Званично: И Добрић је вјеран Звезди!

Нови уговор за одличног шутера! Звезда чува и Добрића: Још две године! Поуздани бек црвено-бијелих продужио уговор до 2021. године.

Кошарка 06.07.2019 | 23:10
Званично: И Добрић је вјеран Звезди!
Првотимац Црвене звезде Огњен Добрић продужио је уговор са клубом до 2021. године, објављено је на званичном клупском сајту!

Црвена звезда мтс приводи крају формирање тима за сезону 2019/20, а један од преостала три ребуса за навијаче ријешила је у суботу ујутру.

Клуб са Малог Калемегдана потврдио је останак Огњена Добрића (24 године, 200 центиметара) објавом на Тwиттер профилу са играчевим иницијалима.

Његов нови уговор истећи ће 2021. године.

Један од љубимаца навијача био је међу носиоцима игре у одбрани титуле Суперлиге, док је Звезда завршавала сезону без тројице странаца са којима је освојила "јадрански" прстен (Цирбес, Регленд, Перпероглу).

У тој улози, некадашњи ђак црвено-бијелих оправдао је повјерење Милана Томића и уз ранији допринос освајању АБА лиге наговијестио да би сљедеће сезоне могао да подигне своју игру на виши ниво - у Евролиги.

"Продужавањем уговора са повременим репрезентативцем Србије, некадашњим освајачем медаља са младом селекцијом наше земље, освајачем осам трофеја са клубом, Звезда је завршила још један огроман посао пред наступајућу сезону. Овом приликом, клуб се захваљује и на великом повјерењу и вјери коју је Огњен Добрић као освједочени звездаш показао према клубу током преговора, који су били врло брзи и лаки. Актуелни уговор Звездиног првотимца истицао је на крају сљедеће сезоне", саопштио је клуб.

Прије Добрића, нове уговоре потписали су Берон, Лазић, Човић, Фаје, Перпероглу и Симанић, а као новајлије за сада су дошли Дерик Браун и Огњен Кузмић.

Такође, данима се очекује завршетак преговора црвено-бијелих и Џејмса Гиста, док је предсједник клуба Небојша Човић најавио и долазак плејмејкера.

Црвена звезда се не зауставља и наставља серију великих потписа на Малом Калемегдану. Шампион Јадранске лиге је у кратком временском року новим уговорима везао Билија Берона, Бранка Лазића, Филипа Човића, Мохамеда Фајеа, Боришу Симанића, Стратоса Перпероглуа, а Добрићев потпис је седми међу играчима из прошлосезонског ростера. На све то Црвена звезда је ангажовала и три велика појачања - Дерика Брауна, Огњена Кузмића и Чарлса Џенкинса, док звездашка јавност нестрпљиво чека параф Џејмса Гиста, за кога се шушка да је потписао уговор на милион евра за две године. Уз то Црвена звезда тражи и плејмејкера који ће водити ову екипу до одбране титуле у Јадранској лиги и што бољег пласмана у Евролиги. 

Добрић игра на позицијама бека и ниског крила, а био је међу најзаслужнијим играчима за повратак на јадрански трон, а пленио је енергијом и великом жељом на паркету у сваком тренутку. Популарни Шеги је од 2016.године стандардни првотимац Црвене звезде. Продужавањем уговора Црвена звезда је завршила још један огроман посао пред наступајућу сезону.

"Овом приликом клуб се захваљује и на великом поверењу и вери коју је Огњен Добрић као осведочени Звездаш показао према клубу током преговора који су били врло брзи и лаки. Актуелни уговор звездиног првотимца истицао је на крају следеће сезоне", стоји у саопштењу Црвене звезде и додаје се:

"Уједно, КК Црвена звезда мтс подсећа да куповину сезонских улазница у претпродаји, за које влада велико интересовање, можете по врло повољним ценама обавити до 13. јула. Клуб подсећа да куповином улазница (сезонских и дневних) најдиректније помажете пословању и раду клуба".

Добрић је прошле сезоне бележио око девет поена и три скока, уз једну асистенцију у АБА лиги, као и седам поена, две ухваћене и једну подељену лопту у Еврокупу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: КК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар