ПСЖ тјера инат Барси: Нејмар понуђен Реалу!

Али сад Краљевски клуб удара контру Парижанима.  ПСЖ "лупио" контру Нејмару - понудили га Реалу! Француски шампион спреман да се растане са најскупљим појачањем у историји игре, поступили супротно његовим жељама. . .

Фудбал 06.07.2019 | 21:24
ПСЖ тјера инат Барси: Нејмар понуђен Реалу!
Пари Сен Жермен се помирио са чињеницом да Нејмар жели да напусти клуб и вољни су да му то дозволе у овом прелазном року.

Наиме, према писањима "Марке", они су понудили Бразилца Реал Мадриду, желе да извуку највише из ове ситуације, а Флорентино Перез и Зинедин Зидан су добили ексклузивно право да први упуте понуду.

Парижани не желе поново да послују са Барселоном, разлог због којег су отишли "на другу страну" није познат, али чини се да овакав потез повлаче и дијелом да би контрирали фудбалеру који је отворено исказао жељу да се врати у Каталонију.

Његов трансфер опет би био папрено скуп, али не онолико висок колико је био прије двије године, а према наводима челници ПСЖ су спремни на потенцијални губитак само да би се растали са Нејмаром. Он је одлучан у намјери да напусти Француску, већ дуже је незадовољан и тражи излаз, а дјелује да је само питање тренутка када ће се неки тим "отворити" и довести га у своје редове.

Ипак, сумња се да ће то бити Реал. Ово љето је за њих већ досад било веома добро, довели су велики број фудбалера укључујући и Луку Јовића и Едена Азара, па се вјерује да бразилски репрезентативац више није приоритет.

То отвара врата повратку у Барсу, потез Француза могао би да буде тумачен и као удица коју желе да Каталонци загризу и брже-боље реагују, како неко други – а поготово не највећи ривал – не би "украо" Нејмара њима пред носом.

Игра моћи ће се наставити, сљедеће седмице ће бити занимљиве, а видјећемо да ли ће нападач успјети да истјера своје и напусти "Лигу 1" у новом потенцијално блокбастер трансферу, који би могао изнова да подигне прашину након што је то урадио Жоао Феликс прије неколико дана.  

Недељама уназад Барселона темељно припрема терен за нови фудбалски земљотрес и мегаломански повратак Нејмара на стадион Камп Ноу. Бразилац је већ преломио и у својој глави одлучио да ПСЖ више не долази у обзир ни у једном сценарију и жели само у Барселону.

Због тога су га Ђосеп Марија Бартомеу и његови најближи сарадници, практично, уценили да прихвати низ захтева како би се уопште размишљало о повратном трансферу после две, рекло би се, несрећне године у Паризу. Криза на релацији ПСЖ – Нејмар достигла је тачку кључања, до те мере да је Бразилац умало ступио у генерални штрајк, односно да је хтео да се силом избори за трансфер у Барселону, али су му саветници поручили да то не ради.

Свестан је и Насер ал Келаифи да је изгубио битку за Нејмара и да је Барселона вероватно његова следећа дестинација, али управо из тог разлога, као и вишегодишње нетрпељивости с великаном из Каталоније, катарски бизнисмен дошао је на следећу идеју – да Бразилца понуди мадридском Реалу! О томе извештава и добро обавештени престонички дневник Марка, која тврди да је ПСЖ већ у два наврата званично понудио НејмараРеалу само како би напакостио Барселони. Међутим, Краљевски клуб је после свих одрађених послова, али и скандала око којих је најскупље плаћени фудбалер свих времена уплетен, засад одбио могућност да га доведе и фокусиран је на реализацију раније поменуте операције “Мбапе 2020“.

У Паризу не верују превише у способност челника Барселоне да трансфер заврше „регуларно“, због чега не желе да послују с њима под тренутним условима. Односно, да Барселона пумпа Нејмарову главу и од њега тражи да по сваку цену издејствује стављање на трансфер листу, чиме су се односи два клуба додатно погоршали. Истина, ПСЖ већ има усмени договор с Филипеом Кутињом који је спреман да окрене нови лист у каријери и постане део вероватно новог највећег трансфера у историји ове игре, али засад цео посао је на подужем штапу из много разлога. Један је управо начин на који је Нејмар прешао на Парк принчева, када су клубови ушли у конфликт.

Реал је Пари Сен Жерменове понуде дочекао спреман, јер верују да је све то део фудбалског бизниса, али нису спремни да пређу одређене границе и пристају на услове које француски шампион диригује. Поготово јер је Нејмар вишегодишња тиха патња у Мадриду, а по доласку у Париз већ је неколико пута био одбијен.

Уосталом, чак и да Реал жели Нејмара, морао би прво драстично да олакша касу, не само за обештећење које би вероватно опет прешло 200.000.000, па можда чак и 300.000.000 евра, већ и због плата јер је Краљевски клуб у овом тренутку загушен примањима отписаног Герета Бејла. С њим у тиму, Реал нема намеру да отвара врата нових бомбастичних трансфера, понајвише јер је сада у фокусу јачање везног реда, где су на најужој листи кандидата Пол Погба и Кристијан Ериксен.

Дакле, ПСЖ ће морати да се помири с тим да мора да седне за преговарачки сто с људима из Барселоне. Питање је само под којим условима и када ће договор уопште бити постигнут. По свему судећи, вероватно је да ће се све отегнути до последњег дана прелазног рока...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар