Maldini je uspio, Teo je Milanov!

Transfer registrovan u prostorijama Lega Calcio, sada se radi na jačanju veze.

Fudbal 06.07.2019 | 23:30
Maldini je uspio, Teo je Milanov!
Nije Mičel Dajks već - Teo Ernandez!

Ubeđivanja Milanovog direktora i legendarnog kapitena Paola Maldinija urodila su plodom i Ernandez je novi levi bek Rosonera! Mada posao još nije potvrđen na Milanovom sajtu, transfer je realizovan u prostorijama Lega Calcio i on se pojavio na spisku registrovanih igrača za italijansku Seriju A. Ernandezje potpisao petogodišnji ugovor s Rosonerima, a kako je objavljeno, formula je direktna kupovina od Reala! Dakle, bez pozajmica i ostalih komplikovanih zavrzlama. Mada finansijski detalji nisu objavljeni nezvanično se pominje da je transfer završen na 20.000.000 evra. Podsetimo, Paolo Maldini je nedavno bio uslikan na Ibici tokom razgovora s Ernandezom i upravo je taj sastanak kod Španca prelomio da izabere Milan.

To je i logično s obzirom da je Milan imao u planu da toliki novac izdvoji za novog levog beka. Podsetimo, Rosoneri su nudili isti novac Bolonji za Mičela Dajksa, ali je izbor pao ipak na mladog fudbalera Reala, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sosijedadu. Ipak, nije uspeo da se nametne ni kod Zinedina Zidana, a ni kasnije kod Đulena Lopetegija koji ga je i poslao na kaljenje u Baskiju. 

Milan će sada morati da odstrani jednog beka iz tima, a to će verovatno biti Rikardo Rodrigez koji se i pominjao kao jedan od onih koji će biti prodati. Ipak, Milan će verovatno morati da pojuri još jednog levog beka s obzirom da Ivan Strinić ima zdravstvenih problema sa srcem, zbog čega prošle sezone nije ni igrao. 

Paralelno s dovođenjem Ernandeza Milan radi na nekoliko frontova da pojača vezni red. Kao glavna meta Marka Đampaola danima se pominje Žordan Veretu iz Fjorentine, a Rosoneri su dostavili novu ponudu koja glasi – 13.000.000 evra za obeštećenje, plus ugovor Lukasa Bilje. Problem je u tome što Toskanci žele isključivo novac, bez ikakvih igrača u sklopu dogovora. Viola za Veretua traži 25.000.000 evra i to pravi nevolju za Rosonere. U igri su još i Roma i Napoli, mada je Lion navodno spreman da plati Fjorentini traženi novac kako bi dobio Veretua.

Milan se takođe raspitivao kod Benfike za zdravlje mladog Žedsona Fernandesa (20), ali je za talentovanog vezistu stigao ekspresni odgovor: Cena je 30.000.000 evra, plus bonusi. Klub bi navodno išao na varijantu da plati traženo ili blizu traženog obeštećenja, ako bi Viola spustila zahteve, ali to je zasad vrlo teško...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar