Zenit pao u Superkupu Rusije!

Lokomotiva stigla posle 14 godina! Trofej u rukama Moskovljana!

Fudbal 06.07.2019 | 20:48
Zenit pao u Superkupu Rusije!
Kakva luda utakmica u Moskvi! Nije baš ruski fudbal neki praznik za oči, ali duel Lokomotive i Zenita u Superkupu će se pamtiti. Pogotovo će o njemu pričati navijači moskovskog kluba, koji je posle tri poraza u poslednje četiri godine uspeo da napokon dođe do trofeja – 3:2.

Dva puta je pre ovog danas Lokomotiva bila pobednik takmičenja. Odavno, doduše, 2003. i 2005. godine, a onda je padao 2015. protiv Zenita, 2017. protiv Spartaka i pre godinu dana protiv CSKA. Kolo sreće se najzad okrenulo i na njenu stranu.

Zenit je ostao kratkih rukava. Šampion Rusije je silno želeo da u prestonici osvoji prvi trofej u novoj sezoni, ali vraća se kući praznih šaka. A, imao je sve u svojim rukama do 79. minuta. Dozvolio je ono što ozbiljne ekipe ne smeju, da mu rival „spakuje“ dva komada za tri minuta.

Lokomotiva je prva povela, Fedor Smolov je u šestom minutu pogodio za 1:0. Onda je na scenu stupio Serdar Azmun. Tamo gde je stao prošle sezone, u kojoj je bio drugi strelac lige, Iranac je nastavio u Superkupu. Najpre je izjednačio na 1:1, a onda u 52. minutu doneo potpuni preokret.

Sve je govorilo da je priča gotova. Malo ko je davao šansu Lokomotivi da može da obrne sve. Čak je i Azmun izašao iz igre, zamenio ga je Luka Đorđević.

A, onda – šok. Palicu za junaka utakmice preuzeo je Aleksej Mirančuk. Dva gola za četiri minuta, od 79. do 82. za ludnicu među Železničarima. Trofej ostaje u Moskvi, ali najzad, posle 14 godina čekanja, ide u ruke Lokomotive.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar