Озил одлази из Арсенала - Турци нуде излаз!

Нијемац на корак од лета за Турску, посрнули гигант му нуди нови почетак и освјежење које је потребно његовој каријери. . .

Фудбал 07.07.2019 | 08:00
Озил одлази из Арсенала - Турци нуде излаз!
Месут Озил је на прагу одласка из Арсенала.

Према писањима турских медија, фудбалер је спреман за повратак "кући". Фенербахче је одлучан у намјери да га приволи у своје редове, наводно су договорили услове са Енглезима, а офанзивни везиста ће прећи у Истанбул на позајмицу.

Већ дуже вријеме се чека разлаз незадовољног играча и клуба из Лондона, он не пружа партије у рангу појачања каквим је сматран када је долазио у клуб, а све су чешће његове размирице са тренером Унаијем Емеријем.

Највећи проблем да се двије стране раније растану била је плата коју Нијемац има међу "тобџијама", мало клубова у свијету је спремно да за њега издвоји толико новца, али то и не чуди с обзиром на његове блиједе партије у претходним сезонама.

Сада је близу Босфора, земља поријекла га зове да тамо "оживи" каријеру и помогне Фенеру у повратку на старе стазе, након године у којој су остали без Европе и завршили првенство на за њих веома ниском шестом мјесту.

Чека се званична потврда понуде, клубови и даље ћуте, али медији широм свијета јављају да је договор питање тренутка.

Арсенал ће покушати да га замијени, немају велики буџет у овом прелазном року – "свега" 50 милиона, који с обзиром на ситуацију на тржишту заиста нису велики новац, па ће морати да послују паметније и нађу рјешења кроз могуће позајмице.

На ужем списку клуба су у овом тренутку углавном крилни фудбалери. Вилфрид Заха, Малком и Јаник Фереира Караско су највише пута помињани као могућа појачања. Њихови трансфери зависе од продаја, а посао око Озила неће донијети потребан новац будући да је у питању позајмица.

У клуб се вратио млади Рис Нелсон, који је био на каљењу у Хофенхајму, а лондонски клуб ће, уколико се не појача добро, имати веома мале шансе да се врати у Лигу шампиона и озбиљније припријети осталим најјачим енглеским клубовима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар