Зенит пао у Суперкупу Русије!

Локомотива стигла после 14 година! Трофеј у рукама Московљана!

Фудбал 06.07.2019 | 20:48
Зенит пао у Суперкупу Русије!
Каква луда утакмица у Москви! Није баш руски фудбал неки празник за очи, али дуел Локомотиве и Зенита у Суперкупу ће се памтити. Поготово ће о њему причати навијачи московског клуба, који је после три пораза у последње четири године успео да напокон дође до трофеја – 3:2.

Два пута је пре овог данас Локомотива била победник такмичења. Одавно, додуше, 2003. и 2005. године, а онда је падао 2015. против Зенита, 2017. против Спартака и пре годину дана против ЦСКА. Коло среће се најзад окренуло и на њену страну.

Зенит је остао кратких рукава. Шампион Русије је силно желео да у престоници освоји први трофеј у новој сезони, али враћа се кући празних шака. А, имао је све у својим рукама до 79. минута. Дозволио је оно што озбиљне екипе не смеју, да му ривал „спакује“ два комада за три минута.

Локомотива је прва повела, Федор Смолов је у шестом минуту погодио за 1:0. Онда је на сцену ступио Сердар Азмун. Тамо где је стао прошле сезоне, у којој је био други стрелац лиге, Иранац је наставио у Суперкупу. Најпре је изједначио на 1:1, а онда у 52. минуту донео потпуни преокрет.

Све је говорило да је прича готова. Мало ко је давао шансу Локомотиви да може да обрне све. Чак је и Азмун изашао из игре, заменио га је Лука Ђорђевић.

А, онда – шок. Палицу за јунака утакмице преузео је Алексеј Миранчук. Два гола за четири минута, од 79. до 82. за лудницу међу Железничарима. Трофеј остаје у Москви, али најзад, после 14 година чекања, иде у руке Локомотиве.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар