно попустила је у завршних пола сата и казна је била неминовна.

Тај други део обележио је деби нападача из Роме Умара Садика (премало контаката са лоптом да би могао да се донесе суд о његовим могућноситма овако на прву лопту) и премијерно појављивање Рајка Брежанчића у дресу клуба из Хумске после девет лета, као и љутња Сава Милошевића ка судијској тројици. После фаула Макија Бањака баш над Садиком, тренер Партизана је изгубио живце, видно изнервиран улетео на терен и претио прекидом, јер су домаћини и претходно неколико пута прибегавали грубостима.

“Још једном ово да се деси сви ћемо да изађемо”.

За радикалне потезе није било потребе, али за промене у Партизану, бар кад је рад на завршници акција у питању – има.

ОЛИМПИЈА – ПАРТИЗАН 1:0 (0:0)
/Ћекићи 78 пен/

Љубљана
Стадион: Стожице
Гледалаца: око 3.500
Судија: Раде Обреновић (Љубљана)
Жути картон: Н. Р. Милетић (Партизан)

ОЛИМПИЈА: Видмар – Боаћи, Шме (од 72. Виталијс), Бањак, Јурчевић – Путинчанин (од 46. Ћекићи), Томић – Шуљић (од 61. Менало), Бркић (од 72. Валенчић), Савић – Кидрић (од 61. Вукушић). Тренер: Сафет Хаџић.

ПАРТИЗАН: Стојковић (од 63. Кљајић) – Н. Р. Милетић (од 72. Пешукић), Вујачић, С. Павловић (од 65. Динга), Урошевић (од 46. Брежанчић) – Шћекић (од 63. Смиљанић), Здјелар (од 72. Милосављевић) – Тошић (од 72. Лутовац), Сума (од 54. Л. Павловић), Ивановић (од 63. Ф. Стевановић) – Ожеговић (од 46. Садик). Тренер: Саво Милошевић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар