Zvanično: I Dobrić je vjeran Zvezdi!

Novi ugovor za odličnog šutera! Zvezda čuva i Dobrića: Još dve godine! Pouzdani bek crveno-bijelih produžio ugovor do 2021. godine.

Košarka 06.07.2019 | 23:10
Zvanično: I Dobrić je vjeran Zvezdi!
Prvotimac Crvene zvezde Ognjen Dobrić produžio je ugovor sa klubom do 2021. godine, objavljeno je na zvaničnom klupskom sajtu!

Crvena zvezda mts privodi kraju formiranje tima za sezonu 2019/20, a jedan od preostala tri rebusa za navijače riješila je u subotu ujutru.

Klub sa Malog Kalemegdana potvrdio je ostanak Ognjena Dobrića (24 godine, 200 centimetara) objavom na Twitter profilu sa igračevim inicijalima.

Njegov novi ugovor isteći će 2021. godine.

Jedan od ljubimaca navijača bio je među nosiocima igre u odbrani titule Superlige, dok je Zvezda završavala sezonu bez trojice stranaca sa kojima je osvojila "jadranski" prsten (Cirbes, Reglend, Perperoglu).

U toj ulozi, nekadašnji đak crveno-bijelih opravdao je povjerenje Milana Tomića i uz raniji doprinos osvajanju ABA lige nagovijestio da bi sljedeće sezone mogao da podigne svoju igru na viši nivo - u Evroligi.

"Produžavanjem ugovora sa povremenim reprezentativcem Srbije, nekadašnjim osvajačem medalja sa mladom selekcijom naše zemlje, osvajačem osam trofeja sa klubom, Zvezda je završila još jedan ogroman posao pred nastupajuću sezonu. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje i na velikom povjerenju i vjeri koju je Ognjen Dobrić kao osvjedočeni zvezdaš pokazao prema klubu tokom pregovora, koji su bili vrlo brzi i laki. Aktuelni ugovor Zvezdinog prvotimca isticao je na kraju sljedeće sezone", saopštio je klub.

Prije Dobrića, nove ugovore potpisali su Beron, Lazić, Čović, Faje, Perperoglu i Simanić, a kao novajlije za sada su došli Derik Braun i Ognjen Kuzmić.

Takođe, danima se očekuje završetak pregovora crveno-bijelih i Džejmsa Gista, dok je predsjednik kluba Nebojša Čović najavio i dolazak plejmejkera.

Crvena zvezda se ne zaustavlja i nastavlja seriju velikih potpisa na Malom Kalemegdanu. Šampion Jadranske lige je u kratkom vremenskom roku novim ugovorima vezao Bilija Berona, Branka Lazića, Filipa Čovića, Mohameda Fajea, Borišu Simanića, Stratosa Perperoglua, a Dobrićev potpis je sedmi među igračima iz prošlosezonskog rostera. Na sve to Crvena zvezda je angažovala i tri velika pojačanja - Derika Brauna, Ognjena Kuzmića i Čarlsa Dženkinsa, dok zvezdaška javnost nestrpljivo čeka paraf Džejmsa Gista, za koga se šuška da je potpisao ugovor na milion evra za dve godine. Uz to Crvena zvezda traži i plejmejkera koji će voditi ovu ekipu do odbrane titule u Jadranskoj ligi i što boljeg plasmana u Evroligi. 

Dobrić igra na pozicijama beka i niskog krila, a bio je među najzaslužnijim igračima za povratak na jadranski tron, a plenio je energijom i velikom željom na parketu u svakom trenutku. Popularni Šegi je od 2016.godine standardni prvotimac Crvene zvezde. Produžavanjem ugovora Crvena zvezda je završila još jedan ogroman posao pred nastupajuću sezonu.

"Ovom prilikom klub se zahvaljuje i na velikom poverenju i veri koju je Ognjen Dobrić kao osvedočeni Zvezdaš pokazao prema klubu tokom pregovora koji su bili vrlo brzi i laki. Aktuelni ugovor zvezdinog prvotimca isticao je na kraju sledeće sezone", stoji u saopštenju Crvene zvezde i dodaje se:

"Ujedno, KK Crvena zvezda mts podseća da kupovinu sezonskih ulaznica u pretprodaji, za koje vlada veliko interesovanje, možete po vrlo povoljnim cenama obaviti do 13. jula. Klub podseća da kupovinom ulaznica (sezonskih i dnevnih) najdirektnije pomažete poslovanju i radu kluba".

Dobrić je prošle sezone beležio oko devet poena i tri skoka, uz jednu asistenciju u ABA ligi, kao i sedam poena, dve uhvaćene i jednu podeljenu loptu u Evrokupu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: KK Crvena zvezda

Komentari / 0

Ostavite komentar