Ozil odlazi iz Arsenala - Turci nude izlaz!

Nijemac na korak od leta za Tursku, posrnuli gigant mu nudi novi početak i osvježenje koje je potrebno njegovoj karijeri. . .

Fudbal 07.07.2019 | 08:00
Ozil odlazi iz Arsenala - Turci nude izlaz!
Mesut Ozil je na pragu odlaska iz Arsenala.

Prema pisanjima turskih medija, fudbaler je spreman za povratak "kući". Fenerbahče je odlučan u namjeri da ga privoli u svoje redove, navodno su dogovorili uslove sa Englezima, a ofanzivni vezista će preći u Istanbul na pozajmicu.

Već duže vrijeme se čeka razlaz nezadovoljnog igrača i kluba iz Londona, on ne pruža partije u rangu pojačanja kakvim je smatran kada je dolazio u klub, a sve su češće njegove razmirice sa trenerom Unaijem Emerijem.

Najveći problem da se dvije strane ranije rastanu bila je plata koju Nijemac ima među "tobdžijama", malo klubova u svijetu je spremno da za njega izdvoji toliko novca, ali to i ne čudi s obzirom na njegove blijede partije u prethodnim sezonama.

Sada je blizu Bosfora, zemlja porijekla ga zove da tamo "oživi" karijeru i pomogne Feneru u povratku na stare staze, nakon godine u kojoj su ostali bez Evrope i završili prvenstvo na za njih veoma niskom šestom mjestu.

Čeka se zvanična potvrda ponude, klubovi i dalje ćute, ali mediji širom svijeta javljaju da je dogovor pitanje trenutka.

Arsenal će pokušati da ga zamijeni, nemaju veliki budžet u ovom prelaznom roku – "svega" 50 miliona, koji s obzirom na situaciju na tržištu zaista nisu veliki novac, pa će morati da posluju pametnije i nađu rješenja kroz moguće pozajmice.

Na užem spisku kluba su u ovom trenutku uglavnom krilni fudbaleri. Vilfrid Zaha, Malkom i Janik Fereira Karasko su najviše puta pominjani kao moguća pojačanja. Njihovi transferi zavise od prodaja, a posao oko Ozila neće donijeti potreban novac budući da je u pitanju pozajmica.

U klub se vratio mladi Ris Nelson, koji je bio na kaljenju u Hofenhajmu, a londonski klub će, ukoliko se ne pojača dobro, imati veoma male šanse da se vrati u Ligu šampiona i ozbiljnije priprijeti ostalim najjačim engleskim klubovima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar