Малдини је успио, Тео је Миланов!

Трансфер регистрован у просторијама Лега Цалцио, сада се ради на јачању везе.

Фудбал 06.07.2019 | 23:30
Малдини је успио, Тео је Миланов!
Није Мичел Дајкс већ - Тео Ернандез!

Убеђивања Милановог директора и легендарног капитена Паола Малдинија уродила су плодом и Ернандез је нови леви бек Росонера! Мада посао још није потврђен на Милановом сајту, трансфер је реализован у просторијама Лега Цалцио и он се појавио на списку регистрованих играча за италијанску Серију А. Ернандезје потписао петогодишњи уговор с Росонерима, а како је објављено, формула је директна куповина од Реала! Дакле, без позајмица и осталих компликованих заврзлама. Мада финансијски детаљи нису објављени незванично се помиње да је трансфер завршен на 20.000.000 евра. Подсетимо, Паоло Малдини је недавно био усликан на Ибици током разговора с Ернандезом и управо је тај састанак код Шпанца преломио да изабере Милан.

То је и логично с обзиром да је Милан имао у плану да толики новац издвоји за новог левог бека. Подсетимо, Росонери су нудили исти новац Болоњи за Мичела Дајкса, али је избор пао ипак на младог фудбалера Реала, који је прошлу сезону провео на позајмици у Сосиједаду. Ипак, није успео да се наметне ни код Зинедина Зидана, а ни касније код Ђулена Лопетегија који га је и послао на каљење у Баскију. 

Милан ће сада морати да одстрани једног бека из тима, а то ће вероватно бити Рикардо Родригез који се и помињао као један од оних који ће бити продати. Ипак, Милан ће вероватно морати да појури још једног левог бека с обзиром да Иван Стринић има здравствених проблема са срцем, због чега прошле сезоне није ни играо. 

Паралелно с довођењем Ернандеза Милан ради на неколико фронтова да појача везни ред. Као главна мета Марка Ђампаола данима се помиње Жордан Верету из Фјорентине, а Росонери су доставили нову понуду која гласи – 13.000.000 евра за обештећење, плус уговор Лукаса Биље. Проблем је у томе што Тосканци желе искључиво новац, без икаквих играча у склопу договора. Виола за Веретуа тражи 25.000.000 евра и то прави невољу за Росонере. У игри су још и Рома и Наполи, мада је Лион наводно спреман да плати Фјорентини тражени новац како би добио Веретуа.

Милан се такође распитивао код Бенфике за здравље младог Жедсона Фернандеса (20), али је за талентованог везисту стигао експресни одговор: Цена је 30.000.000 евра, плус бонуси. Клуб би наводно ишао на варијанту да плати тражено или близу траженог обештећења, ако би Виола спустила захтеве, али то је засад врло тешко...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар