Челсијев пакао са срећним крајем!

Мората продат, зарада 63. 000. 000 евра! Атлетико пристао да исплати Плавцима велики новац! Мората од сљедећег љета стални члан Атлетика! Мората је од јануара текуће године на позајмици у тиму који тренира Дијего Симеоне.

Фудбал 07.07.2019 | 00:00
Челсијев пакао са срећним крајем!
Тренутно је на позајмици, а од љета 2020. године постаје стални члан Атлетико Мадрида!

Алваро Мората, који се зимус након дванаест година вратио међу ''јорганџије'' и то на 18-мјесечну позајмицу, од првог јулског дана сљедеће године биће и формално фудбалер тима са стадиона Ванда Метрополитано јер су, како наводи Скај спортс, Челси и Атлетико Мадрид званично договорили услове званичног трансфера 26-годишњег нападача.

Мората је 2017. године потписао петогодишњи уговор са клубом са Стамфорд Бриџа, стигавши из редова ''лос бланкоса'', да би почетком ове године, како рекосмо, био прослијеђен на позајмицу у редове вицешампиона Шпаније.

На 72 наступа за Челси Мората је постигао 24 гола. 

У сениорској конкуренцији, још је носио дрес Јувентуса.

Од растурања генерације која је 2012. године покорила Европу Челси је више познат по нелогичним потезима и куповинама где су играчи или прецењени или потпуно неплански доведени. У низу нелогичних поступака је и куповина Алвара Морате пре два лета за 66.000.000 евра, плус бонусе од којих већи део није активиран јер Шпанац није показао ни делић издања приказаних у Јувентусу и Реалу. Две године касније Челси је направио један од најбољих послова и продао Морату чиме је инкасирао чак 63.000.000 евра!

Мората ће дефинитивно остати играч Атлетика, у који је стигао пре шест месеци за 7.000.000 евра. Трансфер је данас званично реализован и потврђен од стране оба клуба. Како је откривено, Мората ће прво одрадити још једну годину позајмице, а онда бити откупљен наредног лета по цени од 56.000.000 европских новчаница! Није познато на колико ће Мората потписати, али је свима јасно да је Челси направио врхунски посао и практично надокнадио све што је уложио за Шпанца. 

Новац ће такође добро доћи Челсију следећег лета када се буде скинула суспензија регистровања нових играча. Атлетико је овим потезом дефинитивно закрпио рупу у нападу одласком Антоана Гризмана, али ће та инвестиција бити скупоцена. Мората се у Челсију нимало није снашао и на 72 утакмице постигао је свега 24 гола. Током његове сарадње с Антонијем Контеом било је бројних проблема, чак се причало да је лажирао повреду леђа због које је дуго био одсутан, а све је кулминирало трансфером у Атлетико. Тамо је на 17 утакмица убележио шест голова, а Дијего Симеоне очигледно верује у његове квалитете и нада се да ће успети да потпуно ревитализује каријеру шпанског репрезентативца.

Подсетимо, Челси је недавно почео да уцењује управу Атлетика да мора или да активира опцију откупа или да пусти Морату да се врати на Стамфорд Бриџ. Притисци су уродили плодом, јер је Челси добио оно што је желео - новац. 

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар