Čelsijev pakao sa srećnim krajem!

Morata prodat, zarada 63. 000. 000 evra! Atletiko pristao da isplati Plavcima veliki novac! Morata od sljedećeg ljeta stalni član Atletika! Morata je od januara tekuće godine na pozajmici u timu koji trenira Dijego Simeone.

Fudbal 07.07.2019 | 00:00
Čelsijev pakao sa srećnim krajem!
Trenutno je na pozajmici, a od ljeta 2020. godine postaje stalni član Atletiko Madrida!

Alvaro Morata, koji se zimus nakon dvanaest godina vratio među ''jorgandžije'' i to na 18-mjesečnu pozajmicu, od prvog julskog dana sljedeće godine biće i formalno fudbaler tima sa stadiona Vanda Metropolitano jer su, kako navodi Skaj sports, Čelsi i Atletiko Madrid zvanično dogovorili uslove zvaničnog transfera 26-godišnjeg napadača.

Morata je 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor sa klubom sa Stamford Bridža, stigavši iz redova ''los blankosa'', da bi početkom ove godine, kako rekosmo, bio proslijeđen na pozajmicu u redove vicešampiona Španije.

Na 72 nastupa za Čelsi Morata je postigao 24 gola. 

U seniorskoj konkurenciji, još je nosio dres Juventusa.

Od rasturanja generacije koja je 2012. godine pokorila Evropu Čelsi je više poznat po nelogičnim potezima i kupovinama gde su igrači ili precenjeni ili potpuno neplanski dovedeni. U nizu nelogičnih postupaka je i kupovina Alvara Morate pre dva leta za 66.000.000 evra, plus bonuse od kojih veći deo nije aktiviran jer Španac nije pokazao ni delić izdanja prikazanih u Juventusu i Realu. Dve godine kasnije Čelsi je napravio jedan od najboljih poslova i prodao Moratu čime je inkasirao čak 63.000.000 evra!

Morata će definitivno ostati igrač Atletika, u koji je stigao pre šest meseci za 7.000.000 evra. Transfer je danas zvanično realizovan i potvrđen od strane oba kluba. Kako je otkriveno, Morata će prvo odraditi još jednu godinu pozajmice, a onda biti otkupljen narednog leta po ceni od 56.000.000 evropskih novčanica! Nije poznato na koliko će Morata potpisati, ali je svima jasno da je Čelsi napravio vrhunski posao i praktično nadoknadio sve što je uložio za Španca. 

Novac će takođe dobro doći Čelsiju sledećeg leta kada se bude skinula suspenzija registrovanja novih igrača. Atletiko je ovim potezom definitivno zakrpio rupu u napadu odlaskom Antoana Grizmana, ali će ta investicija biti skupocena. Morata se u Čelsiju nimalo nije snašao i na 72 utakmice postigao je svega 24 gola. Tokom njegove saradnje s Antonijem Konteom bilo je brojnih problema, čak se pričalo da je lažirao povredu leđa zbog koje je dugo bio odsutan, a sve je kulminiralo transferom u Atletiko. Tamo je na 17 utakmica ubeležio šest golova, a Dijego Simeone očigledno veruje u njegove kvalitete i nada se da će uspeti da potpuno revitalizuje karijeru španskog reprezentativca.

Podsetimo, Čelsi je nedavno počeo da ucenjuje upravu Atletika da mora ili da aktivira opciju otkupa ili da pusti Moratu da se vrati na Stamford Bridž. Pritisci su urodili plodom, jer je Čelsi dobio ono što je želeo - novac. 

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar